Prima pagină » National » Nuțu Cămătaru, despre Liviu Dragnea și Adrian Năstase. Dezvăluiri neașteptate făcute de controversatul personaj în cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”

Nuțu Cămătaru, despre Liviu Dragnea și Adrian Năstase. Dezvăluiri neașteptate făcute de controversatul personaj în cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”

26 nov. 2021, 11:40,
în National

Nuțu Cămătaru a făcut o serie de dezvăluiri neașteptate în cartea scrisă de Codin Maticiuc. Vestitul personaj monden a petrecut mai mulți ani alături de controversatul interlop, iar acum, la final, lumea politică începe să fiarbă.

In cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” povestește niște lucruri care, probabil, vor provoca mici cutremure în lumea politică. Nu de altceva, dar PSD, Gabi Oprea, Marian Vanghelie, Liviu Dragnea și chiar Adrian Năstase sunt pomeniți pe acolo.

Nuțu Cămătaru, despre politicienii din România

Nuțu Cămătaru a fost invitat în emisiunea moderată de Denise Rifai la Kanal D. Interlopul a refuzat însă să participe deoarece a văzut printre invitați o serie de politicieni prefăcuți.

”Eu spun lucrurilor pe nume, de aia sunt și unicat așa, în viață, nu mă dau înapoi de la nimic. (…) Și să mă duc să mint, așa, cu nonșalanță, în fața cuiva, nu pot. Și au fost unele persoane acolo și au mințit și a trebuit să spun eu adevărul în cartea asta”, explică Nuțu Cămătaru.

Personajul pe care îl numește este fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie. Acesta îl face praf în epilogul cărții. ”Nu l-aș fi menționat niciodată, dar tocmai l-am văzut într-un interviu televizat, cică nu mă cunoaște. Nu mă cunoaște?

Îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi că m-a cunoscut ș l-am ajutat să ajungă primar de trei ori! L-am primit în casă de câte ori a avut nevoie și acum nu mă cunoaște?! Mariane, pe drumul pe care pleci tu, eu mă întorc obosit, și dacă nu te descurci acolo (se referă la condamnările cu închisoarea, n. red.), să dai un semn”, scrie, în epilog, în cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Nuțu Cămătaru nu se ferește să provoace controverse

De-a lungul timpului mai multe personaje politice au apelat la serviciile lui Nuțu Cămătaru. Unul dintre acestea a fost chiar Liviu Dragnea.

”La adăpostul nopții, un mesager vine în mare taină să ceară o audiență privată. Nuțu face câțiva pași și îi spune că poate să vorbească de față cu mine. Îi cere lui Nuțu, din partea lui Dragnea, protecție la Rahova. Nuțu zâmbește. Mereu ajung la mâna lui. Mereu se întoarce roata”, scrie în “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Dragnea nu a fost singurul care a apelat la serviciile controversatului interlop. Printre alții, s-au numărat Adrian Năstase și Gabriel Oprea. Toate aceste lucruri au fost scoase la iveală în cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: „Dacă voiai Hollandul (o armă de vânătoare, de colecție, n. red.)` puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam. (…) Îmi trecuse pe la urechi că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos.

M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile așa cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, mai povestește Nuțu Cămătaru în cartea biografică scrisă de Codin Maticiuc.

”Sunt bun când ți-e greu; când te ajungi, e bine să nu mă cunoști. Exact așa a fost și cu primarul din Popești-Leordeni. Petre Iacob. Când l-a cunoscut lucra la o fabrică de mezeluri și-mi aducea salam la câini. Când i-am dat primii zece mii să-și facă magazin, a zis că n-o să mă uite în viața lui, Apoi l-am luat asociat la fabricile de alcool cu Mihai Cuptor. Când a ajuns primar cu PSD-ul și a venit acolo Gabi Oprea la o fabrică în campanie electorală, m-a sunat iar.

Angajații de la uzină cu alți locuitori din Popești au vrut să-i linșeze. Oprea cu ai lui s-au baricadat și am trimis eu o sută și ceva de băieți să-i scoată și să-i încingă pe aia din Popești, să vadă că nu e de glumă cu PSD-ul. Crezi că mi-au mulțumit vreodată?”, mai povestește Nuțu Cămătaru în cartea lui Codin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *