Prima pagină » Sport » Nume importante din tenis pe tabloul principal al turneului WTA de la Praga! Pe cine poate întâlni Simona Halep
Nume importante din tenis pe tabloul principal al turneului WTA de la Praga! Pe cine poate întâlni Simona Halep

Nume importante din tenis pe tabloul principal al turneului WTA de la Praga! Pe cine poate întâlni Simona Halep

23 iul. 2020, 04:00,
în Sport

Simona Halep va avea adversare de top la turneul de tenis WTA de la Praga.  Organizatorii turneului WTA de tenis de la Praga au anunțat primele 24 de sportive confirmate pentru tabloul principal al întrecerii și, alături de Simona Halep, nume de top din circuitul mondial feminin vor evolua pe zgura din Praga.

Sportivele care și-au anunțat prezența la WTA Praga

Simona Halep (2 WTA)
Belinda Bencic (8 WTA)
Petra Martic (15 WTA)
Elena Rybakina (17 WTA)
Marketa Vondrousova (18 WTA)
Maria Sakkari (20 WTA)
Anett Kontaveit (22 WTA)
Elise Mertens (23 WTA)
Donna Vekic (24 WTA)
Dayana Yastremska (25 WTA)
Karolina Muchova (26 WTA)
Ekaterina Alexandrova (27 WTA)
Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA)
Barbora Strycova (31 WTA)
Veronika Kudermetova (40 WTA)
Jelena Ostapenko (41 WTA)
Kristina Mladenovic (42 WTA)
Anastasija Sevastova (43 WTA)
Polona Hercog (45 WTA)
Iga Swiatek (49 WTA)
Fiona Ferro (53 WTA)
Katerina Siniakova (54 WTA)
Alison van Uytvanck (57 WTA)

Alături de cele 23 de sportive, Eugenie Bouchard, finalistă la Wimbledon în 2014, va evolua, de asemenea, la Praga, fiind beneficiară a unui wild-card primit din partea organizatorilor. Până la startul competiției, tabloul principal, ce va cuprinde 32 de sportive, va fi completat de wild-card-uri și de către jucătoarele venite din calificări.

Turneul ATP de la Washington, primul programat după pandemie, a fost anulat! Urmează US Open?

Turneul de la Washington, care urma să marcheze reluarea circuitului masculin de tenis pe 14 august, a fost anulat. Organizatorii de la US Open au emoții, situația este critică în Statele Unite.
Prima competiție de după pauza cauzată de pandemie, din circuitul ATP, era programată să ia startul în capitala americană, pe 14 august. Organizatorii turneului au anunțat oficial anularea pe rețelele sociale: „După luni întregi de muncă neobosită din partea echipei noastre și în strânsă colaborare cu toți factorii interesați, suntem devastați să anunțăm că, din păcate, trebuie să amânăm cea de-a 52-a ediție a Citi Open până în vara anului 2021”.

În principal, restricțiile aplicate călătoriilor internaționale l-au obligat pe directorul turneului, Mark Ein, să ia decizia de anulare a întrecerii din Washington. WTA Palermo, primul turneu programat în circuitul feminin după pauza forțată, se va disputa, pe zgură, în perioada 3-9 august.

Nori negri planează asupra US Open-ului. Grand Slam-ul american, în pericol de anulare

Grand Slam-ul de la New York este programat în perioada 31 august – 13 septembrie. Dar pe măsură ce pandemia progresează, nimeni nu poate prezice condițiile în care jucătorii vor putea traversa Atlanticul la sfârșitul lui august. Stacey Allister, directorul US Open, a reafirmat că obiectivul rămâne ca turneul să se desfășoare în spatele ușilor închise la Centrul Național de Tenis Billie Jean King, în condiții foarte stricte.
Mai mulți jucători de top, printre care și Simona Halep, iau în calcul retragerea de la US Open, în contextul protocolului anunțat de organizatori și a situației generale din SUA:

„Cu siguranță că am dubii mari să particip în astfel de condiții. Nu doar pentru că ne aflăm într-o pandemie, ci și din cauza riscului pe care l-ar presupune călătoria, carantina și schimbările care pot apărea în timpul unui turneu”, a declarat numărul doi mondial în clasamentul WTA. Campionii din 2019 de la New York sunt Rafael Nadal și Bianca Andreescu Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la US Open a fost reușit în 2015, când sportiva din România a fost eliminată în semifinale de Flavia Pennetta, 1-6, 3-6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *