Prima pagină » Actualitate » Numerele de telefon ale parlamentarilor care votează pentru impunerea certificatului verde la locul de muncă, făcute publice
Numerele de telefon ale parlamentarilor care votează pentru impunerea certificatului verde la locul de muncă, făcute publice

Numerele de telefon ale parlamentarilor care votează pentru impunerea certificatului verde la locul de muncă, făcute publice

08 nov. 2021, 10:15,
în Actualitate

Pe rețelele de socializare s-a făcut o adevărată mobilizare împotriva certificatului verde. Lista cu numerele de telefon ale parlamentarilor care doresc să voteze impunerea certificatului a fost făcută publică pentru ca aceștia să poată fi contactați de toți cei care sunt împotrivă.

Legea privind impunerea certificatului la locul de muncă prevede mai multe condiții precum vaccinul, test PCR negativ valabil sau dovada trecerii prin boală.

Parlamentarii care susțin certificatul verde la muncă ar putea fi sunați. Numerele de telefon au fost făcute publice

În perioada următoare, se va lua votul în Parlament privind impunerea certificatului verde la muncă. Având în vedere acest lucru, numerele de telefon ale parlamentarilor care ar susține această lege a fost făcută publică pentru ca aceștia să poată fi contactați de toți cei care nu doresc adoptarea acesteia.

Lista a fost publicată pe rețelele de socializare alături de un mesaj în care inițiatorii îi încurajează pe toți cei care sunt împotrivă să le scrie parlamentarilor pentru a nu vota proiectul.

„Doamne ajută fraților! Distribuim, acționăm: direct telefon sau sms”, este mesajul postat alături de lista cu numerele de telefon.

Ce condiții prevede legea certificatului verde la locul de muncă

În ceea ce privește proiectul certificatului verde care urmează să fie votat la Camera Deputaților amintim faptul că aceasta nu a trecut la Senat, legea având nevoie de  69 de voturi, strângând doar 67 pentru. Condițiile stipulate în lege sunt vaccinarea cu schemă completă împotriva noului coronavirus, dovada trecerii prin boală valabilă 180 de zile sau un rezultat negativ al unui test RT-PCR valabil sau ai unui antigen rapid.

Senatul a respins legea privind impunerea certificatului verde la locul de muncă

În data de 27 octombrie 2021, Senatul a respins legea care prevede ca toți angajații atât din mediul privat cât și cei de la stat, să prezinte certificatul verde la locul de muncă. Acesta nu reușit să strângă 69 de voturi, cât trebuiau pentru a fi adoptată.

„Dispoziţiile (…) se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. În cadrul entităţilor publice şi private, obligaţia prezentării certificatului digital al UE privind COVID-19 revine membrilor Camerei Deputaţilor şi ai Senatului, persoanelor care ocupă funcţii publice sau de demnitate publică, precum şi tuturor categoriilor de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul respectivelor entităţi”, prevede legea.

Dr. Vasi Rădulescu, despre impunerea certificatului pentru angajați

Având în vedere că legea certificatului verde pentru angajați nu a trecut de Senat, dr. Vasi Rădulescu a criticat această decizie, declarând faptul că adoptarea ei ar fi dus beneficii în ceea ce privește lupta împotriva pandemiei. d

„Când ai o situație care-ți pune în pericol toți locuitorii țării, omorându-ți 3.000 pe săptămână, adică fix cât un sat, iar tu o dai cotită în jocuri politice, în evitarea elegantă a unei discriminări închipuite, în salivarea după veșnicul ciolan, în menținerea scaunului cald, fără să iei prompt niște măsuri care să-ți protejeze locuitorii, chit că-i vei deranja pe unii care oricum ar merita un duș rece cu furtunul la pielea goală, în piața publică, asta înseamnă țară cu niște conducători de doi lei.

Certificat obligatoriu pentru orice activitate -> 100-200-300.000 de oameni vaccinați pe zi -> într-o lună era totul rezolvat”, a scris medicul Vasi Rădulescu într-o postarea pe Facebook.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024