Prima pagină » Economic Local » O comună din județul Iași va avea drumuri asfaltate! Investițiile sunt de 1,4 milioane de euro
O comună din județul Iași va avea drumuri asfaltate! Investițiile sunt de 1,4 milioane de euro

O comună din județul Iași va avea drumuri asfaltate! Investițiile sunt de 1,4 milioane de euro

29 mai 2023, 02:00, 3 ,
Ciprian BOARU în Economic Local

Comuna Vânători, județul Iași, va avea drumuri asfaltate cu bani de la Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Procedura pentru realizarea lucrărilor este programată la mijlocul lunii iunie 2023. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Încă o comună din județul Iași va avea drumuri asfaltate cu fonduri de la Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, Primăria comunei Vânători va organiza, pe data de 12.06.2023, o licitație pentru modernizarea drumurilor din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 7.042.207 lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro.

„Investițiile în modernizarea acestei infrastructuri de transport rutier vor contribui la îmbunătățirea gradului de acces al populației aflate în zona supusă modernizării, precum și al accesului către locații speciale, ca centre rezidențiale, așezăminte de cult, atracții turistice; creșterea mobilității populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport, îmbunătățirea accesului pe piețele regiunii, creșterea eficientei activităților economice, economisirea de energie și timp, creând condiții pentru extinderea schimburilor comerciale și, implicit, a investițiilor productive; stimularea transportului public de călători și marfă prin diminuarea folosirii autoturismelor proprii, lucru ce duce la scăderea gradului de poluare în zonă”, se arată în caietul de sarcini.

O comună din județul Iași va avea drumuri moderne pe o lungime de 4,4 kilometri

Conform proiectului, vor fi asfaltate 9 străzi ce au o lungime totală de 4,4 kilometri.

„În prezent, drumurile sunt, din punctul de vedere al viabilității, nesatisfăcătoare, acestea fiind greu practicabile, având platforma deteriorată. Colectarea și evacuarea apelor meteorice atât de pe platforma drumurilor, cât și din zonele adiacente nu este asigurată, deoarece șanțurile sunt neconturate, colmatate sau inexistente.

În vederea lucrărilor de modernizare, se vor parcurge următoarele etape de realizare: montarea indicatoarelor de semnalizare provizorie a lucrărilor de modernizare, trasarea lucrărilor, executarea lucrărilor de terasamente, amenajarea și aducerea la profil a patului drumurilor, așternerea, compactarea și profilarea straturilor de fundație, așternerea și vibrarea stratului de beton rutier, finisarea stratului de beton rutier, execuția dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor, execuția podețelor, execuția lucrărilor de sprijinire, aducerea la cotă a căminelor etc., definitivarea semnalizării verticale și orizontale a drumurilor”, se mai arată în documentația procedurii.

Și comuna Roșcani va avea drumuri modernizate

Tot prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” au fost alocate fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Roșcani. Recent, primăria din localitate a demarat licitația pentru reabilitarea mai multor drumuri din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 7.115.463 de lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Sunt vizate 15 străzi cu o lungime de 3,9 kilometri.

O comună din județul Iași va avea drumuri asfaltate după ce comisia de evaluare va analiza ofertele și va fi semnat contractul cu firma câștigătoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`