Prima pagină » Local » O asociație nou înființată în județul Iași vine în sprijinul copiilor care provin din medii defavorizate! „Hulubul Păcii” desfășoară un proiect care are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar

O asociație nou înființată în județul Iași vine în sprijinul copiilor care provin din medii defavorizate! „Hulubul Păcii” desfășoară un proiect care are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar

20 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Asociața „Hulubul Păcii” este nou înființată în județul Iași. Aceasta a început activitatea în urmă cu 7 luni și are ca scop ajutorarea copiilor care provin din medii defavorizate. Până în prezent, a reușit să ajute aproximativ 200 de copii, iar acum desfășoară o nouă campanie care are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar

O nouă asociație din Iași vine în sprijinul copiilor care provin din medii defavorizate. Asociația „Hulubul Păcii” este recent înființată și are ca scop identificarea și ajutorarea copiilor cu probleme de sănătate și a celor cu malformații, a copiilor străzii, a celor din centre de plasament, identificarea și sprijinirea copiilor maltratați de părinți sau a celor abuzați fizic și/ sau psihic. În atribuțiile lor intră și recuperarea copiilor neadaptați si a celor cu dizabilități, a bătrânilor neajutorați, integrarea acestora în standardele unei societăți moderne, precum și ajutorarea familiilor nevoiașe, a bătrânilor și a altor persoane care necesită ajutor. Membrii asociației „Hulubul Păcii” au dat startul unui proiect care se desfășoară până pe data de 10 septembrie 2021. Acest proiect are ca principal obiectiv prevenirea abandonului școlar.

„Proiectul «Educația Schimbă Destine» a Asociației are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, facilitând accesul egal și participarea la învățământul obligatoriu a preșcolarilor și elevilor proveniți din familii defavorizate, prin acordarea de materiale școlare, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente. Proiectul presupune colectarea de rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente de la persoane fizice și juridice, în vederea distribuirii acestora către 50 de copii din familii defavorizate. Scopul proiectului este oferirea unui suport categoriilor defavorizate de copii, care nu au posibilități de a-și achiziționa rechizite școlare. Copiii vor fi astfel motivați să-și continue cursurile școlare, având ca scop prevenirea abandonului școlar”, a declarat Liviu Sîrghe, membrul Asociației „Hulubul Păcii”.

În cele câteva luni de activitate, aceștia au reușit să ajute sute de copii

Asociația care a fost înființată cu aproximativ 7 luni în urmă a reușit să ducă la căpăt două mari proiecte, prin care a ajutat circa 200 de copii. Printre proiectele anterioare este și „Daruri de paște pentru familii nevoiașe”, în cadrul căruia au fost împărțite pachete la 40 de familii defavorizate din mediul rural, al județului Iași. Un alt proiect a fost „Nu în orice poveste un copil zâmbește”. Acesta a fost realizat cu ocazia zilei copilului, iar în cadrul lui au fost împărțite pachete cu dulciuri, alimente, jucării și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte la 150 de copii din mediul rural al județului Iași.

„Fiind parteneri și cu o altă asociație din Republica Moldova, în aceste momente avem în desfășurare o campanie prin care dorim să achiziționăm proteze pentru domnul Valeriu Chistruga din Republica Moldova. Acesta a plecat ca orice om din țară peste hotare ca să muncească pentru un trai mai bun. Din păcate, s-a întors acasă cu ambele picioare cu degerături profunde de gradul 3 și 4, care i-au afectat țesuturile din profunzime, inclusiv mușchii și oasele membrelor inferioare. Astfel, i-au fost amputate picioarele de la jumătatea oaselor (femur), atât dreptul, cât și stângul. Pe lângă această campanie desfășurăm diverse alte acțiuni în care ajutăm cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, pentru persoanele aflate în situații dificile”, a precizat Liviu Sîrghe, membrul Asociației „Hulubul Păcii”.

Reporterii „BZI” au prezentat în edițiile anterioare Asociația „Armata Salvării”, care vine în sprijinul oamenilor străzii.

Conturile de donații ale asociației

Fiind la început de drum, membrii acestei asociații au nevoie de ajutor, pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele. Banii sunt folosiți pentru a-i ajuta pe copiii aflați în dificultate. Toți cei care doresc să contribuie la faptele bune făcute de Asociația „Hulubul Păcii” o pot face donând într-unul din conturile noastre: Cont în LEI: RO59BTRLRONCRT0608207801; Cont în EURO: RO09BTRLEURCRT0608207801; Cont în LIRE STERLINE: RO64BTRLGBPCRT0608207801 sau contactând membrii asociației la numărul de telefon 0755365572 sau 0749899951.

Asociație dedicată copiilor cu Sindrom Down

Amintim că în edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentată povestea Asociației ADIR, care a fost înființată la sfârșitul anului 2020 la Iași și care este o asociație dedicată copiilor cu Sindrom Down. Activitatea asociației se desfășoară într-un spațiu închiriat pe șoseaua Bucium, nr. 58. Asociația este finanțată printr-un proiect european, iar suma de bani obținută este nerambursabilă. Asociația ADIR a început activitatea din luna ianuarie 2021 după ce au găsit un spațiu de desfășurare a activităților și au angajat personal. Mai mulți copii cu Sindrom Down, cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani, beneficiază de terapie specială la Asociația ADIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *