Prima pagină » Titlurile zilei » O colecție „incendiară” de filmulețe circulă printre vatmanii de la CTP. Videoclipurile au fost înregistrate chiar în tramvai: „Vinerea este groaznic” – FOTO/VIDEO

O colecție „incendiară” de filmulețe circulă printre vatmanii de la CTP. Videoclipurile au fost înregistrate chiar în tramvai: „Vinerea este groaznic” – FOTO/VIDEO

30 ian. 2024, 02:00, 19 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Vatmanii de la CTP au făcut o colecție de filmulețe cu șoferii inconștienți de pe străzile din Iași. Lunar, acesteia i se mai adaugă zeci de clipuri cu diferite cazuri prin care trec angajații

Toată lumea știe că traficul din Iași este impracticabil în anumite momente, însă cauzele sunt multiple. Pe lângă infrastructura depășită, șoferii au partea lor de vină. Acest lucru a fost observat de vatmani, care petrec aproape zilnic 8 ore în trafic.

Vatmanii de la CTP au făcut o colecție de filmulețe cu șoferii din Iași

Unii vatmani și-au montat camere video pentru a înregistra pe durata curselor, în cazul în care se întâmplă ceva, să aibă dovadă că nu sunt vinovați pentru vreun accident. Totuși, au observat, de multe ori, comportamentul agresiv al șoferilor.

„Trebuie atenție maximă, altfel ar fi ziua și accidentul, iar în situația actuală, să scoți un vagon de pe traseu înseamnă că nu ai cu ce munci, în timp ce călătorii așteaptă în stație. Eu, când intru într-o intersecție, dau 2-3 claxoane preventiv. Dai claxoane la ei și, efectiv, intră în tine cu mașina, așteaptă ca să oprești tu. Noi avem o responsabilitate mare, avem zeci de călători în spate.

Principala problemă este că mulți șoferi îți taie calea, fac stânga în fața tramvaiului fără să se asigure, iar dacă nu ești atent, faci coliziunea. Cred că majoritatea vatmanilor mai vechi au avut o coliziune în trafic din cauza unor șoferi inconștienți. Vinerea după-amiază este cel mai groaznic, în toată aglomerația aia abia te mai miști și poți oricând să intri în cineva. Oricum, de luni până vineri, aglomerația este mare, iar oamenii sunt nervoși la volan, oboseala se acumulează, mai ales dacă ești în tura de dimineață, fiindcă începi de la ora 4.00. Suntem și noi oameni, nu e ușor să stai atâtea ore să conduci.

O soluție ar fi banda unică, în special de la Hotel Europa până în Podu Roș, pentru că acolo pierdem cel mai mult timp, iar oamenii ne înjură că au așteptat câte 30 de minute în stație, dar aici chiar nu este vina noastră. Desigur, mai sunt și pietonii, în stația din Târgu Cucu trebuie să fii foarte atent să nu iei pe cineva în cale, fiindcă oamenii traversează ilegal, fără să se uite, după care te ceartă tot pe tine”, povestește Emilian Râpanu, vatman la CTP Iași.

Sute de accidente în 2023

Doar în anul 2023, tramvaiele au fost implicate în 300 de incidente în trafic. Numărul este destul de mare, având în vedere că la CTP operează undeva la 120 de vagoane. De asemenea, tramvaiele defectate sunt retrase de pe traseu pentru reparații, ceea ce poate dura și până la 5-6 luni.

„La tramvaie, pentru neasigurarea schimbării direcției de mers sau neacordare de prioritate au fost înregistrate aproximativ 300 de evenimente în trafic doar pentru anul 2023. Din cele 300, cam 220 au fost vinovați ceilalți participanți la trafic”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Angajații de la CTP au făcut o colecție de filmulețe cu șoferii inconștienți din Iași, iar lunar mai adaugă noi clipuri.

Comentarii
  • Cu ce a greșit pisica? Fmm cu ctpul pwli.

  • Când vrem sa facem la stânga de ce claxonați ? Unde sa ne încadrăm ???
    Nesimțiților
    Mai sunteți și tare in gura

  • Nu mai blocati calea de rulare a tramvaielor si asigurati-va la schimbarea directiei de mers! Soferii trebuie sa inteleaga ca orice coliziune inseamna retragerea vagonului de pe traseu pentru reparatii, vatmanii nu mai au pe ce lucra o perioada si asta implica timpi mari de asteptare in statii

  • pisica a trecut pe trecere de pietoni

  • Arată bine duduia care se dă jos din mașină. Știți cine este ? Cum o cheamă ? Aș dori să o cunosc.

    Referitor la titlu, filmulețele au fost preluate de pe tiktok, youtube. Nu mai au ce articole să facă ziarișții ăștia.

  • Pisica a traversat regulamentar. Trebuia să îi acorzi prioritate, nu să o fugărești.
    Dacă vezi că nu ai loc, de ce claxonezi și te bagi ca nesimțitul, că aia e banda ta ?
    Vezi că atunci când faci stânga la Moldova să întri în stație , nu ai prioritate.
    Numai incidente ați arătat ce nu prea au legătură cu tramvaiul, doar că e filmat din tramvai și cam atât. Incidente normale din trafic.

  • Mersul pe jos

    Traverseaza pisica pe trecerea de pietoni si oamenii ca Voda prin loboda si cu nasul in telefon

  • Daca te mai iei de pisica, ai murit !

  • Pai pisica e singura care a traversat corect. Era pe trecerea de pietoni. De ce ati inclus-o?

