Prima pagină » Actualitate » O adolescentă din Cluj a fost vaccinată cu Johnson&Johnson deşi serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte. Eleva: „Acum mă simt puţin rău”
O adolescentă din Cluj a fost vaccinată cu Johnson&Johnson deşi serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte. Eleva: „Acum mă simt puţin rău”

O adolescentă din Cluj a fost vaccinată cu Johnson&Johnson deşi serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte. Eleva: „Acum mă simt puţin rău”

16 nov. 2021, 13:03,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

O nouă persoană a fost vaccinata anti-Covid-19 în România, cu serul greşit. O tânără, în vârstă de doar 17 ani, a fost imunizata cu serul produs de compania Johnson&Johnson, deşi aceasta nu are vârsta necesară pentru acest tip de vaccin.

Cadrele medicale de la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din municipiul Cluj Napoca au fost neglijente şi i-au administrat serul greşit minorei.

”M-am dus luni la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Am completat cererea și nu mi-a cerut vârsta, numai CNP -ul și datele de pe buletin (adresă, nume). M-am dus și m-am vaccinat cu Johnson și apoi mi-a spus doamnă că nu aveam voie să mă vaccinez pentru că nu aveam 18 ani. Am ieșit și am stat 10 – 15 minute pentru a se vedea dacă apar semne adverse. Atunci când a vrut să îmi iau certificatul de vaccinare mi-au spus că nu mi-l pot da pentru că nu am 18 ani și că mi-l vor da când o să fac 18 ani (în februarie 2022) sau când se rezolvă”, a relatat tânăra pentru Știri de Cluj.

Elevă din Cluj nu a fost informată despre condiţiile necesare imunizării cu J&J

Adolescenta care este elevă la Colegiul Tehnic Raluca Ripan din Cluj Napoca a transmis faptul că a fost alegerea să să se imunizeze cu Johnson&Johnson, însă nu i s-a adus la cunoştinţă că serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte.

Ce au transmis reprezentanţii centrului de imunizare

Tânăra susţine că reprezentanţii centrului de vaccinare împotriva noului coronavirus îşi asuma greşeala şi trebuiau să o informeze. În momentul de fata tinerei îi este rău, însă crede că sunt doar reacţiile adverse ale serului.

”Au spus că își asumă greșeala, pentru că trebuiau să mă informeze. Acum mă simt puțin rău, dar cred că sunt efectele vaccinului”, povestește tânăra.

De reamintit faptul că Johnson&Johnson este un vaccin care se administrează doar adulților cu vârsta de peste 18 ani și peste, informează Agenția Națională a Medicamentului.

În cazul elevei din Cluj-Napoca aceasta ar fi trebuit să fie vaccinată cu Pfizer, care este utilizat în cazul copiilor care au împlinit vârsta de 12 ani.

Fratele elevi susține faptul că aceasta a fost scoasă urgent pe ușă în momentul în care reprezentanții centrului și-au dat seama de greșeala comisă.

Cauza principală: programul care permite înregistrarea minorilor în sistem

Un angajat al centrului de imunizare susţine că programul permite înregistrarea minorilor în sistem, însă certificatul nu poate fi emis.

”S-a transmis mai departe către București problema și așteptăm un răspuns. Tabletele permit înregistrarea în sistem a minorilor, dar nu și eliberarea de certificate dacă s-au vaccinat cu Johnson. Este o greșeală informatică. Noi avem 500 de persoane pe zi la vaccin și numai un medic și trei asistente. Este un volum mare de muncă. Alături de tânără s-a vaccinat și tatăl ei, cu Pfizer. Tânăra a optat pentru Johnson. Noi am raportat situația la DSP Cluj și la Primăria Cluj-Napoca și așteptăm răspuns”, a spus unul dintre angajații Centrului.

Reamintim faptul că în luna mai o tânără a primit din greşeală şase doze de vaccin împotriva noului coronavirus. De asemenea un bebeluş a fost imunizat anti-Covid-19 dintr-o eroare.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *