O nouă veste tristă venită după tragedia de la Institutul „Matei Balș” din București. Un alt pacient care se afla internat la institutul bucureștean în pavilionul afectat de tragicul incendiu a decedat. Numărul total al celor morți urcă astfel la 19.
Ministerul Sănătății a transmis joi, 11 februarie 2021, despre un alt deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din data de 29 ianuarie 2021.
Al 19-lea deces survenit după incendiul de la București
A 19-a persoană infectată cu virusul Covid-19 ce era internată la Institutul Matei Balș din Capitală, după izbucnirea incendiului, a murit. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București.
Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate.
Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.
Ancheta IML va stabili cauzele decesului
Miercuri, 10 februarie 2021, numărul total al celor decedaţi ajunsese la 18. A fost vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate.
Vă amintim că incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere. Cauza incendiului ar fi fost un scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.
Spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas. Declaraţia extrem de dură îi aparţine medicului Radu Ţincu, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, şi a fost făcută în exclusivitate la Antena 3. Doctorul crede că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, pentru că în spitale nu există senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile.
La fața locului au fost trimise toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, și descarcerare. Pacienții au fost preluați de ambulanțele SMURD.
Situaţia pacienţilor transferaţi de la “Matei Balş”
– Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan” din Bucureşti: 9 pacienţi în stare stabilă. 2 pacienţi – posibilă externare astăzi
– Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI)
– Spitalul Universitar de Urgenţă “Elias” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă. (3 pacienţi au fost externaţi în 3 februarie 2021)
– Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi: 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă
– Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI
Pacienții de la Spitalul Floreasca sunt în stare stabilă
– Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în stare gravă (Anestezie și Terapie Intensivă)
– Spitalul “Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă
– Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient instabil, 1 pacient în stare gravă, intubat (ATI)
– Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă
– Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient admis în secţia ATI.