Prima pagină » International » O companie aeriană oferă zborul către… nicăieri! Plătești și zbori către nicio destinație. Cât costă

O companie aeriană oferă zborul către… nicăieri! Plătești și zbori către nicio destinație. Cât costă

17 sept. 2020, 23:15,
George Cristian în International

Pre-pandemie, mulți dintre noi priveau zborul pur și simplu ca o metodă de a ajunge de la o destinație la alta cât mai repede posibil.

Dar, pe măsură ce interdicțiile de călătorie, granițele închise și ordinele de adăpost la locul lor au limitat mulți la casele noastre, unii călători au visat nu doar despre destinațiile îndepărtate în prezent în afara limitelor, ci și de experiența de zbor în sine – din emoția luării -depărtați-vă de priveliștile de neegalat ale pământului de sus de la fereastra cabinei.

Zboruri către nicăieri – călătorii aeriene care au loc doar în scopul călătoriei

Acolo intervin „zboruri către nicăieri” – călătorii aeriene care au loc doar în scopul călătoriei, nu al destinației.
Compania aeriană australiană Qantas a anunțat recent planuri pentru un zbor pitoresc de șapte ore care va efectua o buclă uriașă în Queensland și Gold Coast, New South Wales și zonele îndepărtate ale țării. De sus, zburătorii dornici ar trebui să poată vedea faimoasele atracții australiene, inclusiv portul Sydney și Marea Barieră de Corali. Avionul va efectua un zbor mic peşte anumite repere, inclusiv Uluru și Bondi Beach.
Este promis și divertismentul special la bord, inclusiv o gazdă surpriză de vedete.

Călătoria va avea loc pe un avion Qantas Boeing 787 Dreamliner, rezervat de obicei pentru călătorii intercontinentale pe continente. În acest moment, există foarte puține zboruri către și dinspre Australia din cauza restricțiilor de călătorie, iar flota internațională Qantas a fost pusă la pământ.

Dreamliner este renumit pentru ferestrele sale mari, ceea ce îl face ideal pentru vizitarea obiectivelor turistice de la 30.000 de picioare. Zborul QF787, care urmează să plece de pe aeroportul intern din Sydney pe 10 octombrie și să revină în metropola australiană șapte ore mai târziu, sa dovedit popular. Cele 134 de bilete, care acoperă clasa business, economie premium și economie și care costă de la 787 AUD $ la $ 3,787 (UŞ $ 566 $ 2734) au fost r eportedly rupt în doar 10 minute.

În Asia, din cauza limitării turismului de agrement, au apărut primele călătorii către nicăieri

În toată Asia, unde majoritatea granițelor rămân închise, limitând turismul de agrement, au existat o serie de zboruri recente fără destinație. Zborul Qantas urmează după călătoria EVA Air din Taiwan către nicăieri , care a oferit o călătorie unică pe 8 august, la bordul avionului său A330 Dream, cu tema Hello Kitty.
Între timp, All Nipon Airways (ANA) a operat, de asemenea, un scurt zbor pitoresc în Japonia în august , despre care compania aeriană a spus că a încercat să reproducă „experiența stațiunii hawaiiene”, 300 de călători urcând în zborul de 1,5 ore.

Iar pe 19 septembrie, un zbor pitoresc urmează să plece de la Aeroportul Taipei, oferind 120 de turiști taiwanezi posibilitatea de a vedea insula Jeju din Coreea de Sud din cer. Călătoria trebuie să fie o experiență în sine, potrivit comunicatului de presă al Organizației de Turism din Coreea, oferind un spectacol de teste în zbor și bucătărie locală.

Singapore Airlines se gândește să opereze zboruri către nicăieri

Singapore Airlines se gândește, de asemenea, să opereze zboruri către nicăieri din octombrie, potrivit ziarului local Straits Times . Un purtător de cuvânt al Singapore Airlines a declarat pentru CNN Travel că compania aeriană „are în vedere mai multe inițiative care ne-ar permite să continuăm să angajăm atât clienții noștri, cât și membrii publicului. În prezent, niciunul dintre aceste planuri nu a fost confirmat”.

Din perspectiva mediului, propunerea unui zbor către nicăieri este potențial controversată. Dar, deși ar putea exista îngrijorări cu privire la utilizarea inutilă a combustibilului, îngrijorările Covid-19 ar putea fi atenuate de studii științifice recente care sugerează că șansele de a prinde Covid pe un avion sunt mai mici decât ai putea crede, datorită sistemelor de ventilație a aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *