Prima pagină » National » Numele lui Klaus Iohannis nu apare în negocierea funcțiilor de la vârful UE
Numele lui Klaus Iohannis nu apare în negocierea funcțiilor de la vârful UE

Numele lui Klaus Iohannis nu apare în negocierea funcțiilor de la vârful UE

12 iun. 2024, 18:41,
BZI.ro, în National

Politico scrie că sunt surse ce vorbesc despre o înţelegere rapidă pentru preluarea celor 4 funcţii. Un consens neobișnuit de rapid pare să apară în jurul numelor preferate pentru funcțiile de top de la vârful Uniunii Europene. Printre acestea nu apare și cel al președintelui Klaus Iohannis, despre care au existat speculații că ar putea ocupa una din cele patru așa-numite „top jobs”.

Politico scrie despre negocierile care au loc în aceste zile și menționează, citând surse politice europene, că s-ar putea ajunge la o înțelegere rapidă pentru cine va ocupa funcțiile de președinte al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului European și pentru Înaltul reprezentant pentru politică externă.

Înțelegere rapidă pentru preluarea celor patru funcții

Roberta Metsola, un nou mandat ca Preşedinte al Parlamentului European;

Preşedintele Portugaliei, Antonio Costa, pentru poziţia de preşedinte al Consiliului European;

Premierul Estoniei Kaja Kallas, Înalt Reprezentant pentru Politică Externă şi de Securitate al UE.

Printre numele vechiculate nu se regăsește și cel al lui Klaus Iohannis, care în acest moment are o candidatură asumată pentru șefia Alianței Nord Atlantice.

Politico precizează, însă, că nu este nimic încă bătut în cuie

Politico precizează, însă, că nu este nimic încă bătut în cuie. Schița unui acord este așteptată de cina informală organizată pentru liderii blocului pe 17 iunie, au declarat opt ​​oficiali și diplomați europeni pentru.

„Jocurile de putere care s-au declanșat la vârful partidelor europene par să nu-i fie favorabile lui Klaus Iohannis. Cel puțin așa susține influenta publicație Politico Europe. Însă mai mulți insideri europeni consideră că articolul din Politico se bazează pe evoluții mai vechi, iar după alegerile din 9 iunie multe negocieri au evoluat. Și că Președintele României are o funcție garantată în viitoarea garnitură europeană de conducere. Întrebarea este „Care să fie aceea?”, spune jurnalistul Antena 3 CNN Radu Tudor.

Klaus Iohannis a declarat recent, întrebat despre speculațiile privind negocierea unei alte funcții la nivelul UE, că se concentrează „pe discuțiile pentru NATO”.

Comentarii
  • Ce bine imi pare. Cel mai bine i se potriveste meseria de turist, pe banii lui din pensie. Drum bun!

  • Va fi numit comisar pe sectorul Afaceri Pleziristice : plimbari de lux, golf, etc.

  • Oricum e aranjat pe viata chiar de nu prinde vreo functie.
    Ca fost presedinte are ,, n ” avantaje asa ca nu e de plans, chiar deloc.

  • Eu cred ca trebuie sa dea socoteala pentru ca a vandut tara strainilor cu scopul de a obtine el functii..

  • Clonatul Vanzator de copii crede ca daca a fost la cersit in Africa pentru Rothschild si Rockefeller, are vreun atu pentru a se ascunde de Curtea Martiala Internationala in staful UE ?
    Se inseala ! Streangul pentru el este pus deoparte !
    Mascaricii care vor ocupa functii sunt originali nu clone, si prezinta mai multa garantie pentru Shobolanii Paduchiosi Nazisti Sionisti Teroristi decat un scalv clonat din Colonia Romanica.
    In UE se stie de ,,Zoianus 6 case” cumparate din meditatii, asa ca nimeni nu-l baga in seama pe mascariciul mincinos, pervers si CRIMINAL. Il folosesc atat cat se poate si apoi il vor arunca sub autobuz, asa cum merita. Pariez ca intr-o zi, si nu prea tarziu, Clona ZoiANUS si Nefasta Clonata Carmen vor disparea de pe radar pentru totdeauna. Pentru Mafia Khazara Clonele ZoiAnus sunt Nimeni pe drum ! La cat de snob este clonatul si la cat de tzoapa este Carmen clonata, ei se cred importanti si meritorii pentru ca au facut GENOCID impotriva poporului roman IDIOT, dar KM rade de ei. Nici macar Poponarul Drogat Zelensky nu va scapa de a fi aruncat sub autobuz, desi a fost un pion important in joc, dar numai un pion cu o anumita traiectorie.
    Lucrurile se discuta la alt nivel decat le sunt prezentate romanilor care traisc dintotdeauna cu 100 de ani in urma Planetei.
    Nu mai dureaza mult si vor afla si romanii pe ce lume traiesc !
    Lucrurile avanseaza in directia care trebuie fara sa se faca mare publicitate.
    Daca stii sa le descifrezi mesajele afli chiar si din presa vanduta din Romania ce se intampa cu adevaratat in lume, dar… Dumnezeu nu-si abandoneaza Creatia Sa OMUL !

  • Esuatul sa plateasca pentru tot mandatul

    Ce sa inteleg din comentariul de mai sus? Ne facem rezervari pentru luna decembrie la Targoviste la o pensiune apropiata de cazarma? 😀 Nu cred ca mai sunt parasutisti care sa indeplieasca misiunea. Importam din Africa vreo doi colonei dornici de afirmare.

  • ei.. numai rau a facut romanilor si Romaniei, nemtalaul si comasarea alegerilor si fraudarea alegerilor este din ordinul lui, un criminal, la puscarie acest dusman al poporului roman. Daca vom sti pe cine sa alegem, acest iohannis nici nu va fi inmormantat cu onoruri militare cand va krapa.Daca vom sti pe cine sa alegem si ne vom revolta pentru fraudarea voturilor, vom merge la puscarie sa-l vizitam la cusca pe d-l pres iohaannus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *