Prima pagină » Local » Numeroși ieșeni vin să își rezolve problemele cu privire la serviciile operatorului ApaVital în cadrul audiențelor
Numeroși ieșeni vin să își rezolve problemele cu privire la serviciile operatorului ApaVital în cadrul audiențelor

Numeroși ieșeni vin să își rezolve problemele cu privire la serviciile operatorului ApaVital în cadrul audiențelor

26 oct. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Zeci de ieșeni s-au prezentat în audiențe la ApaVital Iași pentru a găsi soluții la probleme apărute pe parcursul anului 2020. Atât aspectele comerciale, cât operaționale sunt discutate de utilizatori și de un membru din conducerea companiei ApaVital Iași. Cei mai mulți s-au confruntat cu probleme cauzate de consumurile mari de apă nejustificate

Aproximativ 80 de ieșeni au fost primiți în audiență de reprezentanții ApaVital Iași în anul 2020. În cadrul audiențelor, utilizatorii au cerut soluționări pentru problemele seviciilor furnizate de operatorul de apă-canalizare, întâmpinate ca urmare a: consumurilor mari cauzate de pierderi pe rețele de apă, presiunii scăzute sau întreruperea furnizării de apă. Totodată, aceste audiențe au avut în vedere și înființarea de branșamente sau racordări noi la sistemul public de apă-canalizare.

„Pe parcursul anului 2020, conducerea executivă a ApaVital a susținut un număr de 77 de audiențe solicitate de cetățeni, în legătură cu obiectul de activitate al societății. Principalele teme ale acestor audiențe au constat în aspecte comerciale, vizând contestații ale consumurilor clandestine și ale consumurilor mari cauzate de pierderi pe rețelele interioare ale clienților, aspecte operaționale vizând probleme cauzate de presiune scăzută sau chiar întreruperi în furnizarea apei și aspecte tehnice privind soluțiile adoptate pentru înființarea de branșamente sau racorduri noi”, a declarat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt ApaVital Iași.

Ieșenii trebuie să se înscrie cu 24 de ore înainte de ziua planificată pentru audiență cu șefii ApaVital Iași

Reprezentanții conducerii ApaVital Iași reamintesc tuturor utilizatorilor că au dreptul de a solicita audiențe. Acestea se realizează pe bază de înscriere, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua în care este programată, precizând totodată și motivul pentru care solicită primirea în audiență. Demersurile în vederea soluționării problemelor prezentate în cadrul audienței sunt monitorizate personal de cadrul de conducere care a susținut-o.

„Înscrierea se realizează simplu, fie în baza completării unui formular de înscriere la Oficiul de primire a clienților, de la sediul ApaVital din str. Mihai Costăchescu nr. 6, Iași, fie prin programare la numărul de telefon 0232.969, caz în care completarea formularului va fi efectuată de un funcționar informații clienți, în numele utilizatorului. Pe formularul de înscriere trebuie trecut motivul înscrierii în audiență, pentru a se da posibilitatea verificării din timp a aspectelor sesizate, astfel ca solicitantul să primească un răspuns competent în concordanță cu problema sesizată”, au menționat reprezentanții ApaVital Iași.

Programul de audiențe la ApaVital Iași poate fi consultat pe site-ul oficial al companiei.

Ieșenii au consumat mai multă apă în 2020, conform evidențelor operatorului ApaVital

Pe de altă parte, operatorul de apă-canalizare a înregistrat valoarea de 8.350.000 metri cubi a consumului casnic de apă în municipiul Iași în perioada ianuarie – septembrie 2020. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, a fost sesizată o creștere cu 3,1 la sută a cantității de apă consumată. Mai exact, un ieșean consumă lunar aproximativ 3,1 metri cubi de apă, conform ApaVital Iași. Acest nivel este unul potrivit pentru dimensiunea stabilită a rețelelor de distribuție ApaVital care prevede o capacitate de furnizare de 5,1 metri cubi pe lună pentru o persoană.

„Normativele după care se fac dimensionările rețelelor de distribuție a apei prevăd un consum de 170 litri pe zi de persoană, rezultând o capacitate de furnizare de 5.1 metri cubi pe lună de persoană. Din evidențele ApaVital având la baza consumurile înregistrate la utilizatorii casnici din municipiul Iași se poate estima că obiceiul de consum a apei din sistemul centralizat se ridică la aproximativ 3,1 metri cubi de persoană pe lună”, a mai precizat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt ApaVital Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *