Prima pagină » National » O celebră stațiune balneară din România este la un pas să se închidă. Iată care este motivul
O celebră stațiune balneară din România este la un pas să se închidă. Iată care este motivul

O celebră stațiune balneară din România este la un pas să se închidă. Iată care este motivul

29 aug. 2024, 14:20, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în National

O celebră stațiune balneară din România este la un pas să se închidă. Este vorba despre stațiunea Băile Herculane, renumită pentru izvoarele sale. Autoritățile au confirmat recent că sunt motive de îngrijorare pentru viitorul stațiunii. Iată care este motivul.

O celebră stațiune balneară din România este la un pas să se închidă

Celebra stațiune balneară din România care s-ar putea închide este Băile Herculane. Stațiunea este în pericol pentru că au secat două izvoare de la Băile Herculane. Este vorba despre Izvorul de ochi și Izvorul de stomac. Autoritățile spun că din cauza activităților de foraj ilegal s-ar fi ajuns într-o astfel de situație.

„Am pierdut două izvoare esențiale, Izvorul de ochi și Izvorul de stomac și nu știm dacă le vom mai putea recupera. Primăria Băile Herculane va face toate demersurile pentru a se investiga cum trebuie aceste probleme. Facem echipă cu autoritățile, facem echipă cu cetățenii și vom lupta pentru obținerea acestor izvoare. Autoritățile ne-au pus la dispoziție toate documentele, am văzut care este problema. Din cauza unor avize acolo s-a continuat un foraj din 2016 care era total în ilegalitate. Și s-a continuat această ilegalitate punând-o în legalitate.”, au precizat reprezentanții primăriei.

Apele termale și spa-urile interne nu sunt importante doar pentru turism și pentru turismul de sănătate, ci ar putea juca un rol semnificativ și în domeniul medicinei. Este important de reținut faptul că numai un medic specialist poate prescrie tratamente medicale disponibile în cadrul sistemului de asigurări de sănătate. Multe stațiuni balneare au un medic balnear, astfel încât pacienții pot chiar să facă o programare pentru o examinare la fața locului. Acestea sunt serviciile care pot fi acoperite de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate: băi galvanice, băi sau pensulaţii cu parafină, duş subacval, băi minerale, împachetare generală cu nămol și multe altele.

Cele mai cunoscute stațiuni balneare din România sunt Băile Felix, Băile Tășnad, Băile Olănești, Băile Călimănești, Slănic Moldova și Târgu Ocna. Tratamentele balneare sunt recomandate pacientului pe baza unei rețete de la un medic autorizat și pot fi băile termale cu apă medicinală și cu plante, băi termale cu apă termală, băi de nămol, băi galvanice, băi Stanger, masaj terapeutic medical, masaj cu jet subacvatic, hidrokinetoterapie individuală generală.

Modificări la drumul național spre Băile Herculane

O parte din drumul național care leagă Valea Jiului de Băile Herculane este interzis pentru că este izolat și impracticabil. Turiștii care se aventurează pe Drumul Național spre Băile Herculane, ajungând la celălalt capăt la Parcul Național Valea Cernei, riscă să rămână izolați într-un ținut sălbatic, fără semnal de telefonie și îndepărtat de așezările umane.

De la Câmpușel, traseul spre Băile Herculane continuă pe cea mai dificilă porțiune a DN 66 A, un drum forestier impracticabil cu autoturismele, care se afundă în Parcul Național Valea Cernei. La capătul drumului asfaltat, călătorii intră în Parcul Național Domogled Valea Cernei, prin pasul Jiul Cerna, pe un drum nemodernizat, afectat de căderile de pietre. Traseul coboară spre Izvoarele Cernei, la coada lacului de acumulare Iovanu, apoi urmează, pe un drum de pământ, conturul lacului, până la barajul Iovanu. Cu toate că drumul este interzis, mulți turiști se aventurează pentru a vedea peisajele spectaucloase și unice în România.

Comentarii
  • Toata clasa politica urcata in autobuze si dusa la Manastirea Plumbuita. La ceas de taina, li se va face felul.Asa a glasuit bunicul meu. Eu doar citez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
29 august 2024
29 august 2024