Prima pagină » International » O carte împrumutată în urmă cu 72 de ani de la o blibliotecă a fost returnată recent! Ce taxă de întârziere ar putea plăti bărbatul
O carte împrumutată în urmă cu 72 de ani de la o blibliotecă a fost returnată recent! Ce taxă de întârziere ar putea plăti bărbatul

O carte împrumutată în urmă cu 72 de ani de la o blibliotecă a fost returnată recent! Ce taxă de întârziere ar putea plăti bărbatul

27 ian. 2021, 13:53,
George Cristian în International

O bibliotecă din New York a declarat că biografia lui Theodore Roosevelt a fost returnată recent, cu aproape 72 de ani după ce a fost împrumutată.

John Moss, de la Mattituck, proprietarul cărţii, a spus că nu este sigur cum a ajuns în posesia sa cartea, Marea inimă: povestea vieții lui Theodore Roosevelt, de Daniel Henderson, dar a găsit-o recent într-o mare cutie de plastic din cărțile pe care le-a avea în depozit.

 

Cel mai probabil, cartea ar fi fost preluată de părinții bărbatului

Moss a spus că , cel mai probabil, cartea ar fi putut fi acasă la părinții săi când a făcut curăţenie în 2013 sau ar putea fi una dintre zecile de cărți pe care le-a acumulat din vânzările de curți și din alte surse de-a lungul anilor.

Moss a înapoiat cartea la Biblioteca gratuită Amagansett, unde oficialii au spus că au stabilit că sunt încântați de această predare și că această carte este una unicat din prisma faptului că ar conține mai multe elemente inedite care nu se mai găsesc la altă carte care se află, în momentul de față la bibliotecă.

„Este o primă ediție din 1919 și conține librăria originală a bibliotecii, precum și politica de circulație pe coperta din spate”, a declarat directorul bibliotecii Lauren Nichols pentru The Southampton Press . „Am văzut doar unul sau două articole la bibliotecă cu aceste funcții, dar niciunul cu ambele.”

Nichols a spus că tariful pentru întârziere, pentru carte s-ar fi ridicat la aproximativ 262 dolari, la o rată din 1949 de un penny pe zi. De atunci, biblioteca a eliminat toate taxele de întârziere.

Bibliotecă publică Winnipeg din Manitoba, Canada, a dezvăluit în decembrie că un număr al revistei Car Craft a fost returnat cu 45 de ani după data scadentă. Biblioteca a spus că revista este încă în stare bună și oficialii nu intenționează să perceapă taxe de întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *