Prima pagină » Stiri si curiozitati » Nume de pirați celebri: Oameni care au făcut istorie pe mare

Nume de pirați celebri: Oameni care au făcut istorie pe mare

15 mart. 2022, 13:27,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă ești în căutarea unor nume de pirați celebri, ai ajuns unde trebuie. În rândurile următoare, ți-am pregătit o listă cu cei mai cunoscuți pirați ai istoriei.

Cu sticla de rom într-o mână și un cârlig în cea lipsă, prădătorii mărilor și oceanelor le fac și acum viața grea marinarilor. Pirateria datează încă din Antichitate, când însuși Cezar a fost răpit de pirații din Marea Mediterană. Acesta a plătit pentru răscumpărarea sa mai mult decât s-a cerut, după care i-a capturat pe cei mai mulți dintre ei și i-a omorât.

„Vârsta de Aur” a pirateriei a debutat la mijlocul anilor 1680, atunci când corsarii au dispărut din Caraibe. Din cauza războaielor, marinarii și-au pierdut slujbele și au început să practice pirateria pentru comerț. Guvernarea lipsită de tărie morală exercitată de coloniștii din Insulele Caraibe și din alte colonii americane le-a oferit piraților șansa de a vâna diverse ambarcațiuni, fără a fi sancționați.

În ceea ce îi privește pe vechii pirați, aceștia ucideau tot ce le stătea în cale, însă pirații moderni iau ce găsesc la bordul vaselor deturnate și se mulțumesc cu răscumpărări de la deținătorii acestora.

Nume de pirați celebri: Iată care sunt cei mai cunoscuți pirați ai tuturor timpurilor

Pirateria le-a adus multă faimă și avere piraților, însă acest lucru a dus la moartea timpurie a unora dintre ei. Iată care sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie.

Edward Teach, supranumit Barbă Neagră (1680 – 1718)

Edward Teach a fost un pirat englez notoriu, care a acționat în Indiile de Vest și pe Coasta Estică a Coloniilor Americane. Înainte de a se alătura echipajului căpitanului Hornigold în Bahamas, el a aparținut marinei engleze. Era un pirat de temut, deși nu era violent, spun istoricii.

Edward Teach

Edward Teach

Anne Bonny (1700 – 1782)

Anne Bonny a fost o femeie irlandeză, care a devenit pirat și a operat în apele Caraibelor. Bonny s-a născut în Irlanda în jurul anului 1700 și s-a mutat la Londra și apoi în provincia Carolina când avea aproximativ 10 ani. Nu se cunoaște cum a decedat.

Anne Bonny

Anne Bonny

Benjamin Hornigold (1680 – 1719)

Benjamin Hornigold este un pirat englez din secolul al XVIII-lea. A activat la finalul epocii de aur a pirateriei, fiind asasinat după ce și-a dat naufragiul pe un recif în 1719.

Benjamin Hornigold

Benjamin Hornigold

Bartholomew Roberts (1682-1722)

Despre Bartholomew Roberts se știe că a fost un pirat galez, care ataca navele care navigau între America și Africa de Vest între 1719 și 1722. Se crede că acesta a atacat și capturat peste 400 de nave.

Bartholomew Roberts

Bartholomew Roberts

Mary Read (1690 – 1721)

Cea mai faimoasă dintre femeile dedicate acestei activități, alături de Anne Bonny, Mary Read a fost condamnată pentru piraterie în secolul al XVIII-lea. A murit din cauza unei febre violente, în timp ce se afla în închisoare.

Mary Read

Mary Read

Calico Jack (1682 – 1720)

Calico Jack a fost un căpitan de pirați din Marea Britanie. El a activat în Bahamas și Cuba la începutul secolului al XVIII-lea, în ultima parte a epocii de aur a pirateriei. A rămas în istorie pentru că a fost primul care a folosit steagul piraților cunoscut sub numele de „Jolly Roger”, cu un craniu și două oase în formă de cruce. Acest steag a devenit o emblemă a piraților.

Calico Jack

Calico Jack

Henry Morgan (1635 – 1688)

Henry Morgan a fost navigator galez, latifundiar și guvernator al Jamaicii.. Acesta a jefuit mai multe nave spaniole și a atacat Cuba, Panama și Venezuela. Impresionanta sa viață a fost transformată în ficțiune și a apărut în mai multe opere literare.

Henry Morgan

Henry Morgan

Charles Vane (1680 – 1721)

Charles Vane a fost un pirat englez, în vizorul căruia s-au aflat, în principal, navele engleze și franceze. Baza sa de operare se afla în Bahamas, în orașul New Providence, numit și „Republica Piraților”. Acesta a fost executat prin spânzurare în Jamaica.

Charles Vane

Charles Vane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *