Prima pagină » Titlurile zilei » O casă din centrul Iașului a fost transformată de proprietar în centru de colectare. Toate gunoaiele pe care le găsește pe străzi le depozitează pe proprietate – FOTO

O casă din centrul Iașului a fost transformată de proprietar în centru de colectare. Toate gunoaiele pe care le găsește pe străzi le depozitează pe proprietate – FOTO

16 mart. 2023, 02:00, 1 ,
Andrei ROTARU, în Titlurile zilei

O casă din centrul Iașului a fost transformată de proprietar în centru de colectare. Vechea construcție, lăsată în paragină, a ajuns să fie plină de gunoaie. Imaginile surprinse arată lipsa de acțiune a autorităților pentru a obliga proprietarul să-și întrețină locuința, respectând legea. Foarte multe gunoaie s-au adunat în jurul acestei case, semn că nu mai există nimeni care să întrețină acest spațiu. Locatarii din zona respectivă susțin că proprietarul nu locuiește acolo, însă acesta adună gunoaiele și le depozitează în perimetrul casei. Directorul Salubris SA, Cătălin Neculau, precizează că muncitorii regiei nu au dreptul de a intra pe o proprietate privată pentru a curăța locul respectiv

În zona centrală a Iașului, foarte multe proprietăți arată exact ca centrele de colectare a deșeurilor menajere. Excepția o face faptul că aici nu pot intra mașinile de la compania de stat ca să strângă gunoiul, astfel că locurile rămân pline de deșeuri. Este și cazul unei case din zona centrală a Iașului, de pe strada Barbu Lăutaru, nr. 30, unde proprietarul, Manoilă Dănuț, în vârstă de 60 ani, strânge o grămadă de gunoaie și le depozitează chiar pe terenul propriu.

O casă din centrul Iașului a fost transformată de proprietar în centru de colectare a gunoiului

gunoaie

Proprietarul casei adună gunoaie pe care le găsește pe străzi și să le depoziteze pe proprietate

Locatarii care domiciliază pe strada Barbu Lăutaru, nr. 30, au semnalat problema de foarte mult timp. Aceștia susțin că proprietarul imobilului, în vârstă de 60 de ani, locuiește la o altă adresă, din zona Păcurari. Asta nu-l oprește pe proprietar să adune toate gunoaiele pe care le găsește pe străzi și să le depoziteze pe terenul său.

„Proprietarul nu domiciliază aici. El locuiește în Păcurari. Toate gunoaiele pe care le găsește pe străzi le depozitează aici. Nu știu dacă un om normal ar putea să adune atât de mult gunoi în curtea proprie”, declară un localnic din zona respectivă.

Vecinii de la această adresă declară că este dezolant să vadă o astfel de imagine fix în centrul Iașului, iar nimeni să nu ia nicio măsură pentru a-l convinge pe proprietar să facă curățenie.

„Gunoaiele din curtea vecinului arată de parcă nu am fi în centrul Iașului. Cum să aduni gunoaiele în curte? Numai ce miros provoacă aceste gunoaie”, declară un vecin de pe strada Barbu Lăutaru, nr. 30.

Nu s-au făcut sesizări la Poliția Locală

casa

Casa este nelocuită, cu toate că se află in centrul Iașului

Directorul Salubris SA, Cătălin Neculau, a declarat că angajații de la compania de stat nu pot intra pe o proprietate privată să facă curățenie.

„Dacă e proprietate privată, atunci nu ne permite legea să intrăm să facem curat”, declară Cătălin Neculau.

Șeful Poliției Locale, Liviu Zamfirescu, declară că până acum nu a fost făcută nicio sesizare legată de starea casei de pe adresa Barbu Lăutaru, nr. 30.

„Nu au fost sesizări cu privire la casa din str. Barbu Lăutaru, nr. 30”, declară Liviu Zamfirescu.

Acesta mai declară că a trimis o echipă care să verifice situația din zonă, iar dacă vor fi descoperite nereguli, vor aplica sancțiuni.

„Astfel de situații le întâlnim zilnic în Iași. Deocamdată am trimis o echipă la fața locului să verifice situația”, mai precizează șeful Poliției Locale.

Așadar, lipsa de reacție a autorităților a făcut ca o casă din centrul Iașului să fie transformată de proprietar în centru de colectare a gunoiului. Dacă Poliția Locală va constata aceste nereguli, proprietarul va fi amendat și tras la răspundere.

Comentarii
  • si langa scoala Gimnaziala „Alecu Russo” nr 40 Nicolina 2, str. Libertatii este o proprietate infecta. pe langa Grădinița cu program prelungit nr. 2 este un fundac cu case si vile. stiam ca stateau tigani pe la acele vile si case. numai gunoaie se vad prin gardul de plasa cand mergi prin parcul Clopotari. parca e varsatoare in acea gradina. dar asta de ani buni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *