Prima pagină » Titlurile zilei » O afacere de milioane de euro dispare din Iași! Agroindustriala Bucium SA investește într-un alt combinat viticol. Au apărut primele imagini cu noul complex

O afacere de milioane de euro dispare din Iași! Agroindustriala Bucium SA investește într-un alt combinat viticol. Au apărut primele imagini cu noul complex

07 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

O afacere de milioane de euro dispare din Iași. Daniel Panaite, patronul Agroindustriala Bucium SA, înființează un nou combinat în comuna Răducăneni. Investiția anunțată este de 3 milioane de euro. Reprezentanții companiei speră ca mișcarea să aducă și titlul de lider pe piață a producătorilor sortimentului Busuioacă de Bohotin

O afacere de milioane de euro dispare din Iași. Societatea Agroindustriala Bucium SA desființează linia de producție din municipiul Iași. Toată afacerea, inclusiv spațiile de producție și cele administrative vor fi mutate în satul Bohotin, din comuna Răducăneni. Mutarea are ca scop creșterea afacerii. Noul combinat viticol va fi inaugurat până în toamna acestui an, investiția fiind de aproape 3 milioane de euro. Compania este deținută de omul de afaceri Daniel Neculai Panaite, în proporție de 88 la sută. Agenția Domeniile Statului (ADS) deține restul de 12 la sută din acțiuni. În 2018, cifra de afaceri a societății a fost de 13 milioane lei, profit de 1 milion de lei, datorii de 8,4 milioane lei, cu un număr de 62 angajați.

O afacere de milioane de euro dispare din Iași, dar va oferi locuri de muncă în județ

Reporterii BZI au obținut detalii privind noul proiect al companiei. Marius Zănoagă, directorul comercial al companiei, a precizat că se dorește ocuparea poziției de lider pe piața sortimentului Busuioacă de Bohotin.

„Investiția de la Bohotin înseamnă aproximativ 3 milioane de euro. Avem 250 de hectare de vie în zona menționată, plus Cozmești și Moșna. Toate instalațiile sunt noi, iar cele care pot fi folosite vor fi aduse și de la Iași. La Iași vom păstra depozitele. Pentru comunitatea locală din Răducăneni este o mină de aur. Avem nevoie de 300 de zilieri în campania de toamnă. Au fost achiziționate și 6 tractoare noi, iar șoferii au fost școlarizați de noi. Busuioaca de Bohotin este singura cu DOC (denumire de origine controlată) de Bohotin. Vrem să ajungem cel mai mare producător de Busuioacă de Bohotin”, a precizat directorul Marius Zănoagă.

Noua investiție ar trebui să crească cifrele firmei chiar și de zece ori, grație rețelei de distribuție directă

Marius Zănoagă a adăugat că, în acest moment, pe regiunea Moldovei, produsele Bucium sunt comercializate direct, fără distribuitori.

„Pe Moldova, produsele noastre sunt distribuite direct. Avem propriile noastre depozite, nu apelăm la distribuitori. Colaborăm și cu Carrefour și Auchan. Pe un rod de 250 de hectare ne propunem să fim cel mai mare producător de Busuioacă de Bohotin. În această perioadă am înregistrat și Domeniile Bohotin. Mai avem un proiect de plantare, depus pentru obținerea finanțării europene. Încă nu au fost parcurse toate etapele. Proiectul este total diferit față de cel de la Bohotin”, a mai spus directorul comercial.

Dintr-un total de 250 hectare de vie, 150 de hectare se află în proprietatea omului de afaceri Daniel Panaite. Celelalte suprafețe sunt preluate de la proprietarii din zonă, sub formă de arendă.

Au depus un proiect pentru construirea unei clădiri de birouri cu o înălțime de 21 metri

O afacere de milioane de euro dispare din Iași, dar poate răsări alta. Anul trecut, compania a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri de birouri. Pe o suprafață de 2.649 metri pătrați, situată pe șoseaua Bucium nr.53, construcția era prevăzută cu un regim de înălțime de 2S +P+6E. Documentația arată că imobilul nu va depăși înălțimea de 21 metri și că procentul de ocupare a terenului nu va fi mai mare de 50 la sută.

Agroindustriala Bucium SA este una dintre cele mai cunoscute societăți vitivinicole din România, Zona Moldovei. Agroindustriala Bucium este un complex, deoarece aici se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri naturale din fructe si subproduse vinicole”, se arată în descrierea afacerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`