Prima pagină » Local » O bătrânică care a scăpat miraculos după ce a băut lichid de parbriz se află în stare gravă pentru că a băut antigel! Medicii se miră că femeia de 90 de ani mai trăiește! Poveste încurcată la Iași
O bătrânică care a scăpat miraculos după ce a băut lichid de parbriz se află în stare gravă pentru că a băut antigel! Medicii se miră că femeia de 90 de ani mai trăiește! Poveste încurcată la Iași

O bătrânică care a scăpat miraculos după ce a băut lichid de parbriz se află în stare gravă pentru că a băut antigel! Medicii se miră că femeia de 90 de ani mai trăiește! Poveste încurcată la Iași

28 oct. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu, în Local

Bătrânica de 90 de ani a fost găsită de familie căzută în casă, după ce a consumat antigel, crezând că este suc. Medicii spun că femeia a scăpat cu viață ca prin urechile acului. Anul trecut, aceeași bătrână a ajuns la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași în stare critică, după ce a băut lichid de parbriz crezând că este apă

Numai o minune a putut salva viața unei bătrâne de 90 de ani.

„Este o supraviețuitoare”, spun medicii care au îngrijit-o.

În urmă cu câteva zile, femeii, lăsată fără supraveghere acasă, i s-a făcut sete. Pentru că nu era nimeni prin preajmă, a pus mâna pe prima sticlă pe care a zărit-o. Bătrâna nu s-a gândit nicio secundă că în câteva minute conținutul din sticla de suc avea să îi atace cu agresivitate organele. În sticla de suc era antigel. După ce a băut aproximativ 20 de ml de conținut, femeia a căzut la pământ. Din fericire, la scurtă vreme, bătrâna a fost găsită de familie, aproape în stare de inconștiență, căzută în propria casă, cu sticla cu antigel lângă ea. Fiul ei a sunat la numărul unic de urgență 112 și a solicitat o ambulanță. Dacă ar mai fi întârziat câteva momente, ar fi găsit-o moartă. Anul trecut, bătrâna a trecut prin același episod de groază.

Bătrânica suferă de tulburări de vedere și are un grad crescut de afectare neurologică

Din cauza unor probleme grave cu vederea, o bătrânică de 90 de ani s-ar fi putut sinucide fără să fie conștientă de acest gest. În urmă cu câteva zile, femeia a fost găsită căzută în casă de către propria familie, după ce a băut o cantitate destul de mare de antigel.

„Pacienta de 90 de ani este o supraviețuitoare. Femeia a fost adusă în stare gravă la spital de către familie, după ce a consumat aproximativ 20 de ml de Etilenglicol (n.r.- substanță conținută de antigel). Pacienta suferă de tulburări de vedere și, aflându-se singură acasă, a băut antigel, crezând că este suc. Totodată, pacienta are un grad crescut de afectare neurologică. A ajuns la Spitalul «C.I. Parhon» din Iași în stare gravă și a fost internată pe secția de Nefrologie. Starea pacientei a fost stabilizată și a făcut și o ședință de hemodializă”, spune dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași.

Dacă nu ar fi fost găsită la timp de familie, bătrâna de 90 de ani ar fi murit

Medicii de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași cunosc foarte bine cazul bătrânei. Anul trecut, femeia a trecut prin același episod de groază. Lăsată nesupravegheată, a consumat lichid de parbriz din propria gospodărie. Fiul ei a lăsat o sticlă care conținea lichid de parbriz prin curte, iar bătrâna, pentru că nu vede foarte bine, a băut din conținutul sticlei.

„Anul trecut, pacienta a ajuns la spital după ce a consumat lichid de parbriz. A fost exact aceeași situație ca cea de anul acesta. Făcându-i-se sete, a băut din prima sticlă pe care a zărit-o. Atât anul trecut, cât și în acest an, norocul său a fost că a fost găsită la timp de familie. În caz contrar, din cauza intoxicației și din cauza faptului că a avut o afectare severă, ar fi murit. Acum este în stare bună, iar în câteva zile ar putea fi externată. Din păcate, acesta nu este singurul caz de acest gen”, mai spune medicul ieșean.

Dr. Ionuț Nistor: „Tragem un semnal de alarmă asupra faptului că accidentele cu antigel și lichide de parbriz sunt destul de frecvente”

Medicul Ionuț Nistor spune că la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași se primesc destul de frecvent aceste cazuri. Victimele sunt copii și bătrâni, care ajung la spital în stare critică după ce consumă lichide toxice, găsite prin gospodărie. Copiii cad pradă tentației și curiozității, iar bătrânii, din cauza problemelor de vedere, nu fac distincția între culori.

„Tragem un semnal de alarmă asupra faptului că accidentele cu antigel și lichide de parbriz sunt destul de frecvente. Avem pacienți copii și bătrâni care confundă sucul și apa cu aceste substanțe. Produsele periculoase trebuie ținute sub cheie în situația în care avem copii sau bătrâni în grijă. Intoxicația cu substanțele din aceste produse poate fi fatală. Cel mai important este ca pacientul să fie transportat de urgență la spital”, încheie dr. Ionuț Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *