Prima pagină » Actualitate » O asistentă medicală de la Spitalul „Marius Nasta” din București a murit după doza de rapel

O asistentă medicală de la Spitalul „Marius Nasta” din București a murit după doza de rapel

05 feb. 2021, 21:39,
în Actualitate

O asistentă medicală de la Spitalul „Marius Nasta” din București a murit după doza de rapel. Se pare că femeia avea până în 35 de ani și lucra pe secția ATI, potrivit România TV.

În momentul de față nu se cunoaște cu exactitate cauza decesului și nici dacă aceasta avea comorbidități.

UPDATE: Potrivit STIRIPESURSE.RO, anumite surse medicale au transmis că femeia avea 55 de ani, nu 35 și era angajata spitalului pe o perioadă determinată. În data de 21 ianuarie, femeia a făcut doza de rapel, iar o săptămână mai târziu a decedat. În acest moment se așteaptă răspunsul medicilor legiști.

Ministerul Sănătății a declarat următoarele:

„Cu privire la cazul asistentei medicale decedate facem următoarele precizări:

Asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie a.c. cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie a.c.

Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel.

Cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală. Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei.”, a declarat Ministerul Sănătății.

Deocamdată, reprezentanții spitalului declară că certificatul medico-legal nu a fost obținut de instituție pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului. Pe surse, s-a aflat că pe certificatul de deces e specificat că nu se cunoaște cauza decesului.

„Este o colegă care a luptat de la începutul acestei pandemii împotriva COVID. Aşteptăm rezultatele de la această necropsie medicol-legala. Sunt examene toxicologice şi hipstopatologice a căror durată este mai mare şi sperăm să se lămurească şi acest lucru. Acest vaccin este în continuare în studii clinice şi că profesioniştii din sănătate sunt încurajaţi să raporteze orice fel de reacţie adversă secundară.

Aşteptăm date suplimentare oferite de cei care realizează necropsia în aşa fel încât să fie clarificată cauza decesului. Este în continuare o raportare continuă a reacţiilor adverse. Pot să apară frecvent cefaleea, durere la nivelul locului de injectare, greţuri, insomnie şi paralizie facială care a fost menţionată de mai multe ori în România.

Este greu în acest moment să se spună care este relaţia dintre acel rapel şi decesul pacientei. E încă un semnal de alarmă. Trebuie, ca de fiecare dată atunci când vorbim despre administrarea unui produs medical, să se obţină acel consimţământ informat şi să existe toate datele medicale, în aşa fel încât riscurile să fie reduse la minimum şi în astfel de situaţii”, a spus Tudor Ciuhodaru, eurodeputat PSD, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași , la RomâniaTv.

Câte persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Vineri, 5 februarie, au fost vaccinate anti-COVID-19 peste 26.000 de persoane, iar 8.501 cu vaccinul de la compania  Moderna. Totodată, peste 17.000 de persoane au primit rapelul.

De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 821.552 de persoane, dintre care 14.944 au primit vaccinul Moderna.

În ultima zi, 26.757 de persoane au fost vaccinate, dintre care 18.256 cu Pfizer și 8.501 cu Moderna. Mai mult, 17.150 de persoane au primit rapelul.

Din data de 4 februarie 2021 s-a început administrarea vaccinului Moderna.

Articol în curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *