Prima pagină » National » O bătrână de 89 de ani, declarată moartă a fost ”înviată”. Groparii, sunaţi să nu mai sape groapa
O bătrână de 89 de ani, declarată moartă a fost ''înviată''. Groparii, sunaţi să nu mai sape groapa

O bătrână de 89 de ani, declarată moartă a fost ”înviată”. Groparii, sunaţi să nu mai sape groapa

16 nov. 2020, 11:20,
George Cristian, în National

Întâmplare tragic-comica într-o localitate din România. La Predeal, o bătrână de 89 de ani era să fie îngropată de vie după ce figura ca fiind decedata. Totuşi, bătrâna se afla în acelaşi timp internată într-un spital pentru a primi îngrijiri medicale pentru că aceasta paralizase.

Groparii se apucase să sape groapa femeii, dar au fost anunţaţi că trebuie să renunţe la acţiune după ce femeia este în viaţă.

Femeie în vârstă de 89 de ani aproape îngropată de vie

O femeie în vârstă de 89 de ani a fost la un pas de a fi îngropată de fie după ce apărea ca fiind decedata. În tot acest timp, bătrâna se afla internată la un spital pentru a primi îngrijiri medicale pentru că paralizase. Cei de la Observator News au prezentat un caz extrem de straniu, un caz care s-ar fi produs în Predeal.

Groparii se apucaseră de săpat groapa, atunci când au fost anunțați că femeia „a înviat”. Femeia de 89 de ani era îngrijită la domiciliu, de un asistent personal. Îngrijitoarea a chemat-o pe bătrână la masă, de dimineaţă, atunci când a constatat că aceasta nu se mişca şi nici nu răspundea. Atunci s-a gândit că femeia a decedat şi a chemat medicul de familie. Prezentă la faţa locului, medicul i-a confirmat îngrijitoarei faptul că bătrâna este decedata. Totuşi, aceasta a fost transportată la spital unde, stupoare, un medic i-a mai confirmat încă odată ca bătrâna a trecut la cele veşnice. Situaţia capăta aluri dramatice după ce se pare că bătrâna paralizase.

„S-a uitat la dumneaei, a văzut că e aşa, şi mi-a spus: “Da, este moartă”. “Ce-am de făcut, doamna doctor?”. “Ce să faceţi, vedeţi ce faceţi, cum faceţi, trebuie să veniţi să vă dau un certificat”, a spus o altă îngrijitoare.

Groparii au început să sape mormântul doar pe jumătate

În cele din urmă s-a dat un act prin care se susţine că femeia este declarată decedata în mod oficial. Vorbim despre un certificat de deces emis de autorităţi. Anunţaţi de faptul că o persoană a decedat, groparii au început să sape mormântul. Treaba a fost făcută doar pe jumătate penru că au fost anunţaţi că femeia este în viaţă şi groapa nu mai are nicio folosinţă.

Şocant este faptul că, în pofida faptului că doi medici au bazut-o pe bătrâna, angajaţii de la pompe funebre au fost cei care şi-au dat seama că femeia este în viaţă. Vorbim de câteva persoane fără studii de specialitate.

Pentru că acest caz este, pe lângă aliura tragic-comica, cu tentă penală, oamenii legii au deschis o anchetă penală. Dosarul penal deschis de autorităţi este pentru neglijentă în serviciu dar şi pentru vătămare corporală din culpă:

„Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că în urma solicitării unei examinări medicale privind posibilul deces al femeii de 89 de ani, s-a eliberat un act prin care s-a constatat decesul persoanei”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Sursă știre: observatornews.ro/Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *