Prima pagină » Local » O clipă de neatenție i-a schimbat viața la 180 de grade! Un agricultor are nevoie de ajutor pentru a-și cumpăra o proteză electronică după ce piciorul stâng i-a fost strivit!

O clipă de neatenție i-a schimbat viața la 180 de grade! Un agricultor are nevoie de ajutor pentru a-și cumpăra o proteză electronică după ce piciorul stâng i-a fost strivit!

09 ian. 2023, 02:00,
BZI.ro, în Local

Viața lui Ionel Macovei s-a schimbat pentru totdeauna în data de 6 octombrie 2022. Bărbatul din Gura Bohotin, comuna Gorban, era pe câmp, la recoltat porumbul, când într-o clipă de neatenție s-a apropiat prea mult de combina de trierat, iar piciorul stâng i-a fost prins în utilajul agricol

Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, însă, din păcate, medicii i-au amputat o parte din membrul inferior stâng. Petru a duce o viață câtuși de puțin normală, Ionel are nevoie acum de o proteză electronică. Aceasta este extrem de costisitoare, motiv pentru care bărbatul apelează la ajutorul ieșenilor.

Ionel Macovei are nevoie de o proteză electronică!

Ionel Macovei se afla pe câmp, la recoltat cereale, când, vrând să arunce niște porumbi în calea combinei de trierat, s-a apropiat prea mult, iar piciorul stâng i-a fost prins în utilajul agricol. La volanul combinei se afla Cristian Lipovanu, care, speriat de cele întâmplate, a apelat imediat numărul unic de urgență.

Bărbatul a fost transport la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, unde a primit îngrijiri medicale. Agricultorul a fost operat chiar în ziua internării de medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară şi Ortopedie, iar în data de 12 octombrie 2022 i-a fost amputată coapsa stângă, urmând ca în data de 21 octombrie 2022 să fie externat din spital. Ionel Macovei are nevoie de o proteză electronică ce costă mult mai mult decât și-ar putea permite.

„Asociația «Visuri Magice», cu ajutorul vostru, încearcă să-i îndeplinească un vis… acela de a merge singur. Pentru asta are nevoie de o proteză electronică ce l-ar ajuta să ducă o viaţă cât de cât normală şi să poată munci. O astfel de proteză pleacă de la suma de 40.000 de euro. Există şi proteze mecanice, care ar costa mai puţin, dar nu au aceeaşi flexibilitate la nivelul genunchiului, pentru ca el să poată lucra”, au precizat reprezentanții Asociației „Visuri Magice”.

O clipă de neatenție i-a schimbat viața pentru totdeauna!

o imagine cu oferta pt proteza

Petru a duce o viață câtuși de puțin normală, Ionel are nevoie acum de o proteză electronică

Petru Ionel Macovei, ziua de 6 octombrie începuse ca o zi obișnuită de toamnă, însă aceasta avea să ia cu o altă întorsătură, agricultorul fiind victima unui accident nefast, care l-a lăsat fără o parte a piciorului stâng. Pentru salvarea bărbatului, la locul intervenției s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Iași: o autospecială de primă intervenție, o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat și unul de salvare aeriană din cadrul USpAv.

„Avea niște porumbi în mână și a vrut să-i arunce în fața combinei ca să-i toace, dar s-a apropiat prea tare și i-a prins piciorul. Din păcate e cam urâtă treaba, la cum arăta. Sunt rezervat, a pierdut foarte mult sânge. Echipajele de intervenție au venit foarte repede pentru a-l salva.

El este agricultor, era proprietarul terenului de pe care se recolta porumbul. De recoltat se ocupa Cristian Lipovanu, în vârstă de 34 de ani, care este fermier. Ionel Macovei are 49 de ani, este căsătorit, are doi copii, un băiat și o fată”, a declarat viceprimarul comunei Gorban, Silviu Isari.

Tânărul de la volanul utilajului agricol susține că s-a speriat, văzând că piciorul bărbatul a rămas prins în combină.

„M-am speriat, nu știam cum să sun mai repede la 112, să vină cineva de la ambulanță sau de la SMURD. Era conștient tot timpul”, a declarat Cristian Lipovanu.

Din cauza unei clipe de neatenție, Ionel Macovei are acum nevoie de o proteză electronică. Cei care vor să-l ajute încât să și-o poată achiziționa pot dona în următorul cont: RO 76 RNCB 0175 0550 6648 0001. Titular: Macovei Ionel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *