Prima pagină » Local » O afacere care mergea ca unsă, distrusă de procurorii ieșeni! Mascații au dat buzna peste antreprenor și l-au dus la faliment! Individul, acuzat că încerca să inunde piața neagră din Iași cu etnobotanice! GALERIE FOTO

O afacere care mergea ca unsă, distrusă de procurorii ieșeni! Mascații au dat buzna peste antreprenor și l-au dus la faliment! Individul, acuzat că încerca să inunde piața neagră din Iași cu etnobotanice! GALERIE FOTO

20 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ din Iași va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat de trafic cu etnobotanice. Astfel, procurorii DIICOT l-au trimis ieri în judecată pe Ștefan Alexandru Apetri. Acesta a fost săltat de „mascați” în urma unui flagrant. La percheziții, oamenii legii au descoperit diferite cantități de substanțe interzise, care urmau să ajungă pe piața neagră din Iași

O afacere care mergea ca unsă a fost distrusă de procurori! Mascații au dat buzna peste „antreprenor” și, practic, l-au dus la faliment! Acum, individul este acuzat că încerca să inunde cu etnobotanice piața neagră din Iași!
Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au trimis ieri în judecată pe Ștefan Alexandru Apetri, sub acuzația de trafic cu etnobotanice. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și ieșeanul, pentru a putea lua o hotărâre în acest caz.

Ieșeanul Ștefan Alexandru Apetri, ridicat după o percheziție făcută de mascați

Ieșeanul Ștefan Alexandru Apetri a intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu câteva săptămâni. Oamenii legii susțin că ieșeanul comanda tot ce îi trebuia de pe Internet și vindea doze la super-preț. Individul a fost ridicat de mascați în urma unui flagrant. Tânărul pregătea singur substanțele, comandându-și de pe Internet produsele de care avea nevoie. Potrivit anchetatorilor, ieșeanul ajungea să vândă în Iași doze cu prețuri cuprinse între 30 și 70 de lei. În plus, procurorii au susținut că avea marfă din care putea produce aproximativ 100.000 de doze.

Marfa, ridicată de la o firmă de curierat din municipiul Iași

După percheziție, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Ștefan Alexandru Apetri, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse stiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Astfel, inculpatul a desfășurat activități de comercializare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din municipiul Iași. Pe data de 25 ianuarie 2021, procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au făcut o percheziție domiciliară și o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, după ce acesta a ridicat de la o firmă de curierat un colet ce conținea aproximativ 150 de grame de substanțe psihoactive în stare pură, din care inculpatul ar fi putut produce 93.750 de doze. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au afirmat reprezentanții DIICOT Iași.

Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii ieșeni în cazul acestei „afaceri”, care mergea ca unsă până să intre procurorii pe fir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`