Prima pagină » Local » O bunică din Iași a aruncat cu o substanţă toxică pe proprii nepoţi! Copiii au fost intoxicaţi şi transportaţi de urgență la spital – EXCLUSIV, FOTO

O bunică din Iași a aruncat cu o substanţă toxică pe proprii nepoţi! Copiii au fost intoxicaţi şi transportaţi de urgență la spital – EXCLUSIV, FOTO

05 iun. 2021, 18:23,
BZI.ro, în Local

Momente reprobabile într-o comună din judeţul Iași unde o bunică  a turnat o substanţă toxică pe trei copii. Evenimentul s-a produs în localitatea Jigoreni din Ţibăneşti judeţul Iași. La fața locului intervine elicopterul SMURD, un echipaj SAJ dar și un vehicul pentru transport multiple victime. Conform surselor se pare că soluția folosită este destinată uzului animal. Aceasta ar fi o soluție folosită pentru lâna oilor.

UPDATE: Diana Cimpoeșu menționează faptul că toți copiii sunt în stare stabilă fiind internanți și rămânând sub supraveghere:

 

Am fost apelaţi de o familie din Jigoreni pentru trei copii care au fost spălați de către bunică cu o substanţă cu potenţial toxic. Nu se ştia exact ce este în compoziţia acelei substanţe. Am trimis în localitate elicopterul SMURD, maşina de victime multiple şi Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Copiii au fost găsiţi conştienţi. Substanţa respectivă este o substanţă toxică cu potenţial de a dezvolta cponvulsii atunci când ea ajunge în circulaţia sangvină. Au fost indicată spălarea părului cu apă din abundentă, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor noastre. Primul care a ajuns la faţa locului a fost elicopterul SMURD.

A început tratamentul cu fluide. A început spălătura cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic îi ducem către UPU de la Spitalul Pediatrie unde vor fi monitorizaţi şi internaţi. Din fericire nu este vorba despre o substanţă care să producă un stop cardiorespirator într-un scurt timp. Evoluţia este una favorabilă dar este nevoie de tratament. Noi am contactat, după ce am făcut apelul şi ni s-a spus că bunica a făcut această manevră neindicată pentru orice copil, am luat legătura cu tatăl, cu unitatea de pompieri voluntari de acolo. Le-am spus să se spele pe cap, să îndepărteze toxicul. Acest lucru s-a întâmplat. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

UPDATE: Din fericire, starea de sănătate a copiilor este una stabilă. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, aparținatorii au ascultat sfatul medicilor și i-au spălat de 3 ori pe cap. În acest fel tragedia a fost evitată. Totuși, cei trei micuți vor fi transportați la pediatrie unde vor primi tratament de specialitate:

” Sunt trei copii cu  vârstele de 6, 8 și 11 ani. Sunt trei fetițe. Aceștia au fost intoxicați cu o substanță ce conține cipermetrină, neurotic. Substanța cu pricina poate da convulsii. Aparținătorii copiilor au ascultat sfatul meu și i-a spălat de 3 ori pe cap. Minorii au fost preluați de o echipă TIM și vor ajunge în circa o oră la pediatrie.” a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

 

UPTATE: Prof dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD a oferit o declarație în acest sens. Medicul a explicat că cei trei copii sunt conștienți și că ar fi fost intoxicați cu o soluție pentru păr:

Am trimis la fața locului un elicopter SMURD și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Cei trei copii sunt domiciliaţi în localitatea Jigoreni din comună Țibănești. Aceștia par a fi intoxicaţi cu o soluţie de spălat pe cap. Sunt conştienţi. Vom transmite ulterior mai multe informații. a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

UPDATE: Conform surselor BZI.RO se pare că bunica i-a spălat pe cap pe cei trei copii cu o soluție destinată uzului animal. Copiii ar fi avut păduchi iar bunica ar fi dorit să îi scape de ei. Copiii se simt rău fiind intoxicați cu soluția extrem de periculoasă.

Un caz asemănător s-a produs chiar în urmă cu câteva zile, în localitatea Ungra, județul Brașov, unde o mamă și-a ucis proprii copii după ce i-a spălat pe cap cu o soluție destinată uzului animal. DETALII DESPRE CAZUL DE LA BRAȘOV AICI

Vom reveni cu detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *