Prima pagină » Local » O bătrână din Iași, ucisă cu bestialitate! Victima a fost înjunghiată după ce a făcut plângere la Poliție! Procurorii au intrat pe fir!

O bătrână din Iași, ucisă cu bestialitate! Victima a fost înjunghiată după ce a făcut plângere la Poliție! Procurorii au intrat pe fir!

24 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O octogenară din județul Iași a fost omorâtă cu bestialitate de un individ. Suspectul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Bărbatul ar fi recurs la gestul extrem, după o plângere pe care pensionara a depus-o la Poliție pentru furt

O bătrână din localitatea ieșeană Țibănești și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Pensionara a fost ucisă după ce a depus o plângere la Poliție. Femeia, în vârstă de 80 ani, li s-a plâns oamenilor legii că un individ i-a furat bunuri din gospodărie. Pentru că a refuzat să își retragă plângerea, individul a înjunghiat-o, provocându-i, astfel, moartea.
Așadar, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Vasile Mocanu. Acum, urmează ca Tribunalul să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul pentru a putea lua o decizie în acest caz dramatic.

Victima, înjunghiată de Vasile Mocanu, după ce a depus o plângere la Poliție!

Vasile Mocanu, în vârstă de 55 de ani, a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva săptămâni, după un incident tragic. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au afirmat că individul se afla într-un conflict cu victima. Asta, deoarece octogenara depusese o plângere la Poliție. Femeia li s-a plâns oamenilor legii că i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri din gospodărie. Polițiștii au mers pe fir și au ajuns la Vasile Mocanu. Pentru a scăpa de plângere, individul a încercat să o convingă pe femeie să renunțe la acea plângere.

Femeia a refuzat să-și retragă plângerea pentru furt

Anchetatorii au afirmat că, pe 7 august 2020, Vasile Mocanu a mers și a discutat cu femeia de 80 de ani, cerându-i să renunțe la plângere. Însă, femeia nu s-a lăsat convinsă și a refuzat vehement propunerea. După câteva ore, în timp ce se afla într-un grajd în care își ține animalele, Vasile Mocanu a văzut victima în timp ce aceasta se îndrepta spre locuința proprie. Octogenara locuia într-o casă situată într-o zonă izolată din comuna Tibănești. Astfel, Mocanu a decis să o urmărească pe femeie.

Potrivit procurorilor, individul a luat cu el un cuțit de mari dimensiuni și a plecat în urmărirea victimei. La ieșirea din sat, în dreptul unui podeț de acces spre curtea victimei, individul a atacat-o pe aceasta. Oamenii legii au susținut că individul i-a aplicat femeii o lovitură cu cuțitul în zona cervicală dreaptă, provocându-i o secțiune de laringe și hemotorax.

Cadavrul octogenarei, târât pe uliță

Procurorii mai susțin că, după crimă, individul a târât cadavrul aproximativ 11 metri, după care i-a luat femeii și banii pe care îi avea în portofel. Trupul neînsuflețit al victimei a fost descoperit, în scurt timp, de un trecător. Autoritățile au fost alertate imediat, iar la fața locului s-au deplasat polițiștii și criminaliștii.
La scurt timp, anchetatorii au ajuns din nou la Vasile Mocanu, pe care l-au ridicat și l-au dus la audieri. Ulterior, individul a fost reținut pentru 24 de ore. Mai apoi, procurorii au propus arestarea preventivă a acestuia. Instanța a admis solicitarea și a dispus arestarea bărbatului sub acuzațiile de omor și tâlhărie. Acum, urmează ca magistrații din cadrul Tribunalului Iași să stabilească ce se va întâmpla, în continuare, cu individul acuzat că a ucis cu bestialitate o octogenară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`