Prima pagină » Actualitate » Numeroase cazuri de furt de motorină, sesizate de conducerea STB. Care sunt metodele folosite de hoți

Numeroase cazuri de furt de motorină, sesizate de conducerea STB. Care sunt metodele folosite de hoți

21 ian. 2022, 11:56,
în Actualitate

Numeroase cazuri de furt de motorină, sesizate de conducerea STB. În urma cercetărilor din cadrul autobazelor, a fost sesizat un supraconsum de 220 de tone.  Aceste sesizări au fost făcute după discuții cu municipalitatea.

Furtul de motorină nu este un lucru neobișnuit. Printre metodele folosite de hoți se numără extragerea combustibilului cu un furtun și depozitarea în canistre. Cea mai mare cantitate de motorină a fost furată din autobazele Ferentari, Titan și Alexandria.

Furt de motorină la STB

Directorul general al STB, Adrian Criț, a sesizat un posibil furt de motorină și a acuzat că furturile de combustibil un sunt lucru neobișnuit. Dacă se va dovedi a fi adevărat, asta înseamnă un prejudiciu de peste 1,4 milioane lei.

”În 2021 există un supraconsum de 220 de tone. Este o analiză făcută. Am trimis deja Biroul de Control Financiar și Gestiune, să vedem ce zice. După ce identifică vinovații, vom face plângeri penale. Am descoperit asta la o simplă verificare, după discuții cu municipalitatea.

Noi avem un consum mediu pe fiecare linie și am cerut și să-mi dea supraconsumul pe fiecare autobază și l-am primit. Este jenant”, a explicat Adrian Criț

Conducerea STB a descoperit cel mai mare supraconsum la autobaza din Ferentari (52.590 de litri), Giurgiului (49.359 de litri), Militari (35.403 de litri), Titan (27.262 de litri), Alexandria (26.074 de litri) și Obregia (12.760 de litri)

Cum fură combustibil din autobuze

Furtul de motorină nu este ceva nou la RATB/STB. În ultimii 10 ani, Poliția Capitalei demarat numeroase anchete. În multe dintre cazuri, infractorii au extras combustibilul din rezervor cu furtunul și l-au depozitat în canistre.

O altă metodă ar fi ca șoferul să vină cu rezervorul pe jumătate plin, iar în momentul alimentării rezervorului, după ce se umple rezervorul, lasă motorina să se scurgă într-un recipient exterior, ca și cum ar face plinul.

Ce spune directorul STB despre greva angajaților

Vineri, 21 ianuarie 2022, Directorul STB a declarat că își dorește să afle motivele exacte pentru care sindicatul reprezentativ îi solicită demisia. Conducătorul Adrian Criț își sfătuiește angajații să respecte hotărârea judecătorească intrată în vigoare ieri și să își desfășoare activitatea în conformitate cu contractul individual de muncă.

”Noi dorim să identificăm argumentele pentru care sindicatul reprezentativ solicită demisia mea, pentru că eu sunt aici pentru a eficientiza acestă societate.Trebuie să ne încadrăm într-un buget, avem un contract colectiv de muncă valabil, și trebuie să ne gândim la bucureșteni.

Cu presiune, din păcate, nu se rezolvă nimic. Consider că angajații trebuie să respecte hotărârea judecătorească dată ieri. Mai mult decât atât, începând din acestă dimineață, la sediul punctelor noastre de lucru hotărârea de ieri a Instanței.

Rugămintea mea este ca angajații să iasă și să își desfășoare activitatea în conformitate cu contractul individual de muncă, pentru că doar așa bucureștenii pot beneficia de serviciile pe care le-au plătit”, a declarat Adrian Criț, directorul STB

Tribunalul a decis încetarea grevei

Joi, 20 ianuarie 2022, conducerea societăţii de transport public a depus la tribunal două cereri, în care solicită suspendarea grevei sindicaliştilor, precum şi constatarea nelegalităţii protestului organizat de angajaţi.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, fapt pentru care circulația autobuzelor din Capitală ar trebui reluată imediat. Șoferii autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor din București au intrat în grevă generală,  din cauză că nemulțumirile lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

Judecata soților Ceaușescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`