O bunicuță de 83 de ani și-a pierdut viața, chiar după ce a terminat curățenia de sărbători: „A făcut mai mult foc, zilele acestea, deoarece voia să se usuce varul de pe pereți!” – GALERIE FOTO

16 dec. 2022, 02:00
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

O bunicuță în vârstă de 83 de ani, din comuna Andrieșeni, județul Iași, a încetat din viață în dimineața zilei de 15 decembrie 2022, după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări. Bătrâna abia terminase curățenia de sărbători. Zilele acestea a făcut mai mult foc, deoarece voia să se usuce varul de pe pereți

Din păcate, hornul sobei nu era curățat, iar peste noapte a fost cuprins de flăcări, care mai apoi s-au extins la întreg acoperișul, fără ca nimeni să bănuiască acest lucru. Maricel Turcu, primarul comunei Andrieșeni, și câțiva localnici au ajuns la locul incendiului și au reușit să o scoată pe bătrână, care era în viață. Starea sa era gravă, iar aceasta a decedat câteva ore mai târziu.

O bunicuță de 83 de ani și-a pierdut viața după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări!

Maricel Turcu, primarul comunei Andrieșeni, a declarat pentru reporterii BZI că incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum necurățat. Femeia în vârstă de 83 de ani terminase recent curățenia de sărbători, motiv pentru care a suprasolicitat soba, în speranța că pereții proaspăt văruiți se vor usca mai rapid.

„Coșul de fum nu a fost curățat, iar dânsa a făcut focul în casă, zilele acestea, deoarece făcuse niște curățenie și voia să se usuce varul pe pereți. A făcut mai mult foc și, cum era un pic în vârstă, probabil a luat foc hornul, nu și-a dat seama și s-a culcat liniștită.

Am fost sunat în jur de 4 și 15 minute, dimineața. Eu și voluntarii am ajuns primii la incendiu, am scos bătrâna din casă. Dânsa era în viață, dar era intoxicată cu fum, care ajunsese și în casă. Dânsa locuia singură de mai mulți ani, copiii sunt plecați. Avea 83 de ani, dar era în putere, creștea păsări, porci și niște capre, se mișca, era vioaie. Dar, într-adevăr, a inhalat fum.

Mă gândesc că a adormit, între timp acoperișul s-a aprins, casa era acoperită cu tablă, iar dedesubt nu avea nimeni cum să vadă ce se întâmplă”, a declarat Maricel Turcu, primarul comunei Andrieșeni.

Maricel Turcu: „Am scos-o pe bunică, am învelit-o, încă respira, dar era într-o stare jalnică!”

La locul incendiului, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași s-au deplasat două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și o echipă de prim ajutor calificat. Femeia a fost scoasă din casă de localnici și de primarul comunei. Din păcate, aceasta era intoxicată cu monoxid de carbon, astfel că nu a mai putut fi salvată.

„Casa era veche, cât de cât bună, dar era acoperită cu tablă. Dacă ar fi fost țiglă, se vedea flacăra, sub tablă arde mocnit, iar fumul a ajuns în casă. La bunică, acolo, o problemă a fost că avea foarte multe lucruri strânse, în decursul timpului, prin jurul casei. Când am ajuns am scos-o pe bunică, am învelit-o, încă respira, dar era într-o stare jalnică. După aia am scos buteliile, ne-am apucat de stins incendiul, de izolat, ca să nu se extindă și la celelalte anexe.

Între timp au venit și băieții de la ISU, din Iași. Chiar eu am anunțat familia de nenorocire. Avea un băiat care locuiește în Botoșani și o fată, prin apropiere de Vaslui, niciunul din copiii dânsei nu locuiește în localitate”, a adăugat Maricel Turcu, primarul comunei Andrieșeni.

Decesul bunicuței în vârstă de 83 de ani a fost declarat în aceeași zi, în jurul orei 6:50.

Comentarii
  • Cauza este ca de obicei: coș înfundat și poate a pus și altceva în sobă. În fiecare sezon rece se întâmplă așa. Nimic nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *