Prima pagină » Titlurile zilei » O asistentă medicală din Iași a înființat o firmă prin care ajută pacienți români să beneficieze de tratament în Turcia. Într-un singur an primește sute de dosare de la bolnavii care se agață de o ultimă șansă

O asistentă medicală din Iași a înființat o firmă prin care ajută pacienți români să beneficieze de tratament în Turcia. Într-un singur an primește sute de dosare de la bolnavii care se agață de o ultimă șansă

03 feb. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Titlurile zilei

Daniela Munteanu este asistent medical generalist și de 15 ani s-a mutat din municipiul Pașcani, județul Iași, tocmai în Turcia. În anul 2020 a întâlnit peste 300 de români, pacienți oncologici, care au necesitat intervenții medicale și tratament în spitalele din Turcia. Nicoleta, o ieșeancă cu tumoră cerebrală, a fost ajutată tot de Daniela să primească o șansă la viață

A plecat din municipiul Pașcani, județul Iași, în urmă cu 15 ani, în Turcia și de 8 ani lucrează ca responsabil pe cazurile internaționale în colaborare cu 10 spitale. Și-a înființat propria firmă prin care se ocupă de evaluarea rapoartelor a sute de pacienți din România cu probleme grave de sănătate, predarea lor către medici, dar și comunicarea dintre medici și pacienți. Daniela Munteanu a povestit că în prezent sunt internați la cele 10 spitale la care este responsabil între 50-60 de pacienți români. Alte zeci de dosare sunt în evaluare și nu doar pentru cazuri oncologice sau alte afecțiuni grave, ci sunt și foarte multe cazuri pe partea de chirurgie estetică, și nu numai.

Numai în anul 2021 a întâlnit peste 300 de pacienți oncologici români. A aflat de cazul Nicoletei, o altă tânără din Pașcani care suferea de o tumoră cerebrală și pentru care medicii din țară au spus că șansele sunt destul de mici. Atunci, familia fetei a căutat o soluție la medici și la specialiști care să le spună că Nicoleta mai are posibilitatea de a se trata. Pe 1 februarie 2021, pacienta a reușit să fie externată de la secția de Terapie Intensivă după ce a trecut de operație.

Daniela Munteanu a ajutat-o în acest an pe Nicoleta să fie acceptată la un spital din Turcia

Daniela Munteanu a făcut tot posibilul să ajute. Au fost traduse sute de dosare cu rapoarte medicale ale românilor și a văzut cum pacienții cu șanse minime de supraviețuire ies din spital pe picioarele lor. Când a aflat de cazul Nicoletei, a stat o noapte întreagă să traducă documentele pentru a fi văzute de medicii din Turcia.

„Sunt din Pașcani, de 15 ani locuiesc în Turcia. Lucrez ca responsabil pe internaționale la 10 spitale din Turcia. De meserie sunt asistent medical generalist. Am început să lucrez în acest domeniu de 8 ani. Am un site în România unde se înscriu dosare și colaborez cu spitalele enumerate. Aici se fac programări online pentru o opinie medicală. Evaluez aceste rapoarte, le traduc și le predau medicilor. Medicii își exprimă părerea lor după acele rapoarte, apoi eu le comunic pacienților. Aici mă ocup de pacienți, împreună cu medicii facem conferințe și eu sunt printre ei pentru a lua informații cu tot ce se întâmplă cu pacienții. Am întâlnit multe cazuri, printre care și cazul Nicoletei Coman din Pașcani. Am fost contactată de doamna Iuliana Niculița din Pașcani și m-a rugat, dacă pot, să o ajut cu acest caz.

Mi-a trimis rapoartele după care au fost prezentate la mai multe spitale. Ceea ce era scris în rapoarte nu era prea roz, Nicoleta era pe paleativă, adică tratament cu morfină (ultimul drum). Un singur spital a acceptat dosarul, menționând că investigațiile sunt foarte neclare și puține pentru a pune un diagnostic și un așa mod de tratament (morfina) și doctorii au spus că ar fi mai bine să o aducă la investigații aici, în Istanbul. În două zile am reușit să obținem aceste informații. Am vorbit cu părinții, le-am comunicat opiniile medicilor și am lăsat la aprecierea lor dacă vor veni sau nu. În cele din urmă, părinții au hotărât să vină”, spune Daniela Munteanu, asistent medical generalist.

Nicoleta a fost confirmată pozitiv cu coronavirus de către medicii din Turcia

Nicoleta, tânara în vârstă de doar 17 ani, a fost diagnosticată anul trecut cu tumoră cerebrală în Iași. Când a plecat în Turcia avea șanse minime de supraviețuire din partea medicilor. Familia și prietenii și-au pus speranțele în acel 1-2 la sută șanse și au plecat cu ajutorul ieșenilor care au donat pentru cazul tinerei. Acum este în afara oricărui pericol, dar a fost depistată pozitiv cu coronavirus. A avut o infecție gravă la sondă și i s-au administrat antibiotice puternice și în acest fel s-a oferit tratamentul și pentru COVID-19. Părinții Nicoletei sunt în izolare.

„Nicoleta a fost confirmată pozitiv în urma testului COVID-19, luni, pe 25 ianuarie. Doctorii din prima zi când a venit și i s-a făcut scanarea BT, au văzut că ceva nu este în regulă. Rezultatele la sânge erau foarte ridicate și avea infecție foarte puternică la sondă, astfel că imediat au bagat-o pe tratament. După ce s-a efectuat și tomografia, doctorul a suspectat-o de Covid și a cerut să i se facă testul. A fost izolată și pusă pe tratament de Covid. O echipă de medici, chiar dacă s-a aflat în izolare, a continuat lupta pentru Nicoleta. S-au dus la ea, au consultat-o, au făcut un consiliu și au ajuns la concluzia că viața Nicoletei e în pericol din cauza acelei tumori pe creier. Din această cauză, medicii au decis să intervină chirurgical cât mai repede pentru a elimina tumora”, a mai povestit ieșeanca stabilită în Turcia.

Investigații în America pentru tratamentul adolescentei din Iași

Până la finalul acestei săptămâni, medicii din Turcia și părinții Nicoletei așteaptă să se determine pașii următori pentru tratament.

„Pe 14.01.2021 au ajuns aici în Istanbul. Au urmat multe investigații. Blocurile patologice prelevate din România au fost trimise de către clinica din Turcia în America pentru a fi făcute investigații pe ADN (genetică), a urmat o operație pe creier pe data de 30 ianuarie 2021, realizată cu succes. Pe data de 1 februarie 2021 a fost dusă la salon și urmează tratament pentru refacerea după operație. Investigațiile continuă. E la salon, e bine, conștientă, vorbește. De-acum așteptăm ca miercuri sau joi să vină și rezultatul patologiei trimise în America și vedem ce hotărâri se vor lua. Medicii în fiecare zi mă sună, îmi dau informații și vorbim de situația fetiței. Cu părinții ținem legătura prin telefon deocamdată, din cauza virusului avem puține restricții”, încheie Daniela Munteanu.

Gestul incredibil al părinților Nicoletei pentru un băiețel din Iași

Costul operației Nicoletei a fost de 17.500 de dolari. A fost o operație grea, dar Nicoleta a luptat să supraviețuiască. Deși nevoile financiare sunt încă mari pentru familia tinerei, aceștia nu au fost indiferenți la nevoile celorlalți. Au sărit în ajutor cu suma de 1.000 de euro din puținul lor pentru Mateo, un băiețel din Miroslovești care a fost operat pe creier și care necesita investigații medicale în Turcia, deoarece încă trebuie ținut sub control o perioadă. Asta după ce și în cazul Nicoletei a fost o mobilizare din partea ieșenilor, în urma căreia s-au strâns inițial 15.000 de dolari pentru a putea pleca în Turcia.

Salvarea și primele investigații au fost achitate din bănuții strânși cu ajutorul oamenilor cu suflet mare și cald. Cei care doresc, pot să o ajute pe Nicoleta să termine tratamentul și să se întoarcă acasă donând orice sumă în conturile: EURO – RO82CECEIS02B2EUR1045507; SWIFT: CECEROBUXXX (Daniela Coman); EURO – IT37Z0200832231000102462801; SWIFT: UNCRITM1G34 (Coman Daniel) sau RON – RO58RNCB0176156566830001; SWIFT/BIC:RNCBROBU (Elena Gabriela Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *