Cel de-al zecelea sezon al showului culinar de la Antena 1, „Chefi la cuțite”, este aproape de sfârșit. Finala competiției din al cărui juriu fac parte Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu urmează să fie difuzată pe 1 decembrie.
Cu toate acestea, numele celui care va ridica trofeul a fost deja anunțat. De-a lungul tuturor edițiilor, concurenți de toate vârstele, indiferent că sunt bucătari la bază sau că doar au o pasiune pentru gastronomie, s-au întrecut pentru a ajunge la inima celor trei chefi.
Numele câștigătorului „Chefi la cuțite”, sezonul 10, anunțat înainte de finală
Numele câștigătorului „Chefi la Cuțite”, sezonul 10 În cursa pentru marea finală au rămas cei mai buni, însă unul singur va fi declarat câștigător. Iar numele acestuia a început să fie deja vehiculat pe internet. Astfel, conform unei postări pe Instagram, pagina Viperele Vesele anunță că cel de-al zecelea sezon va fi câștigat de Florica Boboi, concurenta din echipa lui Chef Sorin Bontea.
Florica Boboi este originară din Țara Oașului. Este bucătar și organizator de evenimente la Paris, acolo unde și locuiește de opt ani, împreună cu soțul ei, alături de care este împreună de 21 de ani.
„Anii de căsătorie sunt o adevărată realizare în viață. Casele, mașinile trec și vin, dar anii de căsnicie sunt cei mai importanți”, spunea ea în prima ei apariție la emisiunea culinară. Concurenta avea încredere în sine, atunci când a pășit în bucătăria „Chefi la Cuțite” si spunea la vremea respectivă că și-ar dori să poată câștiga sezonul cu numărul 10. „Să câștig deja e un cuvânt mare, nu știu dacă aș putea ajunge până acolo, dar vreau să încerc. Încercarea moarte nu are! Eu sunt născută pe 10 decembrie și 10…sezonul 10 și mă gândesc că e numărul norocos. Aici trebuie să fiu eu”, spunea Florica.
Florica Boboi a impresionat juriul cu un risotto cu fructe de mare
Concurenta a povestit că a plecat prima dată la Viena, în anul 2002. Acolo a lucrat inițial în agricultură, într-o seră aproximativ trei ani unde era nevoită să lucreze câte 20 de ore pe zi.
„Lucram câte 20 de ore pe zi, ca să facem banii de chirie, de mâncare”, povestea Florica.
Ulterior, împreună cu soțul ei a plecat în Italia, unde a lucrat ca îngrijitor la curățenie. Mai târziu, patronii la care lucrau și-au deschis un restaurant. Pentru că bucătarii o rugau să o ajute la treburile din bucătărie, Florica a ajuns să prindă drag de ceea ce înseamnă gastronomia.
„Făcând curățenie acolo, spălând vase, bucătarii m-au pus să mai fac una, alta. și am furat din meserie câte un pic, câte un pic. Am zis „de ce ei pot și eu nu?”, a spus Florica Boboi.
În cele din urmă, Florica a decis să facă marea schimbare.
„Nu am mai putut să stau la curățenie. Dacă știu să fac altceva, de ce să stau aici? M-am dus și am lucrat în restaurante italienești, apoi m-au trimis în restaurante franceze. Prima dată nu știam decât „Oui” și „Non”. Șeful mă întreba și eu „Oui, oui”, la mine totul era „Oui”, a mai spus Florica Boboi.