Prima pagină » Actualitate » Numerele de telefon a 500 de medici, publicate din greşeală în Monitorul Oficial de Ministerul Sănătăţii
Numerele de telefon a 500 de medici, publicate din greşeală în Monitorul Oficial de Ministerul Sănătăţii

Numerele de telefon a 500 de medici, publicate din greşeală în Monitorul Oficial de Ministerul Sănătăţii

19 apr. 2021, 13:49,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Situaţie tragi-comica produsă în Ministerul Sănătăţii din România. Numerele personale de telefon a 500 de medici au fost publicate din greşeală în Monitorul Oficial. Premierul României, ministrul interimar al Sănătăţii, Florin Vasile Cîțu, a transmis astăzi, 19 aprilie 2021, faptul că va retrage Ordinul cu pricina şi anexă în care apare lista cu medicii, numerele de telefon şi instituţiile în care lucrează 500 de cadre medicale din România.

„Vorbim despre un ordin publicat în MO pe 13 aprilie în care este actualizată lista experților medical, medicii care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât de la nivel central, cât și e la nivel județean”, potrivit Antena3.

Aceste date publicate sunt numere de telefon sau instituțiile în care își desfășoară activitatea medicii menționați, mai precizează sursa citată. Pe 16 aprilie, Ministerul Sănătății a fost sesizat cu privire la încălcarea datelor cu caracter personal. Explicația ar fi că lista a fost asumată de Colegiul Medicilor, iar Ministerul nu a modificat nimic la publicare.

Anchetă internă după ce numerele a 500 de medici din România au apărut în Monitorul Oficial

În cauză, a fost declanșată și o anchetă internă la nivelul Ministerului Sănătății, pentru a se afla cu exactitate cum s-a ajuns în această situație.

În momentul de față există și o explicație în această notificare. S-a considerat faptul că lista este asumată integral datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale. Acest lucru semnifică faptul că așa au fost trimise de către Colegiul medicilor, iar Ministerul Sănătății nu a făcut nicio modificare.

În aceste momente, Ministerul încearcă să retragă anexa cu numerele de telefon, iar ordinul să fie actualizat fără aceste informații.

Reamintim faptul că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis la data de 14 aprilie de premierul României, Florin Vasile Cîțu.

Florin Cîțu: „Este o nebunie. Ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă”

Fiind a doua gafă comisă de Ministerul Sănătății, Florin Cîțu, premierul României, a transmis astăzi, 19 aprilie 2021, faptul că se va uita peste toate documentele care au fost emise în ultima perioadă.

Ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente, sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ. Înțeleg că avem o problemă cu documente publicate în Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie… Trebuie să vedem ce s-a întâmplat timp de 4 luni de zile cu aceste documente”, a declarat Florin Cîțu.

Guvernul Cîțu face precizări cu privire la documentul transmis prim-ministrului despre un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii

După apariţia în spaţiul public a unor informaţii referitoare la un document transmis premierul României, Florin Vasile Cîțu despre un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii, Guvernul a transmis un punct de vedere.

Astfel, Executivul a avut o primă reacţie şi a transmis prin intermediul unui comunica remis luni, 19 aprilie 2021, faptul că informaţiile vehiculate privind verificarea raportărilor zilnice în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei Covid-19 sunt absolut false şi lipsite de fundament.

Conform comunicatului, la cabinetul premierului, la Registratură Generală şi la Secretariatul General al Guvernului nu a fost înregistrat niciun tip de document care să facă referire la înfiinţarea sau activitatea unui asemenea grup de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *