Prima pagină » National » O adolescentă din Baia Mare a fost răpită din fața gării și urcată într-un autoturism. Salvarea a venit din partea unui șofer aflat în trafic
O adolescentă din Baia Mare a fost răpită din fața gării și urcată într-un autoturism. Salvarea a venit din partea unui șofer aflat în trafic

O adolescentă din Baia Mare a fost răpită din fața gării și urcată într-un autoturism. Salvarea a venit din partea unui șofer aflat în trafic

14 dec. 2022, 11:28,
BZI.ro, în National

O tânără de 18 ani a fost răpită în plină stradă și urcată cu forța într-un autoturism, chiar în zona gării din Baia Mare. Norocul adolescentei a fost că un șofer aflat în trafic a văzut totul și a decis să intervină.

După ce a sunat la numărul unic de urgență 112 unde a declarat că a fost martorul unei posibile răpiri, șoferul microbuzului a pornit în urmărirea autoturismului în care se afla tânăra luată cu forța.

Răpire în plină zi în zona gării din Baia Mare

În momentul în care a văzut că în zona gării din Baia Mare o adolescentă a fost urcată cu forța într-un autoturism, șoferul microbuzului a cerut ajutor din partea echipelor de intervenție, iar în tot acest timp a vorbit la telefon cu polițiștii, oferindu-le informații despre autoturismul suspect și despre traseul urmat de acesta.

A urmat ca la un moment dat, mașina urmărită să intre pe o stradă cu acces interzis, motiv pentru care conducătorul microbuzului a fost nevoit să se oprească. Însă polițiștii aveau deja destule informații așa că nu a mai durat mult până când autoturismul în care se afla tânăra de 18 ani a fost identificat.

Astfel, polițiștii au descoperit că la volan se afla un tânăr de 24 de ani din Baia Mare, care a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie cercetat pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare.

Minore răpite și abuzate de un prieten de familie

În cadrul unui context asemănător, amintim că nu de mult, reporterii Coditianului BZI au prezentat cazul celor două fetițe din Brașov ce au fost răpite și violate în mașină de un prieten al mamei lor. În cursul zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, la nivel naţional a fost emisă alerta „răpire minori”, victime fiind două surori, cu vârste de 10, respectiv 12 ani. Cele două fetiţe au fost batjocorite de Constantin Zapan, bărbatul care le-a luat cu voia mamei lor pentru motivul că le-ar „duce la un grătar”.

Anchetatorii au precizat că cele două fete de 10 și de 12 ani, răpite din Brașov și găsite în județul Prahova, au fost forțate să întrețină mai multe acte sexuale. Agresiunea a avut loc într-o parcare și în interiorul unei localități, iar agresorul este chiar un prieten al mamei lor.

„Nu am vrut să le las. Aia mică nici nu a vrut să plece, dar a târât-o aia mare, că hai să mergem, stăm acolo. Era respectuos, vorbea frumos, nu pot să zic că era violent, agresiv cu noi sau cu fetele”, a declarat mama fetelor.

„Am sunat și pe la 11, am sunat și pe la 1, am sunat și pe la 4 fără un sfert, nimic. Telefonul închis, și după aia m-am dus la jandarmi și le-am spus lor și apoi după aia am sunat poliția și s-a dus poliția după ele”, a mai spus femeia.

De altfel, și două tinere în vârstă de 24 de ani și respectiv 27 de ani au fost răpite în cursul serii de luni, 18 iulie, din Galați. Polițiștii le-au găsit pe cele două femei într-un hotel din București.

Acum însă, o adolescentă a fost răpită din fața gării din Baia Mare și urcată într-un autoturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *