Prima pagină » International » O bunică de 75 de ani, care a învins cancerul, este culturistă de top! „Bărbații strigă din mașini să îmi complimenteze brațele”

O bunică de 75 de ani, care a învins cancerul, este culturistă de top! „Bărbații strigă din mașini să îmi complimenteze brațele”

10 oct. 2024, 11:27,
Cătălina IURAȘCU în International

O bunică de 75 de ani, care a învins cancerul, este culturistă de top. Aceasta atrage numeroase priviri asupra fizicului ei.

Marilynn Larkin, o campioană la culturism, de 75 de ani, și antrenor de fitness, a avut parte de o pauză de doi ani în călătoria ei de halterofilie după ce a suferit o ruptură de menisc la genunchi și accidentare la umăr. Totuși, asta nu a oprit-o, iar bunica de 75 de ani, care a învins cancerul, este culturistă de top.

O bunică de 75 de ani, care a învins cancerul, este culturistă de top

Anul trecut, un diagnostic de cancer mamar i-a redus greutatea pe care o ridica la doar cinci kilograme, în timp ce încerca să își recapete forța după o intervenție chirurgicală de lumpectomie. Larkin, care a participat la prima sa competiție de fitness la 54 de ani, a fost inspirată de un antrenor de aerobic care a îndemnat-o să concureze. Deși a avut un interes inițial pentru aerobic, a fost respinsă când a încercat să se înscrie la competiții.

„Toată lumea era înaltă, blondă și tânără, iar ei mi-au spus: ‘Nu, nu poți face asta’. Totuși, am avut un antrenor care mi-a spus: ‘Ai fi perfectă pentru culturism’”, a spus ea.

Deși are numeroase distincții în carieră, Larkin nu este motivată de recunoaștere. Ea a explicat că parcursul ei de sănătate a fost întotdeauna „intern” și urmează filozofiile coregrafului și actorului Mikhail Baryshnikov. Ea a explicat că niciodată nu și-a văzut vârsta ca pe o barieră pentru ceea ce ar putea și ar vrea să facă.

„Am avut clienți de fitness care spuneau: ‘Am 40 de ani, nu pot face asta’. Asta nu are nicio legătură cu vârsta. Totul ține de corpul tău și de starea în care te afli; vârsta nu contează. Aceste numere sunt artificiale. Ceea ce este real este să evaluezi unde te afli acum și să accepti asta. Poate că ai alergat maratoane acum 30 de ani, iar dacă vrei să alergi din nou un maraton, nu vei începe de unde ai rămas. Oamenii vin la mine și îmi spun că îi inspir, deși eu simt că doar îmi trăiesc viața”, a povestit femeia în vârstă de 75 de ani.

Larkin nu s-a lăsat descurajată de diagnosticarea cu cancer și, de fapt, crede că starea ei fizică a ajutat-o să treacă prin asta.

„Sunt complet convinsă că forma mea fizică m-a ajutat să trec prin acest cancer, care era deja metastatic atunci când a fost diagnosticat și destabilizat” a spus ea.

Pune alimentația pe primul loc

Larkin a explicat că dieta ei este prioritatea principală pentru a se pregăti pentru competiții și a rămâne în cea mai bună formă posibilă. Ea evită alimentele prăjite și grase, urmează o dietă restrictivă de 16 săptămâni, se ferește de carbohidrați și grăsimi și consumă mese preparate acasă. Cu toate acestea, culturista a recunoscut că crede în moderație, o zi obișnuită de mese, a explicat ea, include trei mese complete și chiar gustări ocazionale.

Pentru mic dejun, Larkin mănâncă de obicei fulgi de ovăz cu nuci (cum ar fi pecanele, nucile și migdalele), afine, lapte și proteină din zer. Pentru o gustare, pregătește o omletă din trei albușuri, un gălbenuș, brânză și avocado. Prânzul și cina constau, de obicei, într-o sursă de proteină slabă, cum ar fi un burger de curcan sau pui, legume verzi și un cartof dulce cu iaurt grecesc deasupra, alături de quinoa, sparanghel și spanac. Ea a dezvăluit că evită „caloriile goale”, cum ar fi orezul alb și sosurile.

„Sosurile pot fi periculoase dacă îți plac. Le pui pe tot, iar asta cu siguranță va menține greutatea” a spus ea.

Larkin nu uită să se răsfețe, făcând loc pentru biscuiții și o „masă liberă” o dată pe săptămână. Antrenoarea de fitness are chiar și un antrenor personal, cu care se întâlnește de trei ori pe săptămână, pentru a-i sprijini progresul.

„Chiar dacă sunt antrenor certificat, am nevoie de cineva care să mă împingă mai mult decât m-aș împinge eu însămi, și știu asta despre mine” a spus ea.

Pe lângă o varietate de exerciții de antrenament cu gantere și mașini, ea subliniază importanța posturii, mai ales pentru cineva în vârsta sa de 70 de ani.

Disciplina și munca ei asiduă i-au adus un fizic care atrage constant atenția și admirația străinilor. Larkin a spus că a avut chiar și străini care îi întrerup antrenamentele și o opresc în public pentru a o complimenta.

„Oamenii vin la mine și îmi spun că îi inspir, deși eu simt că doar îmi trăiesc viața. „Brațele mele au fost un subiect de discuție încă din adolescență. Merg pe stradă și aud bărbați strigând din mașini: ‘Wow! Ești puternică!’ Femeile spun că își doresc brațe ca ale mele. Îmi iubesc brațele, dar trebuie să îți iubești întregul corp, pentru că brațele mele sunt parte din corpul meu”, a povestit femeia.

Larkin a explicat că parcursul ei spre autoacceptare este legat și de modul în care vorbește și se tratează pe ea însăși.

„Auto-dialogul poate, uneori, să te țină în cutie, să te împiedice să ieși din zona ta de confort. Unul dintre cele mai dificile lucruri când începi este pur și simplu să începi. Ceea ce spun de obicei este: dacă nu acum, atunci când?”, a mai adăugat femeia.

Bunică de 75 de ani, care a învins cancerul, este culturistă de top și inspiră lumea să își urmeze pasiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`