Prima pagină » International » O bătrână a murit la un azil din California. Angajaţii i-au dat să bea lichid de spălat vase

O bătrână a murit la un azil din California. Angajaţii i-au dat să bea lichid de spălat vase

31 aug. 2022, 13:39,
BZI.ro, în International

Tragedie într-un stat federal al Statelor Unite ale Americii. O bătrână a murit la un azil din California, după ce angajaţii i-au dat să bea lichid de spălat vase în loc de suc.

De asemenea, alte persoane au ingerat acea substanţă şi au ajuns la spital.

O bătrână a murit la un azil din California, iar alţi trei au ajuns la spital după ce au băut lichid de spălat vase

O femeie care suferea de demență şi locuia într-un cămin de bătrâni Atria Park Senior Living Facility din San Mateo, California, SUA, a băut lichid de spălat vase în loc de suc. Bătrâna a acuzat o stare generală de rău, a fost transportată la spital unde a şi murit.

Fiica sa a anunţat că după ce Gertrude Elizabeth Murison Maxwell a băut lichid de spălat vase i-au fost afectate gura, gâtul şi esofagul. De asemenea, alţi trei bătrâni au ajuns în stare foarte gravă la o unitate medicală după ce au băut lichid caustic.

”Lucrăm cu autoritățile locale, care ne-au informat că un rezident a decedat. Transmitem sincerele noastre condoleanțe familiei”, au declarat reprezentanţii Atria Park Senior Living Facility, potrivit New York Post.

O sursă a declarat pentru NBC Bay Area că lichidul de spălat vase ar fi putut fi confundat ușor cu sucul de struguri.

”Este posibil să fi fost o greșeală. Cineva a crezut că este un ulcior în care se află suc de struguri și l-a turnat în pahare, însă era un fel de lichid de curățare”, a declarat sursa implicată în investigație.

Fiica victimei, Marcia Cutchin, a menţionat pentru postul local de televiziune că substanța dată mamei sale care nu se putea hrăni singură a fost o ”soluție de curățare alcalină, care elimină proteine”.

Gertrude Elizabeth Murison Maxwell avea 8 copii și 20 de nepoți.

O femeie din România a murit după ce a băut substanţă de contrast

Un alt caz de-a dreptul şocant s-a produs în România, unde o femeie în vârstă de 51 de ani, a murit după ce a efectuat un computer tomograf. Angajaţii clinicii private i-au dat româncei să bea substanţa de contrast pentru a i se efectua examenul radiologic.

După ce a ingerat lichidul, femeii i s-a făcut rău şi a fost necesară intervenţia medicilor. Poliţiştii de la IPJ Dâmboviţa au deschis un dosar penal în acest caz, iar un procuror urmează să se pronunţe.

De asemenea, o altă persoană a murit după ce a băut acetonă. Soțul victimei a găsit-o pe aceasta în stare extrem de gravă. Medicii au venit la fața locului, însă, din nefericire nu s-a mai putut face nimic în ceea ce o privește. Între timp, cadavrul femeii a fost transportat la Anatomie Patologică, unde s-a descoperit că femeia murise de intoxicație cu o substanță necunoscută. Așa că, pentru elucidarea situației, trupul femeii a fost transferat la IML Cluj, unde examenul toxicologic va stabili cauza reală a decesului femeii.

Din păcate, cazul bătrânei care a murit la un azil din California nu este unul singular, în ultima perioadă înregistrându-se tot mai multe situații similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *