Prima pagină » Actualitate » O asistentă dilua probele de sânge ale șoferilor prinși băuți! Câți bani a luat din mita primită pentru aceste servicii
O asistentă dilua probele de sânge ale șoferilor prinși băuți! Câți bani a luat din mita primită pentru aceste servicii

O asistentă dilua probele de sânge ale șoferilor prinși băuți! Câți bani a luat din mita primită pentru aceste servicii

28 sept. 2023, 09:24, 1 ,
în Actualitate

O asistentă dilua probele de sânge ale șoferilor prinși băuți. S-a întâmplat la Baia Mare, acolo unde o asistentă medicală, de la Serviciul de Medicină Legală, este acuzată că i-a ajutat pe mai mulți să își dilueze probele de sânge astfel încât în buletinul de analize să apară cu alcoolemie spre zero.

O asistentă dilua probele de sânge ale șoferilor prinși băuți!

Șoferii care calcă pe bec par a fi în stare de orice pentru a scăpa. În urma anchetei polițiștilor, cel puțin 10 șoferi care s-au urcat băuți la volan sunt bănuiți că au scăpat de un dosar penal ajutați de asistenta medicală de la Serviciul de Medicină Legală din Baia Mare. Femeia le-a diluat probele de sânge ca să apară că aveau o alcoolemie cât mai mult spre zero.

Pentru a dilua alcoolemia, asistenta fie folosea alt sânge, fie ser fiziologic, fie chiar punea apă. Pentru gestul ei, femeia încasa între o mie și 5 mii de euro. Tariful era stabilit în funcție de cât de gravă era situația. Dacă alcoolemia era mare, atunci suma se ducea spre 5 mii de euro, dacă era mai mică nu sărea cu mult de o mie de euro.

După ce termina de măsluit probele de sânge, asistenta de la Serviciul de Medicină Legală elibera clienților ei buletine de analiză toxicologică în care concentrația de alcool din sânge era mult mai mică. De pildă, unii șoferi pretindeau rezultate care nu depășească 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Condamnată la aproape 6 ani de pușcărie

În urma acestei activități, asistenta medicala ar fi strâns aproape 35 de mii de lei. Pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului, fals intelectul și distrugerea de probe, femeia a fost condamnată la 5 ani și 7 luni de închisoare, dar avocatul ei a atacat sentința.

„Dânsa nu avea absolut nicio atribuție pe linia analizării probelor biologice, aspect trecut sub tăcere de către procurori”, a menționat Alexandru Rîșniță, avocatul asistentei.

Până la terminarea procesului, asistenta medicală este sub control judiciar.

„Nu mai lucrează la Serviciul de Medicină Legală, a fost transferată la Policlinica Sportivă unde își exercită atribuțiile profesionale în poziția de asistent medical până la finalizarea anchetei”, a menționat Lucian Bogdan, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Anchetatorii care cercetează acest caz nu exclud ca asistenta medicală să fi modificat probele și în cazul altor șoferi prinși băuți sau chiar drogați la volan. Din acest motiv, chiar dacă femeia a fost trimisă în judecată, se mai fac investigații.

Procurorii s-au sesizat după cazul unui preot dus la Medicină Legală pentru analize de sânge. Bărbatul abia putea să se țină pe picioare când a fost prins de polițiști. Etilotestul a indicat o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind clar că rezultatul analizelor de sânge l-ar fi trimis în instanță ca inculpat. Dar, în urma analizelor, de la Medicină Legală, acesta a ieșit cu o alcoolemie foarte mică. Așa s-au sesizat polițiștii că ceva nu este în regulă în cazul asistentei care dilua probele de sânge ale șoferilor prinși băuți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`