Prima pagină » Actualitate » O biserică din Botoşani a luat foc! Pompierii au intervenit de urgenţă – GALERIE FOTO

O biserică din Botoşani a luat foc! Pompierii au intervenit de urgenţă – GALERIE FOTO

07 feb. 2021, 10:44,
George Cristian în Actualitate

În cursul nopţii trecute, o biserică din Botoşani a luat foc. În localitatea Tudor Vladimirescu, din comună Albești, pompierii au intervenit de urgenţă pentru a lichida flăcările care au izbucnit în lăcaşul de cult.

Momentan nu se cunoaşte cauza care a declanşat incendiul. După câteva ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

O biserică din Botoşani a luat foc

În cursul nopţii trecute, o biserică din comună Albești din judeţul Botoşani a fost mistuita de flăcări. Pompierii din Botoşani au intervenit de urgenţă la faţa locului. Conform Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, alarma s-a dat la puţin timp după ora 23.00. Deşi nu există oficial o concluzie, conform primelor cercetări, incendiul ar fi pornit de la un jar căzut din soba şi care a aprins mai multe materiale combustibile.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Gărzii de Intervenţie din localitatea vecină dar şi un detaşament din Botoşani cu trei autospeciale cu apă şi spumă:

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din pronaos, dar și o parte din acoperiș, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcție. Concomitent cu acțiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserica și altar”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 16 pompieri militari și voluntari, mai adaugă Lupu.Pagubele sunt imense, interiorul bisericii a ars într-o proporţie destul de mare.

Nu este primul incendiu la o biserică

În urmă cu câteva săptămâni, o biserică din judeţul Suceava a fost mistuita de flăcări. Incendiul s-a produs în satul Brodina de Sus din Suceava. Din fericire, ca şi la Botoşani, şi la Suceava incendiul nu a provocat pagube umane. Singurele pagube fiind de ordin material.

În altă ordine de idei, cea mai recentă alerta a pompierilor ieşeni legat de un posibil incendiu la o biserică din Iași a avut loc pe data de 9 septembrie atunci când mai multe pomelnice arse au alertat autorităţile.

S-a crezut că este vorba de un incendiu dar ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că sunt doar câteva hârtii aruncate în soba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`