O comisie din Senatul SUA a votat pentru interzicerea folosirii aplicaţiei TikTok pe dispozitivele oferite de guvern angajaţilor, transmite Reuters.
Proiectul iniţiat de senatorul Josh Hawley, intitulat „Legea Fără TikTok pe Dispozitivele Guvernamentale” a fost adoptat în unanimitate de către Comisia pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale a Senatului american. Proiectul urmează să fie votat în plenul Senatului.
O comisie din Senatul SUA a votat pentru interzicerea folosirii TikTok: Interzisă și de Camera Reprezentanților
Camera Reprezentanţilor a votat în această săptămână interzicerea descărcării de către angajaţi a aplicaţiei TikTok pe dispozitivele primite de la guvern, în cadrul unui proiect de lege pentru apărare, în valoare de 741 de miliarde de dolari.
După adoptarea proiectului de lege în Camera Reprezentanilor şi votul din comisia din Senat, interzicerea ar putea deveni în curând lege.
Donald Trump a cerut interzice aplicația Tik Tok
Președintele Donald Trump a declarat că interzicerea aplicația Tik Tok este un lucru pe care îl analizează și că ”este o piață enormă”, dar fără a introduce alte mențiuni, arătând totuși că se află în analiză o multitudine de opțiuni.
Nu este prima oară când președintele american denunță atitudinea Chinei în fața pandemiei de coronavirus și pune în discuție că situația în care a ajuns țara noastră, dar și întreaga lume este din vina Chinei.
Tik Tok este acea aplicație care permite utilizatorilor să realizeze, dar și să vizioneze clipuri video cu o durată de 15 secunde. Aceste videoclipuri au pe fundal fragmente din piese muzicale cunoscute și mai puțin cunoscute, iar persoanele care apar în aceste clipuri video, cântă ori dansează.
Purtătorul de cuvânt al TikTok, Jamie Favazza, a declarat că echipa din SUA a companiei, aflată în dezvoltare, nu are o prioritate mai mare decât să promoveze o experienţă sigură, care să protejeze datele private ale utilizatorilor.
”Milioane de familii americane folosesc TikTok pentru divertisment şi exprimare creativă şi recunoaştem că dispozitivele guvernului federal nu au această destinaţie”, a spus aceasta.
Un purtător de cuvânt al grupului ByteDance contrazice acuzațiile
Un purtător de cuvânt al grupului ByteDance afirmă că cel ce conduce TikTok este un director american, ce are mulți angajați în SUA. De asemenea, acesta a adăugat că nu a furnizat niciodată date despre cei ce folosesc aplicația guvernului chinez și nu ar face acest lucru nici dacă li s-ar cere. În acestă situație s-a aflat și India, însă acest stat a interzis deja faimoasa aplicație TikTok, dar și alte 58 de aplicații. Statul indian a motivat această decizie prin faptul că aceste aplicații pot aduce prejudicii suveranității și integrității indiene.
India este una dintre țările cu o piață uriașă pentru TikTok, deoarece numai în luna aprilie a acestui an 30% dintre cele 2 miliarde de descărcări provin din această țară. Cu toate acestea, reprezentanții aplicației au oferit un răspuns prin Twitter, răspuns dat de către Nikhil Gandhi, care este liderul diviziei indiene a TikTok și care neagă faptul că aplicația ar putea oferi informații ale utilizatorilor guvernului de la Beijing.