Prima pagină » Local » O bunicuță de 73 de ani se luptă să le construiască nepoților săi o căsuță! Micuții au fost abandonați de mama lor: „A plecat fără urmă în străinătate” – FOTO

O bunicuță de 73 de ani se luptă să le construiască nepoților săi o căsuță! Micuții au fost abandonați de mama lor: „A plecat fără urmă în străinătate” – FOTO

31 mai 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Maricica Petrichiuță, o bunicuță în vârstă de 73 de ani, din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, județul Iași, se luptă să le construiască nepoților săi, Antonia și Matei, o căsuță. Micuții au rămas în grija bătrânei după ce mama lor a plecat la muncă în străinătate și nu s-a mai întors.

O bunicuță din comuna Mironeasa are grijă singură de cei doi nepoți! Bătrâna se luptă să le construiască o casă micuților

Impresionat de drama celor doi frățiori părăsiți de mamă a fost și părintele Antonio-Rafael Ungureanu, parohul Bisericii „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, care încercă să o ajute pe Maricica Petrichiuță să finalizeze acoperișul căsuței pentru Antonia și Matei. Preotul a negociat deja pentru a cumpăra materialele necesare construirii acoperișului, doar că nu are încă strânși suficienți bani. În prezent, Antonia și Matei sunt nevoiți să trăiască în condiții greu de imaginat. Împreună cu bunica lor și încă 6 persoane împart o căsuță de pământ, care aproape stă să se dărâme.

„Antonia și Matei au nevoi urgent de sprijinul nostru! Acum câțiva ani în urmă, după ce mama i-a adus pe lume, i-a abandonat în brațele bunicii plecând, fără urmă în străinătate. Bunica gârbovită de boală și de cei 72 de ani și 13 copii născuți încearcă să ridice o căsuță pentru cei doi îngerași, dar din lipsa banilor lucrările s-au împotmolit. Apelăm la bunătatea dumneavoastră pentru a ajuta acești doi îngerași, de a-și împlini visul de a avea o căsuță”, a transmis pr. Antonio-Rafael Ungureanu.

Persoanele care doresc să-i ajute pe cei doi frați să locuiască într-o căsuță a lor pot face donații în conturile parohiei, cu mențiunea „casa Bucuriei”.

Titular cont: PAROHIA SF. ARHIDIACON STEFAN- FRUNZIS, MIRONEASA
IBAN: RO48CECEIS0130RON1062430
Banca: CEC Bank
Moneda: RON
Cod SWIFT: CECEROBUXXX
REVOLUT:
Ungureanu Antonio Rafael
0746908717
RO59BREL0005540266370100

Părintele Antonio-Rafael Ungureanu are grijă de oamenii sărmani sau cu situații dificile

Părintele Antonio-Rafael Ungureanu, parohul Bisericii „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, încearcă să vină în ajutorul tuturor enoriașilor din parohia sa. De mai bine de un an, preotul din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, Antonio-Rafael Ungureanu, se îngrijește astfel încât bătrânii, văduvele și persoanele nevoiașe din parohie să poată beneficia de o pâine gratis. Proiectul se numește „Eu sunt Pâinea Vieții!” și funcționează din februarie 2023.

„Oamenii necăjiți care nu-și permit pâinea cea de toate zilele, ca să spunem așa, pot merge la magazinul de lângă biserică și primesc o pâine gratis. Parohia plătește în jur de 2-300 de lei, iar fiecare se duce acolo și își ia pâinița. Să știți că avem mulți bătrâni în parohie, care au rămas singuri, iar noi îi ajutăm și cu acest proiect, mai facem, din când în când, pachete la Paște, la Crăciun. Le mai oferim și mese calde, asta facem, de regulă, sâmbăta, le ducem și mâncare acasă în caserole. M-am mai inspirat și eu de la alte persoane, astfel încât să-i putem ajuta pe enoriași.

Eu sunt de 10 ani aici, în localitate, dar de 5 ani sunt paroh. Enoriașii sunt mulțumiți, îmi mulțumesc, cum să nu, mai ales văduvele, că avem câteva în parohie. Încercăm să nu-i ajutăm doar pe cei din sat, ci pe toți cei din comună”, a declarat Antonio-Rafael Ungureanu, preotul care dorește să o ajute pe bunica Maricica Petrichiuță să construiască o casă pentru nepoții săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`