Prima pagină » Local » O asociație construiește, într-un timp record, opt case, într-o comună ieșeană, pentru familii care trăiesc în condiții improprii: „Construim case, comunități și speranță” – FOTO

O asociație construiește, într-un timp record, opt case, într-o comună ieșeană, pentru familii care trăiesc în condiții improprii: „Construim case, comunități și speranță” – FOTO

23 aug. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

Asociația Habitat for Humanity România urmează să construiască opt case, în comuna Țuțora, județul Iași, pentru familii ce trăiesc în condiții precare. Aceștia își propun să le realizeze într-un timp foarte scurt. Și-au propus să construiască două case în perioada 25-29 septembrie, iar alte șase în perioada 23-27 octombrie. Pentru construirea celor opt case își vor uni forțele voluntari, muncitori, dar și familiile care se vor muta în ele.

Opt familii din Iași se vor muta în locuințe noi datorită unei asociații

Asociația Habitat for Humanity România este una non-profit care construiește și reabilitează locuințe pentru familii defavorizate. Organizația a fost fondată, în 1976, în SUA, de Millard și Linda Fuller. În România a ajuns în anul 1996, iar peste 100.000 de români au fost ajutați fie prin programele de locuire, fie prin cele de dezvoltare a comunităților vulnerabile. De-a lungul anilor au fost construite de la zero și reabilitate peste 5.100 de locuințe, iar peste 43.000 de voluntari s-au alăturat acestei mișcări pe șantiere.

Anul acesta este prima dată când asociația vine în ajutorul comunității ieșene. La finalul lunii septembrie vor începe construcția unor locuințe, în comuna Țuțora, pentru opt familii ce trăiesc în niște condiții precare, cum ar fi supraaglomerare, lipsa spațiului personal, surse de căldură improvizate, încăperi aflate într-un stadiu avansat de degradare, lipsa grupului sanitar interior și multe altele.

Aceste familii au fost selectate după anumite criterii, iar condiția principală este de a participa la construirea caselor, îndeplinind un anumit număr de ore pe șantier. Terenul din comuna ieșeană a fost distribuit în urma unei hotărâri a Consiliului Local din zona respectivă.

„Hope Build este un proiect de construire accelerată și voluntariat, unde ridicăm mai multe locuințe în doar 5 zile, de luni până vineri, cu ajutorul voluntarilor. Suntem în România din anul 1996 și construim case pentru multe comunități din țară. Anul acesta este prima dată când venim în Iași, comuna Țuțora. După selecția familiilor am reușit să le cunoaștem și să aflăm povestea lor pentru a sublinia nevoia.

Strângem voluntari atât individuali, care vin pe cont propriu, cât și la nivel corporate și construim împreună case pentru familii. La sfârșitul lunii septembrie vom construi două case și la sfârșitul lunii octombrie vom construi șase într-un timp record”, spune Ana-Maria Oprea, PR Assistant Habitat for Humanity România.

Asociația Habitat for Humanity România lansează un apel de voluntariat pentru a construirea celor opt case de la zero în comuna Țuțora

 o poză cu una dintre familiile ce se vor muta într-o casă nouă datorită Asociației Habitat for Humanity România

Asociația lansează un apel de voluntariat pentru a construirea celor opt locuințe de la zero în comuna Țuțora

În 2022, la prima ediție a proiectului au fost construite 14 locuințe de la zero pentru 14 familii cu venituri reduse, în două comunități din țară, Poduri, județul Bacău și Cumpăna, județul Constanța.

Asociația lansează un apel de voluntariat pentru a construirea celor opt locuințe de la zero în comuna Țuțora, județul Iași, la proiectul Hope Build. Voluntarii nu trebuie să aibă experiență în construcții și pot alege să participe o zi, două sau chiar cinci. Vor face echipă cu oameni din întreaga țară, vor cunoaște poveștile familiilor și vor pune umărul la o schimbare reală în comunitate. Înscrierile se fac pe www.habitat.ro.

„Cele opt familii din Iași trăiesc în condiții nefavorabile, se confruntă cu un mediu nu tocmai propice pentru creșterea copiilor, cu mucegai, unii dintre ei nu au cu se să se încălzească sau trăiesc mulți într-o singură cameră. Aceștia pentru a putea deveni familii partenere trebuie să vină și ei pe șantier pentru a construi viitoarea casă. Trebuie să realizeze un anumit număr de ore pe șantier.

Noi construim case, comunități și speranță, iar oportunitatea de a aduna oameni din medii diverse, timp de cinci zile, să construiască pentru binele unei familii vulnerabile, creează niște legături care nu sunt uitate ușor”, adaugă Ana-Maria Oprea, PR Assistant Habitat for Humanity România, în legătură cu construirea celor opt case în comuna ieșeană.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024