Prima pagină » Actualitate » O benzinărie recunoaște că a umflat prețurile la carburanți şi dă banii înapoi românilor
O benzinărie recunoaște că a umflat prețurile la carburanți şi dă banii înapoi românilor

O benzinărie recunoaște că a umflat prețurile la carburanți şi dă banii înapoi românilor

10 mart. 2022, 14:44,
în Actualitate

A apărut prima benzinărie care a recunoscut că a umflat prețurile şi dă banii înapoi românilor. Se întâmpla în Timișoara unde oficialii companiei au explicat faptul că au fost luate mai multe dezicii impulsive și că vor da înapoi diferența de preț.

Asta în condiţiile în care au fost cozi kilometrice în Iași şi la mai toate benzinăriile din România și după ce autoritățile din Guvernul României au anunţat că au demarat mai multe controale.

O benzinărie recunoaște că a umflat prețurile la carburanți şi dă banii înapoi românilor

Într-un comunicat oficial al celor de la Eso Petrol, o benzinărie din România, recunoaște că a umflat prețurile la carburanți şi că va înapoia banii înapoi românilor care au alimentat la ei. Oficialii menţionează faptul că au fost luate decizii ” impulsive” bazate pe informațiile venite de la unii furnizori care spuneau că prețurile la carburanți vor crește peste noapte. Așadar, compania a anunțat că a luat decizia de a returna diferența de bani existentă din prețul inițial, cel mărit. Clienții trebuie să se prezinte cu bonul fiscal. Compania și-a cerut scuze de la clienți pentru acest lucru:

„În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal. În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat”, au transmis cei de la Eso Petrol.

Guvernul României anunță controale uriașe la benzinăriile din România

Joi, oficialii Guvernului României au anunțat faptul că a existat o speculă a prețurilor carburanților și că din aceste considerente au fost demarate mai multe controale la benzinăriile din țară. ANPC, ANAF și OPC sunt cele trei instituții care se vor angaja în controalele anunțate. Directorul ANPC, Horia Constantinescu a precizat faptul că din punctul lui de vedere vor fi amenzi uriașe date furnizorilor care au mărit nejustificat prețurile. Pe de altă parte, Constantinescu a precizat că are informații că benzina și motorina au o calitate îndoielnică în România dar nu poate confirma în mod oficial pentru că nu există un laborator care să ofere analiză:

”Putem vorbi despre o speculă. Este incredibil de susţinută de unii. Sunt practici incorecte față de consumatori. păcate pentru noi, laboratorul nostru de testarea a calității benzinei/motorinii, nu mai este funcţional de 10 ani. Buletinele de RAR asupra calității benzinei/motorinei le analizăm şi spune că este în regulă Avem suspiciunea că se vinde carburant prost în România. Nu pune de acolo că se pune apă, nu pune de acolo că e calitatea slabă.”

Dacă se vor constata ilegalități, amenzile variază de la 2.000 de lei şi poate ajunge la 100.000 de ron. Se mai poate ajunge şi la confiscarea profitului rezultat din speculă. După ce prețul la combustibil a explodat, Guvernul a ținut o ședință pentru a analiza situația. Premierul Nicolae Ciucă a reacționat dur la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu o zi şi a dispus o anchetă în acest sens. Așadar, este de aşteptat ca şi alte benzinării să recunoască faptul că au umflat prețurile la carburanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *