Prima pagină » Razboi în Ucraina » O coloană lungă de zeci de kilometri de armament rusesc se îndreaptă către Kiev – FOTO

O coloană lungă de zeci de kilometri de armament rusesc se îndreaptă către Kiev – FOTO

01 mart. 2022, 07:11,
în Razboi în Ucraina

Este panică generală în Kiev în a şasea zi de război din Ucraina. Rusia pare că îşi îndreaptă o bună parte din armată direct către Capitală. Vorbim despre faptul că, conform bbc.com, coloana este lungă de zeci de kilometri şi conţine armament rusesc.

Asta în condiţiile în care negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina nu s-au terminat cu o concluzie clară. Cele două părți au decis că vor continua discuțiile în zilele următoare.

Zeci de kilometri de armament rusesc se îndreaptă către Kiev

Armata rusă își continuă înaintarea constantă spre Kiev, cu imagini din satelit care observă un convoi blindat care pare să aibă o lungime de aproximativ 40 de mile (65 km). Sirenele de raid aerian se aud din nou la Kiev, cu informații despre o grevă rusă la periferia orașului. Zeci de civili au fost uciși luni în loviturile cu rachete rusești asupra celui de-al doilea oraș al Ucrainei, Harkiv, a anunțat Ministerul de Interne. Trupele ruse au început un asalt terestru asupra orașului Herson, sudic, spun martorii. Oficialii spun că zeci de civili au fost uciși, dar se crede că cifrele sunt o subestimare.

Peste ocean, în SUA, mai mulţi parlamentari americani au participat la o şedinţă secretă la Washington în are conducerea serviciilor secrete le-a transmis mai multe informaţii legate de războiul din Ucraina.

Senatorul din Connecticut, Chris Murphy, a scris pe Twitter că informarea a confirmat că „rușii au rămas în urmă cu cronologia lor” pentru invazie. Senatorul Virginiei, Mark Warner, a adăugat că toată conducerea ucraineană a pus o rezistență puternică până acum.

Ambasada Chinei va evacua cetățenii din Ucraina

Ambasada Chinei în Ucraina începe acum să-și evacueze cetățenii. Ambasadă a declarat că primul grup organizat a plecat ieri, iar presa de stat afirmând că aceștia sunt studenți chinezi de la Kiev care se îndreptau spre Moldova. Faptul că China își evacuează abia acum cetățenii ar putea însemna mai multe lucruri. O posibilitate este că Beijingul a considerat inițial că este important să nu supere Rusia prematur. Un altul, că China ar fi putut crede că Rusia va lua Ucraina atât de repede încât nu ar fi nevoie de oameni să plece.

Și o altă posibilitate mai îngrijorătoare este că China a calculat că invazia Rusiei este pe cale să se înrăutățească. China refuză să condamne Rusia pentru războiul din Ucraina. De la începutul conflictului autoritățile comuniste de la Beijing nu au avut o părere fermă lăsând să se înţeleagă faptul că nu susţin vreo măsură împotriva lui Vladimir Putin. De altfel, Xi Jinping a vobit cu omologul său rus despre faptul că ar trebui să găsească o soluție diplomatică în rezolvarea problemei.

În altă ordine de idei este bine de precizat faptul că în cursul nopții trecute mai toate orașele importante din Ucraina au fost sub asediu. La Kiev s-au auzit mai multe bombardamente, iar civilii au asistat îngroziți la acest lucru. Oricum, trupele ucrainiene rezistă eroic și vor avea susține din exterior după ce Legiunea Străină din Franța a decis să permită militarilor cu origini ucrainiene să participe în teatrul de operațiuni din Ucraina. Așadar, este de văzut ce se întâmplă cu coloana de armament rusesc lungă de kilometri întregi ce se îndreaptă spre Kiev.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *