Prima pagină » Local » O clădire din Copou va fi demolată și va fi construit un bloc de locuințe colective! Proiectul a intrat în dezbatere publică

O clădire din Copou va fi demolată și va fi construit un bloc de locuințe colective! Proiectul a intrat în dezbatere publică

11 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Un bloc cu 3 etaje va fi construit în Copou, pe strada Lt. Stoicescu, nr.6. Investitorul Corneliu Petrea va trebui să demoleze o vilă situată pe amplasamentul studiat. La finalul lunii aprilie 2022, proiectul va fi dezbătut la Primăria Iași

Noi investiții sunt anunțate în zona Copou. Dezvoltatorul Corneliu Petrea a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui imobil de locuințe colective pe o suprafață de 1.535 de metri pătrați, situată pe strada Lt. Stoicescu, nr.6, în apropierea complexului studențesc ”Târgușor”. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii publice la sediul Primăriei Iași, pe data de 28.04.2022.

Pe terenul existent se află și o vilă ce va fi demolată după obținerea autorizației de construire. Indicatorii urbanistici propuși arată un procent de ocupare a terenului de 36 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1,2. Este alt treilea bloc ce urmează să fie construit de Corneliu Petrea la adresa menționată. Regimul de înălțime a clădirii este de S+P+3E. În total vor fi amenajate 20 de apartamente. Locurile de parcare vor fi amenajate în subsol și pe terenul deținut de afacerist.

În Copou a pornit un scandal după ce investitorul Claudiu Bâlu a anunțat că va construi două blocuri într-o zonă de case de pe strada Aurora.

O clădire din Copou va  fi demolată și va fi construit un bloc de locuințe după obținerea autorizației

Al treilea bloc din zonă al afaceristului va avea denumirea de ”Stoicescu Boutique Apartments”. Corneliu Petrea apare ca asociat în firmele Abracomp SRL și HMT Company SRL.

”Parcela care face obiectul acestui studiu este parte din cartierul Copou. Zona studiată împreună și terenurile învecinate, aflate în proprietate privată, au următoarele funcţiuni: locuințe individuale, colective, cămine studențești, fiind o zonă de tranziție, între o zonă urbanizată desfășurata linear la Bulevardul Carol I și o zonă în curs de dezvoltare situată pe versantul dealului Copou. Terenurile din zona studiată sunt terenuri in pantă, cu o pantă medie de 10 la 100, având orientări cardinale favorabile funcţiei de locuire”, se arată în documentația PUZ.

La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

În zona Păcurari vrea să investească patronul complexului Egros

Zona de case, de pe strada Cazărmilor, cartierul Păcurari din Iași, urmează să fie sufocată de un proiect imobiliar anunțat de afaceristul Cristian Delcea, unul dintre patronii complexului comercial Egros. Afaceristul deține o suprafață de 1.560 de metri pătrați, achiziționat în 2008, amplasat chiar lângă o zonă de case și un teren împădurit. Chiar pe terenul lui Delcea sunt mai mulți copaci care au început să fie toaletați. Recent, patronul Egros a cerut la Primăria Iași eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu de locuințe colective. Municipalitatea a emis documentul, urmând ca proiectul să intre în etapa de elaborare a PUZ.

Amplasamentul propus pentru edificarea blocurilor este traversat de un izvor care va pune mari probleme în momentul în care terenul va fi supus lucrărilor. La 100 de metri de terenul lui Cristian Delcea a fost ridicat un bloc de locuințe P+2. O clădire din Copou va fi demolată și va fi construit un bloc de locuințe colective după ce va trece de toate etapele de avizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *