Prima pagină » Business în România » O companie celebră oferă angajaților bonusuri de 40.000 de euro. Firma are un profit anual record
O companie celebră oferă angajaților bonusuri de 40.000 de euro. Firma are un profit anual record

O companie celebră oferă angajaților bonusuri de 40.000 de euro. Firma are un profit anual record

28 mai 2024, 09:00,
BZI.ro, în Business în România

O companie celebră oferă angajaților bonusuri de 40.000 de euro. Este vorba despre angajaţii unei companii germane, care au primit  85% din salariul lor anual, după ce au contribuit la profitul companiei. Iată firma care are un profit anual record.

O companie celebră oferă angajaților bonusuri de 40.000 de euro

Compania germană de jocuri Cipsoft oferă bonusuri uriașe angajaților. Cei 100 de angajaţi primesc un bonus anual, echivalent cu zece salarii, pentru contribuţia lor la dezvoltarea jocului de succes ,,Tibia.”

,,Cipsoft transferă un sfert din profitul anual către angajații săi sub formă de bonusuri. Toți cei care lucrează la Cipsoft de peste doi ani primesc bonusul integral.”, a declarat Stephan Vogler, patronul companiei.

După succesul răsunător al jocului video ,,Tibia”, profitul anual al companiei germane Cipsoft a crescut la 14,5 milioane de euro (în creștere cu 22% față de anul precedent).

,,Suntem norocoși să putem rula un joc de tipul live service cu Tibia, care are o comunitate foarte loială în spate.”, a mai adăugat Vogler.

,,Tibia” este un joc dezvoltat încă din 1997 și are 500.000 de jucători activi. Există și versiunea mobilă ,,TibiaME” cu zece milioane de jucători. Jocul de bază este gratuit, dar în versiunea premium se pot închiria case și apartamente, iar personajul se poate astfel încât jucătorii pot avea senzaţia că trăiesc o a doua viață digitală.

Se deschide o importantă fabrică în România

Un gigant german va investi în țară 500 milioane de euro pentru crearea mai multor locuri de muncă. Compania va crea două puncte de lucru în România și se anunță a fi un proiect de succes.

Karl Mayer, o companie germană ce este specializată pe producție de tehnologii în industria textilă și mașini, urmează să deschidă două puncte de lucru în România. Fabricile vor fi construite în Baia Mare, în comuna Groși.

Deși românii au primit o veste bună, aceea că se va deschide o fabrică importantă în România, o altă fabrică se va închide, iar sute de angajați vor rămâne fără loc de muncă. Este vorba despre un punct de lucru al fabricii Leoni. Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică de componente auto, unde lucrau 200 de persoane. În prezent, compania operează un total de 10 fabrici în România, cu o suprafaţă totală de producţie de 180.000 mp. Angajaţii Leoni de la Luduş au drept opţiune relocarea la Arad, în fabrica de acolo, la peste 300 km distanţă, fie demisia.

,,Din dorinţa de a afecta cât mai puţin salariaţii noştri şi pentru a păstra continuitatea în muncă, le-am oferit acestora posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea la fabricile din Bistriţa. Până când fabricile de la Bistriţa vor avea posibilitatea de a-i integra în procesele specifice, ne-am îndreptat angajaţii spre fabrica din Arad. Astfel, pentru o perioadă de maxim 5 luni, angajaţii au posibilitatea detaşării la fabrica din Arad. Sprijinim relocarea angajaţilor noştri prin asigurarea cazării, dar şi prin oferirea unui bonus de relocare. După această perioadă, activitatea angajaţilor nostri se va relua la fabricile din Bistriţa. Compania va pune la dispoziţie transportul gratuit până la locul de muncă şi retur.”, spun oficialii în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *