Prima pagină » International » O boală necunoscută se răspândește rapid în India! Oamenii au raportat o serie de simptome, inclusiv convulsii sau pierderea cunoștinței

O boală necunoscută se răspândește rapid în India! Oamenii au raportat o serie de simptome, inclusiv convulsii sau pierderea cunoștinței

07 dec. 2020, 18:15,
Bianca Rebegea în International

În orașul Eluru din statul Andhra Pradesh (sudul Indiei) a apărut o boală necunoscută, care s-a răspândit rapid, infectând peste 250 de persoane. Mai mult, o persoană a și decedat. Medicii indieni spun că simptomele cel mai des întâlnite sunt convulsiile, stările de greață și pierderea cunoștinței.

”Oamenii, în special copiii, s-au plâns de stări de arsură la nivelul ochilor, după care au început brusc să vomite” a declarat Ministrul Sănătății indian, citat de CNN. El a mai adăugat că toți cei internați au fost testați negativ pentru coronavirus.

Ministrul a completat că, după efectuarea testelor de sânge, nu s-a observat niciun semn al unei infecții virale.

”După ce oficialii au vizitat orașul și au analizat calitatea aerului și a apei, am exclus posibilitatea ca aceste resurse să fi fost contaminate. Ne vom da seama ce este această boală misterioasă numai în urma analizelor de laborator”.

Dolla Joshi Roy, ofițerul de supraveghere din districtul Godavari de Vest al Eluru, a precizat că pacienții din orașul Eluru, din statul Andhra Pradesh, au raportat o serie de simptome, inclusiv convulsii, pierderea cunoștinței și greață.

Boala aceasta misterioasă apare pe fondul luptei pe care India o duce cu pandemia de coronavirus, având al doilea cel mai mare număr de infecții din lume. Andhra Pradesh este unul dintre cele mai afectate state și are în prezent peste 800.000 de cazuri confirmate.

Cu toate acestea, nu COVID-19 este cauza masivelor spitalizări din weekend.

„Toți pacienții au dat rezultate negative pentru COVID-19”, a spus Roy, adăugând că aproximativ 180 de pacienți au fost externați, în timp ce restul sunt „stabili”.

Pacienta care a decedat recent, a raportat simptome asemănătoare cu ale celorlalți, însă a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai reușit să scape.

Autoritățile din India: „Cauza este încă necunoscută, dar facem tot felul de teste, inclusiv testarea alimentelor și a laptelui”

Într-o notă făcută public de către Departamentul de Sănătate al statului afectat, se arată că primele teste de sânge efectuate nu dezvăluie prezența unei infecții virale, cum ar fi dengue sau chikungunya, ambele fiind cauzate de mușcăturile de țânțari.

Autoritățile din India testează în aceste momente probe de apă în Eluru pentru contaminare, după ce s-a aflat că toți pacienții consumai apă din aceeași sursă. Astfel că, au fost colectate probe de la 57.863 de gospodării și au fost trimise la un laborator.

De asemenea, au ajuns în Eluru specialiști de la Institutul de Științe Medicale All India și un neurolog din afara statului, cu scopul de a realiza teste neurotoxice suplimentare și așteaptă rezultatele.

În statul indian, până în acest moment, au fost înregistrate 9,695,432 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 140,874 de persoane au decedat, însă sunt și vești bune: 9,167,277 de persoane s-au vindecat.

Coronavirus în România

Până astăzi, 7 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 517.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 409.121 de pacienți au fost declarați vindecați.

Se pare că numărul cazurilor de infectare este în scădere, fiindcă în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.660 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024