Prima pagină » Local » O comună de lângă Iași va avea cămin cultural de 2 milioane de euro – FOTO

O comună de lângă Iași va avea cămin cultural de 2 milioane de euro – FOTO

19 oct. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU în Local

Nu mai puțin de 2 milioane de euro va costa construirea căminului cultural din comuna Tomești, județul Iași. Finanțarea este asigurată din fondurile Companiei Naționale de Investiții. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată în luna martie 2024. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

În comuna Tomești, județul Iași, sunt anunțate noi investiții din fonduri guvernamentale. Astfel, Compania Națională de Investiții (CNI) SA alocă sumele necesare pentru construirea unui cămin cultural în localitate. Autoritatea contractantă va organiza licitația pentru execuția lucrărilor pe data de 12.03.2024. Valoarea estimată este de 11.451.061 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Pentru a justifica creșterea valorii de investiție comparativ cu studiul de fezabilitate – Proiect nr.32/2019, proiectantul a întocmit un memoriu justificativ în care precizează modificările propuse și justificarea acestora, precum și procentele de creștere a prețurilor defalcate pentru câteva materiale de construcții precum beton, oțel beton, ciment, cupru, lemn, polistiren.

Bugetul inițial al investiției a fost stabilit în etapa obținerii finanțării, pe baza prețurilor practicate în sectorul construcțiilor la data întocmirii studiului de fezabilitate, respectiv în iulie 2019. Evaluarea costurilor pentru realizarea obiectivului de investiții mai sus menționat, la momentul actualizării documentației tehnice la faza S.F., s-a efectuat prin raportare la prețurile și în condițiile tehnico economice actuale pe piața din România, respectiv în perioada ianuarie-martie 2023”, se arată în documentația de avizare.

Primăria Tomești va beneficia de un sediu nou, tot cu finanțare de la CNI.

Căminul cultural va avea 2 etaje

Conform proiectului, căminul cultural va avea regimul de înălțime P+2. Construcția va fi edificată pe o suprafață de teren de 2.623 de metri pătrați, identificată lângă sala de sport din localitate. Imobilul va avea o suprafață desfășurată de 1.564 de metri pătrați. Vor fi amenajate și 16 locuri de parcare.

„Numărul de scaune dispuse perimetral sălii de spectacole în loje, au fost mutate în balconul dintre axul 3 si 4. Acest balcon a fost dispus în gradene și a fost lărgit. Spațiul pentru sunet și lumină a fost dispus central sălii de spectacole. A fost propusă o pasarelă pentru a facilita legătura dintre foyere și cele două accesuri din balconul sălii de spectacole, cât și pentru accesul la spațiul pentru sunet și lumină. Biroul administrației a fost mutat în zona de foyer, în apropierea scării și a unui nou spațiu de conferințe și activități rezultat din redimensionarea foyerului, mutării locurilor de la loje si rezolvarea accesului in balcon”, se arată în descrierea proiectului.

Partea de proiectare trebuie realizată în termen de 3 luni, în timp ce realizarea lucrărilor se va desfășura timp de 12 luni de la emiterea ordinului execuție a lucrărilor. Licitația pentru furnizarea serviciilor de asistență tehnică necesare construirii căminului cultural a fost organizată în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`