Prima pagină » Cancan » O bătrână refugiată i-a impresionat pe voluntarii din Gara de Nord. Ce a făcut cu mâncarea primită

O bătrână refugiată i-a impresionat pe voluntarii din Gara de Nord. Ce a făcut cu mâncarea primită

24 mart. 2022, 14:34,
BZI.ro, în Cancan

O bătrână refugiată din Ucraina a făcut un gest emoționant care i-a impresionat pe voluntarii care dau o mână de ajutor în Gara de Nord. Femeia în vârstă ajunsese cu trenul în România și a fost observată de cei care îi ajută pe refugiați. Bătrâna a dat dovadă de un mare caracter, iar ceeace le-a spus voluntarilor a avut un puternic impact.

Războiul din Ucraina a forțat milioane de persoane să-și părăsească locuințele și meleagurile natale în căutarea unui loc sigur. Astfel, sute de mii de ucraineni au ajuns și în România, aici fiind primiți cu brațele deschise. Încă de la primele zile după invazia rusă, oameni cu suflet mare, voluntari, s-au mobilizat exemplar pentru a-i ajuta pe refugiații din țara vecină. Iar în unele cazuri, voluntarii au fost martorii unor întâmplări extraordinare, cum este și cea povestită în continuare.

O bătrână refugiată i-a impresionat pe voluntarii români

Mii de refugiați din Ucraina ajung cu trenul în Gara de Nord din București. Unii dintre ei continuă drumul mai departe, spre Europa de Vest, alții își caută un loc unde să-și trăiască din nou viața liniștită ce le-a fost zdruncinată de bombardamente, începând din zorii zilei de 24 februarie. Sunt întâmpinați în cea mai mare gară din Capitală de peste 100 de voluntari, care îi ajută cu mâncare, lucruri necesare și o vorbă bună.

Odată cu experiența dureroasă a războiului care i-a gonit din casele și orașele lor, refugiații ucraineni sunt extrem de atenți la toți cei încercați de greutăți. Încearcă să împartă tot ce au sau tot ce li se dă și cu restul persoanelor din Ucraina. Este și cazul unei bătrâne, care i-a lăsat fără cuvinte pe mulți dintre voluntarii din Gara de Nord.

Această femeie în vârstă, venită din Ucraina, a reușit să impresioneze cu gestul său pe voluntarii care îi ajută pe refugiații fugiți din calea bombardamentelor. Mulți dintre aceștia abia au scăpat cu viață, pierzând totul în urma bombardamentelor care le-au lovit locuințele din locurile natale.

Un gest de mare omenie

Această bâtrânică venită din Ucraina i-a lăsat fără cuvinte pe voluntarii din Gara de Nord, care i-au oferit o porție de mâncare. Deși era lihnită de foame și se uita la mâncarea provenită din donații, femeia nu a îndrăznit să ceară nimic. În acel moment, una dintre voluntare a observat-o. Așa că i-a spus că poate lua orice dorește, pentru că toată mâncarea este pentru toți refugiați. Însă, răspunsul femeii i-a impresionat extrem de tare pe toți cei din jur!

Sunt oameni care se revoltă că nu le facem destul, sunt oameni care ne mulțumesc pentru nimica toată. Văzusem o bătrânică, cred ca dumneaei era lihnită de foame, se uita la mâncare și voia să ia. Noi le spunem că e gratis, să ia ce vor. Bătrânica ne-a spus: «Nu, eu o să mănânc o bucățică de pâine, lăsați să mănânce și ceilalți». Deci, oamenii care fac gesturi de genul sunt de apreciat. Sunt foarte emoționată când văd așa ceva”, a povestit o voluntară din Gara de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *