Prima pagină » Local » O afacere profitabilă se mută din centrul Iașului! Emilian Popa: ”Trebuie să reducem din costuri“

O afacere profitabilă se mută din centrul Iașului! Emilian Popa: ”Trebuie să reducem din costuri“

15 mart. 2022, 02:00,
George Popa, în Local

Patronul Restaurantului ”Cinci Sarmale“, Emilian Popa, a decis să își mute afacerile într-un spațiu mai mic. Tânărul afacerist din Iași a hotărât să facă această schimbare când a ajuns la concluzia că nu mai rentează chiria fostului spațiu în care funcționa restaurantul. De acum încolo sarmalele la cornet vor putea fi achiziționate de pe Strada Sărărie, în zona Bisericii ”Buna Vestire”

Tânărul întreprinzător Emilian Popa își mută afacerea cu sarmale pe Strada Sărărie din Municipiul Iași. Principalul motiv pentru care tânărul a ales să facă această mutare a fost prețul chiriei pentru spațiul din spatele Halei Centrale. Cu toate că afacerea nu ducea lipsă de clienți, tânărul întreprinzător a ajuns la concluzia că o chirie mai mică este cea mai bună alegere pe care o poate face pentru afacerea lui în această perioadă. Pe lângă chirie, Emilian Popa a ajuns la concluzia că spațiul de aproximativ 55 de metri pătrați era prea mare pentru ceea ce avea el de făcut. Pe baza acestor două motive, patronul a ajuns la concluzia că un spațiu mai mic este mult mai eficient din toate punctele de vedere. Drept urmare, afaceristul ieșean a ales să închirieze un spațiu de aproximativ 20 de metri pătrați de pe Strada Sărărie, în zona Bisericii ”Buna Vestire”.

”Spațiul din spatele Halei Centrale era prea mare pentru ceea ce facem noi și nu mai renta chiria. Trebuie să facem economie acum, că vine criza! Avea în jur de 55 de metri pătrați și nu era utilizat în totalitate. Așa că am ajuns la concluzia că un spațiu mai mic este mult mai bun pentru ceea ce facem. În plus, nu avea rost să plătim chiria pentru un spațiu așa de mare, dacă nu îl foloseam. Drept urmare, am ales să ne mutăm într-un spațiu mai mic și, astfel, să reducem și din costuri”, a declarat Emilian Popa, deținătorul Restaurantului ”Cinci Sarmale”.

Multă lume prefera să cumpere la pachet

Tânărul afacerist a ales să păstreze același concept ”to go” pentru sarmalele pe care le vinde. Conceptul are la bază ideea de mâncare la pachet, care poate fi consumată pe stradă. Cu acest tip de sarmale, tânărul ieșean și-a câștigat clienții, fiind primul antreprenor care a adus pe piața din Iași sarmalele la cornet.

Mai exact, Emilian Popa vinde în locația sa sarmale cu smântână și mămăligă, toate într-un cornet din pâine. Tocmai datorită acestui fapt, majoritatea clienților lui Emilian Popa își cumpără produsele la pachet. Astfel, ieșeanul a ales să nu amenajeze în restaurant un loc cu mese sau vreo terasă.

”Ne vom baza pe același concept «to go» pentru produsele noastre. Am ales să nu punem mese sau să nu deschidem o terasă,,pentru că cei mai mulți ieșeni care veneau să cumpere de la noi alegeau să ia produsele la pachet. Mulți dintre ei erau de pe la diferite firme și comandau pentru mai mulți colegi”, a adăugat tânărul antreprenor.

Emilian Popa vinde și căpșune în ciocolată

Pe lângă afacerea cu sarmale la cornet, tânărul antreprenor comercializează și produse de cofetărie. Mai exact, căpșune trase în ciocolată. Afacerea cu căpșune funcționează sub brandul ”Emilio Chocolaterie”, brand care a prins contur pe data de 18 februarie 2021, când tânărul a observat că nimeni de pe piața din Iași nu face astfel de produse. La început, acesta a deschis o afacere în colaborare cu un magazin din Palas Mall care se ocupa de comercializarea căpșunelor, el fiind doar producător. Însă, ulterior, a ales să se despartă de partener și să-și comercializeze singur produsele.

Emilian Popa a văzut conceptul căpșunelor învelite în ciocolată în afara țării și a decis imediat să îl implementeze pe piața din Iași. Pentru a pune în practică această idee, Emilian Popa a fost nevoit să investească aproximativ 10.000 de lei în echipamente și produse. Însă afacerea cu căpșune s-a dovedit a fi una destul de profitabilă, după cum a spus tânărul ieșean. Este important de subliniat că ”Emilio Chocolaterie”, locul în care se vând căpșunele, va funcționa în același punct ca și restaurantul menționat, după cum a spus Emilian Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *