Prima pagină » Local » O comună aflată la 55 de kilometri de Iași va avea 15 drumuri asfaltate! Costurile sunt de 1,4 milioane de euro – FOTO

O comună aflată la 55 de kilometri de Iași va avea 15 drumuri asfaltate! Costurile sunt de 1,4 milioane de euro – FOTO

17 nov. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU în Local

Aproape 1,4 milioane de euro costă reabilitarea drumurilor din comuna Cozmești, județul Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii decembrie 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor depuse în cadrul procedurii

O nouă investiție este anunțată, în județul Iași, cu fonduri accesate prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, pe data de 07.12.2023, Primăria comunei Cozmești va organiza o licitație pentru modernizarea mai multor tronsoane de drumuri sătești. Valoarea estimată a contractului este de 7.364.381 de lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Drumurile propuse spre analiză în acest studiu nu sunt modernizate, ele necesită o amenajare urgentă, întrucât acestea sunt impracticabile pe timp ploios. În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că starea de viabilitate existentă este total necorespunzătoare pentru desfășurarea circulației în condiții normale, cu defecțiuni frecvente ale suprafeței de rulare și ale complexului rutier și pe suprafețe extinse, cu o îmbrăcăminte rutieră neconformă cerințelor actuale de securitate, confort și cu infiltrarea apelor din inundații în corpul drumului”, se arată în caietul de sarcini.

În localitate nu s-au mai făcut investiții importante în ultimul timp.

Constructorul va interveni pe mai multe tronsoane din comuna Cozmești

Conform proiectului, firma de construcții care va câștiga licitația va interveni pe 15 drumuri sătești cu lungimea de 5.743 de metri.

„Din punct de vedere a stării tehnice, străzile la care se referă acest proiect se prezintă astfel: nu au capacitate portantă corespunzătoare pentru preluarea unui trafic rutier care crește cu trecerea timpului, apa stagnează pe partea carosabilă, există numeroase denivelări și gropi, geometria transversală și pantele longitudinale nu pot asigura scurgerea apelor, podețele de descărcare transversală a apelor meteorice lipsesc, siguranța circulației este periclitată de o geometrie neamenajată. Prin realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor se va asigura o circulație în condiții de siguranță indiferent de starea vremii și de cantitățile de precipitații”, se mai arată în documentația procedurii.

Și în comuna Țibănești sunt anunțate investiții similare.

La Bârnova, investiția este de peste 2 milioane de euro

Recent, Primăria comunei Bârnova, județul Iași, a deschis sesiunea de depunere a ofertelor în cadrul unei licitații pentru modernizarea drumurilor din localitate. Finanțarea este asigurată tot prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea estimată a contractului este de 10.425.000 de lei, fără TVA, adică peste 2 milioane de euro. La procedură s-au prezentat Enviro Construct SRL, Conest SA, Danlin XXL SRL, Thot Technology SRL și asocierea  Artcon Way SRL – Eky-Sam SRL. Vor fi realizate 14 tronsoane cu o lungime totală de 7.088 de metri.

O comună aflată la 55 de kilometri de Iași va avea 15 drumuri asfaltate, dar lucrările vor începe după desemnarea câștigătorului și emiterea ordinului de începere a execuției.

Comentarii
  • Trebuia sa avem de mult investitii, am ramas ultima comuna din judet chiar si cu aceasta picatura nu ne mai facem bine sa ajungem celelalte localitati.
    Cine sa faca treaba, baba aia urata si tuta de secretara care a supt carice la suboluri sau analfabetul de primar…?!

  • NU CONTEAZĂ!

    Ar cam trebui sa mulțumești domnului primar pentru ce a făcut de cand a ajuns în primarie,având în vedere ca „domnul” Enciu a frecat banii primariei pe la păcatele și și-a ajutat fiul sa își cumpere masina și apartament.
    Datorita domnului Baltag acum copii sau nepoții voștri învață în instituții noi, curate și dotate. Dispensarul din comună nu va place asa e? Luat și acesta de la 0.
    Ani de zile ați comentat ca nu se face aducțiune de apa și canalizare în comuna, acum că s-au luat masuri și s-au început lucrările tot nu va convine.
    Pe voi cine sa va mai mulțumească oameni buni?
    În loc sa încurajați un lucru bine făcut și sa va bucurați ca începem sa evoluam ca și comună, aruncați cu pietre și cu jigniri , pentru ca da, unii numai asta știu sa faca.
    Mulțumim domnului Baltag pentru tot ce a făcut pana acum și pentru tot ce va face de acum în colo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`