    Vatmanii nu stiu diferenta dintre animale si oameni.

  • Sa ne pysam pe rablele voastre care intrati intentionat in toate masinile ce va stau in fata desi aveti de multe ori posibilitatea sa opriti dar nu vrea muschiul vostru.
    Aia care deja au plecat de la voi deja povestesc ce si cum faceti voi in trafic pentru distractie.

  • Un tramvai are o masă de 30 de tone ! Nu poate frâna eficient precum un autoturism. La 30 km/h are nevoie de 30 m ca să se oprească dacă acționează frâna la maxim ! Prin urmare, cel mai bine este să te ferești de o coliziune cu un tramvai mai ales că vatmani mârlani + un vehicul de 30 t este întotdeauna o combinație dezastruoasă ! Mârlanii de vatmani dau vina pe sistemul de frânare că nu le-au ținut frânele că el merge cu hârbul, el dacă poate să îți lovească mașina , o va face, e drept că s-au redus astfel de manifestări de când li s-au pus camere de trafic.
    Cel mai bine este să vă feriți că dacă tu nu-ți păzești pielea nici altul nu ți-o va păzi ! Acum 10 ani a fost un accident groaznic la Fundație, a fost o coliziune cu intenție, mârlanul de vatman a vrut el să boțească o Dacie și a dat vina pe frâne . A făcut un dezastru, dacă nu i-ar fi ținut frânele s-ar fi oprit în blocul Tarom dar așa după ce a spulberat vreo șase autoturisme și a bușit un autobuz s-a oprit.
    Din clipuri se vede că totuși, vatmanii au fost îngăduitori și prudenți, probabil e altă generație și au și ei un autoturism.

  • Idioții care fac stânga DE PE CALEA FERATĂ sunt rugați sa-și predea permisele la poliție (pentru că DA, este vorba de o cale ferată, retarzilor).
    Idioții care nu știu că TRAMVAIUL ARE ÎNTOTDEAUNA PRIORITATE (atât în fata altor vehicule, CÂT ȘI A PIETONILOR), cu excepția intersecțiilor semaforizate sau dirijate de poliție, sunt rugați să-și predea permisele la poliție.
    Prea mulți tâmpiți în spatele volanului, cât și pietoni care confundă trecerea de pietoni cu trotuarul, dăunează traficului.
    Oricum, basmul numit fantezist Cod Rutier în România este MULT în urma realităților și provocărilor traficului REAL.
    De aici pleacă de fapt această confuzie generalizată în privința poziției în trafic a tramvaiului în țărișoara noastră.
    Haosul, anarhia și bunul plac fiind generalizate, nu e de mirare că orice mârlan pretinde a avea prioritate – singur în cazanul său cu volan – în fața unui vehicul rulând pe o cale ferată și transportând zeci de persoane.
    Succes în continuare !

  • Pentru vatmani

    Să pună și filmulețul când se omoară unu pe altu ,ori când trece pe roșu etc pl in gura voastră de rable

  • Banda unică este o soluție doar daca infrastructura a fost gândită de la început in felul asta. Poate de acum încolo, când primăria va construi străzi noi.
    Banda unică despre care vorbește vatmanul, a fost văzută cel mult în vacanțe ori la tv. De el și de mulți alții. Prea putini au trăit măcar un an, într-un oraș în care funcționează banda unică. Ar fi înțeles că degeaba e banda unică doar pe o porțiune a traseului. Iașul e o așezare (unii îi spun oraș) a cărui structura rutiera a fost concepută în anii 60, iar de atunci au fost astupate doar gropile. Dacă te naști la Cotusca sau Dorohoi și ajungi sa conduci Iașul, nu ai cum sa ai o viziune cu rezonante urbane pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Cizmele de cauciuc și ulițele desfundate sunt ceva cu care multi dintre cei care conduc Iașul s-au născut și au crescut. Și așa vor muri: pe bicla, cu cizme de cauciuc.

  • Pentru tata mare

    Postarea este facuta sigur de un rahat de vatman care tot sigur nu are un hîrb de masina cum le considera ei tigai cu volan ! Tramvaiul este tot un vehicul nu un tren adevarat ca pe sine dar nu înseamna ca are prioritate tot timpul ! Sa conduca prudent sau sa se lase de meserie !

  • Kittysor pe trecerea de pieton

    O zis kittysorul ila sa ii sugeți cucu sau limbi in pizdă 🤣🤣 ratat de vatman 🫣

  • Prima secventa(o proasta infumurata cu telefonul la ureche trece strada-Habar nu are pe unde si cum pseste).ps Tranvaiul ce sa vezi e din fier ..proasta e mai tare ca el.A doua(Un bou cu gluga pe cap la fel sare de pe peron-coarnele l au intors..A fost secunda lui din coada de viata).A treia si cea mai importanta(Animalul pisica stie ca e trecere de pietoni si trece involuntar-Nu are reflexe).Restul e uzura boilor de la strada…Repet..tranvaiul nu sare de pe sine ca sa evite boii

  • asta e apa de ploie. ce vedeti prin oras dupa 8 ore, n-aveti idee.

  • ZiarMaiSpart

    In fine, eu zic că sunt imagini care nu merită atenție! Eu as vrea sa transmit cu aceasta ocazie, nr. meu de telefon, 0752785521 și oricine are nevoie de un sfat sau de un mic proiect online, sunt prietenos și mă adaptez la orice ora! Începând cu acest anunț, fac parte din cei care se afirmă în mod absurd!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *