Prima pagină » Local » O barieră, motiv de gâlceavă între proprietari și președintele asociației de proprietari! Florin Bădărău: „Îmi ia taxă ca să pot intra în complexul rezidențial!” –  GALERIE FOTO

O barieră, motiv de gâlceavă între proprietari și președintele asociației de proprietari! Florin Bădărău: „Îmi ia taxă ca să pot intra în complexul rezidențial!” –  GALERIE FOTO

02 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Florin Bădărău, proprietarul unui imobil din complexul rezidențial Green Park, îi aduce acuzații grave lui Irinel Bucur, președintele Asociației de proprietari, declarând că acesta a încasat în mod ilegal taxe pentru lucrări de reparație și mentenanță pentru bariera care blochează accesul spre strada Fântânilor. De asemenea, Irinel Bucur ar fi efectuat și lucrări de asfaltare pe acest drum, tot din banii proprietarilor, deși drumul este unul public.

Primăria Municipiului Iași a efectuat cercetări în ceea ce privește situația străzii și s-a constatat că suprafața de teren de 1871 de metri pătrați, situată în Iași, înregistrată cadastral prin T113, denumită generic strada Fântânilor, se suprapune cu strada de acces în cartierul Green Park. Se menționează că strada nu este proprietate a Asociației de proprietari Green Park.

Florin Bădărău: „Eu vreau să-mi recuperez banii opriți de administrator pentru accesul pe un drum public!”

 Florin Bădărău deține un imobil în complexul Green Park, de acum 4 ani. Încă din primul an, bărbatul s-a lovit de problema barierei care restricționa accesul către strada Fântânilor. După mai multe discuții cu alți proprietari, Florin a aflat că drumul aparține, de fapt, primăriei, nu complexului Green Park, iar bariera funcționa în mod ilegal.

„Acum 3 ani, am făcut primul demers și am solicitat administrației să facă dovada proprietății acestui drum, lucru pe care nu l-au reușit, ba mai mult, mi s-a spus că este un drum public. Am făcut și o plângere la Poliție, la Secția 4, deoarece mie mi s-a restricționat accesul pe un drum public, faptă care se pedepsește cu închisoare sau cu amendă. Am făcut, în repetate rânduri, sesizări la administrație, la domnul Irinel Bucur, să lămurească situația sau să renunțe la bariere. Anul trecut, când am devenit eu mult mai activ și am făcut niște demersuri la primărie, probabil au intrat în panică și au ridicat barierele, pentru că, timp de doi ani, cât au funcționat acestea, ei ne puneau pe listele de plată diverse sume de mentenanță, reparații, softuri de mii de euro, ca să deschidă bariera prin cameră video”, a declarat Florin Bădărău.

Irinel Bucur folosește strada Fântânilor după bunul plac: „El vrea ca acest drum să fie atât public, cât și privat!”

Florin Bădărău recunoaște că bariera este utilă, dar este deranjat doar de faptul că aceasta a fost în funcțiune ani de zile, fără a exista o bază legală în acest sens.

„Eu nu zic, pentru un complex rezidențial este bine să existe o barieră, dar să existe o bază legală. Ce faci, mi-ai oprit și banii, ai făcut și înșelăciune, pentru ce, pentru un drum care nu aparține asociației de proprietari. Dezvoltatorul imobiliar nu a avut niciodată în posesie acest drum. Eu vreau să-mi recuperez banii opriți de administrator pentru accesul pe un drum public. Eu plătesc taxe și impozite la primărie și mai vine și un privat cu o taxă ca să intru în complex”, a adăugat bărbatul.

Florin Bădărău susține că mai mulți proprietari sunt nemulțumiți de situația din complexul Green Park, însă aceștia se tem să-și exprime părerile, deoarece Irinel Bucur, președintele Asociației de proprietari, încearcă, în mod frecvent, să-i intimideze.

„El vrea ca acest drum să fie atât public, cât și privat. Când vrea să fie public, vrea să vină primăria să asfalteze strada. După aia, nu mai vrea public, vrea privat, vrea bariere, vrea locker de la Emag. El, la un moment dat, a recunoscut în anumite discuții de pe grupul proprietarilor că drumul este unul public. Deși nu e drumul complexului, au făcut și lucrări de asfaltare, ceea ce este penal. Toate acestea, din banii proprietarilor. Eu am vrut să mă opun, dar nu am avut cum, pentru că îmi întrerupea utilitățile. Mereu îmi spunea că hotărârea a fost luată de proprietari, în adunarea generală. Dar, la această adunare, din 700 de proprietari, mergeau 70-80 de persoane, iar domnul Irinel Bucur făcea presiuni ca să vină persoanele alea care sunt de acord cu toate deciziile lui, iar noi, ceilalți, nu aveam nicio șansă, mereu se decidea cum voia el. Suntem mai mulți proprietari nemulțumiți de alegerile sale, dar mulți nu vor să vorbească”, a precizat Florin Bădărău.

„Cică e drum public, dar urmează să-l bage în privat”, a precizat un alt proprietar al complexului Green Park.

Irinel Bucur îl acuză pe Florin Bădărău de hărțuire și denigrare

Irinel Bucur, președintele Asociației de proprietari, a declarat că Florin Bădărău habar nu are despre situația străzii Fântânilor.

„Bariera era montată de către dezvoltator, încă din 2008. Domnul habar n-are, minte mult, denigrează și hărțuiește, lucru pentru care are dosar penal deschis”.

Conform art. 339 din Codul Penal,

„Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

Florin Bădărău își dorește doar să-și recupereze banii opriți de Irinel Bucur pentru accesul în complexul rezidențial Green Park.

Comentarii
  • Proprietar Green Park

    Inca din 2008 de cand am cumparat un apartament in primul bloc, au existat acele bariere montate si prin care se interzicea accesul catre blocurile din fata, adica cele dinspre raul Ciric. Pt blocul domnului Badarau, care locuieste in blocul B4, accesul se face pe alta strada, aceea neasfaltata si de pamant si unde nu exista nu au existat niciodata bariere.

    Cand am cumparat, dezvoltatorul a prezentat ca inclusiv strada inchisa cu bariere, este privata si ne-au fost predate telecomenzi de acces.

    Ulterior, barierele s-au defectat si au fost inlocuite, cred ca in 2015, cu altele, intretinerea si reparatiile cazand in sarcina asociatiei, ocazie cu care s-a instalat si un modul GSM pt deschidere cu ajutorul telefonului, modulul fiind mai ieftin decat 7 telecomenzi.

    In 2019, din cauza faptului ca mai multe apartamente au fost vandute de lichidatorul dezvoltatorului, mai multe persoane au solicitat acces iar capacitatea barierelor nu permitea adaugarea de noi numere. Cum fiecare apartament dorea cel putin 2 persoane sa aiba acces, costul achizitiei de telecomenzi s-ar fi ridicat foarte mult si astfel in adunarea generala s-a votat achizitia unui modul GSM cu capacitate mai mare, totul insemnand 1 leu de apartament, in medie.

    Florin Badarau asta, un mincinos ordinar, denigreaza acum in stanga si in dreapta pt ca presedintele nu a acceptat ca toata asociatia sa plateasca pentru niste mofturi ale sale si care-i aduc fie dansului fie doar blocului dansului mai multe beneficii! Din acest motiv el denigreaza presedintele care a fost corect in abordare si nu vad de ce cei de la B5 ar trebui sa plateasca apa cu care i se iriga lui gazonul din fata curtii!

    Referitor la asfaltarea gropilor aparute pe strada, presedintele a lansat un apel public de donatie si cei care erau direct afectati, au contribuit si s-au reparat o parte din gropi, strada nefiind deloc reparata in 14 ani de utilizare, adica de cand eu locuiesc aici.

    Am aflat ulterior, cand primaria a binevoit sa raspunda la adresele asociatiei, ca strada a fost preluata in domeniul privat al primariei in 28 feb 2022, raspunsul venind la final de iunie 2022, adica dupa ce s-au facut reparatiile la groapa de 1m diametru.

    Florin Badarau are grave probleme la mansarda si cred ca e cazul sa se controleze!

  • Ai dreptate. Eu locuiesc la B6 si-mi aduc aminte inclusiv de comunicarea facuta de Bucur pe seama montarii dispozitivelor Emag unde asociatia urma sa primeasca o suma de bani lunara, bani cu care se puteau face unele investitii in cresterea nivelului de trai!

    Imi mai aduc aminte cum Badarau s-a opus vehement!
    Mai stiu si ca s-a renuntat la idee pentru ca, in urma verificarilor inclusiv la cadastru, situatia juridica a drumului era incerta si nu se cunostea daca dezvoltatorul a detinut sau nu un drept de utilizare si daca acesta a fost transferat proprietarilor.

    Abia in acest an, in urma demersurilor presedintelui Bucur, situatia a fost lamurita pe deplin iar acum am vazut ca se fac presiuni ca sa fie preluat de primarie in domeniul public si intretinut de aceasta.

    Dar ce sa stie Badarau ca el e la furat complet! A uitat cand din cauza sustinerii sale a ajuns presedinte o doamna care nici acum nu a returnat documentele si banii furati din asociatie! Probabil acum dupa ce Bucur a rezolvat mare part din problemele financiare, vor din nou in asociatie ca au de unde sa fure si sa faca bara-bara!

  • Ciudat, textele subsemnatilor de mai sus seamana izbitor cu textele de pe feisbuci a domnului administrator! Sâc

  • Domnule Bucur….până sa vina Bădărău in cartier ați făcut ce ați vrut. Când a început să pună întrebări pertinente in calitate de proprietar i-ați dat cu flit. Trebuie să înțelegeți că DICTATURA dvs a apus. Respectați legea și nimeni nu va avea ce comenta.
    Noi îl susțin pe domnul Bădărău și va stroficati absolut DEGEABA . Probele sunt de partea lui iar INSTANTA va da verdictul în consecință. Restul e CAN CAN .

  • 😂😂😂 Bădărău va scos toate căcaturile la suprafata de când a venit in cartier.
    Bine va mai face.

  • Unul din proprietari satul de măgăriile asociației de proprietari

    Hey.eu nu țin partea nimănui dar îmi dă cu virgula . Daca domnul Bucur nu a încălcat nici o lege de ce anul trecut a ridicat barierele când domnul Florin a anunțat public că se va adresa instanței ? Nu vi se pare ciudat totuși ?

  • Barierele au ramas ridicate de anul trecut pt ca s-au defectat iar repararea lor costa aproximativ 5000 lei per bucata, fiind stricat mecanismul interior, precum ne-a comunicat firma care s-a ocupat de intretinere.

    Drept urmare, cum s-au stricat, au fost ridicate manual si lasate asa.

    Apoi, pentru Andrei:
    Badarau a devenit proprietar in 2018, eu sunt presedinte din 2019, sfarsitul lunii august asa ca da, va dau dreptate ca am facut ai fac ceea ce am vrut eu la mine in familie cum si dvs faceti ce vreti in familia dvs!
    Tot aratati cu instanta dar sa stit8 ca minciuna are picioare scurte!

    Daca considerati ca s-au produs ilegalitati si detineti probe certe, faceti va rog plangeri penale! E simplu si lasati justitia verbala si ce credeti dvs ori altii! Justitia se imparte in sala de judecata, de judecator! Abia astept sa pot acuza apoi de sperjur!

    Pt alexandra: ce cacaturi a scos la iveala ca eu nu vad nimic ci doar minciuni si prostii visate noaptea! Sau cum, nu-i mai merge treaba cu glovo ca are oameni angajati acolo, la negru si la gri si ce a zis, ca obtine bani de la zgarcitul de mine?

    Nu, nu va obtine nimic si nici nu voi permite ca altii sa plateasca pt mofturile lui si a altor 2-3 asa cum nimeni nu e obligat sa plateasca o firma de curatenie ca sa-i faca curat in casa unui proprietar!
    Sa fie inteles acest lucru!

  • Cum spunea și cineva mai sus. De ce nu puneți înapoi barierele daca sunt legale . Aici ceva nu se leagă. Bănuiesc că nu ar fi o problema reparația lor , totuși sunt atâtea mii de locuitori în acel cartier costurile pe apartament ar fi infime și oricât s-ar opune acest proprietar nu prea vad cum ar putea opri acest lucru daca exista o baza legala și este votata de adunarea generală.
    Pe de altă parte în calitate de președinte al asociației așa cum ați afirmat că sunteți din 2019 cum ați putut face reparatii pe un drum public fără acordul autorităților ? Asta este o infracțiune foarte gravă se poate face închisoare. Chiar sa fii așa de iresponsabil . Chiar daca barierele erau puse de dezvoltator aveați obligația cănd ați preluat mandatul de președinte în 2019 să verificați aceste aspecte de legalitate a barierelor precum și proprietarul drumului de acces. Din actul de la primărie din galerie scrie clar că asociația nu este proprietar pe acel drum el aparținând domeniului primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *