Prima pagină » Local » Numărul de internări din cauza COVID-19 s-a triplat! Dr. Florin Roșu: „Nu vorbim de un nou val, doar că, din punctul meu de vedere, virusul SARS-CoV-2 nu este un virus sezonier”                                                                                                

Numărul de internări din cauza COVID-19 s-a triplat! Dr. Florin Roșu: „Nu vorbim de un nou val, doar că, din punctul meu de vedere, virusul SARS-CoV-2 nu este un virus sezonier”                                                                                                

25 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Numărul de internări din cauza COVID-19 s-a triplat. Astfel, dacă în urmă cu câteva săptămâni, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, erau internați trei pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, miercuri, 24 iulie 2024, în unitatea medicală se aflau 10.

La Iași, numărul de internări din cauza COVID-19 a crescut: „Până acum, aveam internați în jur de trei pacienți”

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, susține că, pentru moment, creșterea numărului de internări în cazul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

„Numărul de cazuri a crescut, dar nu este o creștere alarmantă. Nu este un motiv de îngrijorare. Într-adevăr, există o creștere și ne referim aici la numărul pacienților care au nevoie de internare. Mai sunt și pacienți care sunt diagnosticați, dar prezintă forme ușoare și beneficiază de consult de specialitate, analize de laborator, analize radiologice și în funcție de rezultate primesc un tratament care se administrează la domiciliu, în ambulatoriu. În prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sunt internați 10 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2. Până acum, aveam internați în jur de trei pacienți. Nu e o creștere atât de alarmantă, doar că trebuie să ținem sub observație și să fim precauți în ceea ce privește patologia. Nu vorbim de un nou val, doar că, din punctul meu de vedere, virusul SARS-CoV-2 nu este un virus sezonier. Dacă virozele respiratorii apar în perioada în care temperaturile scad, dar în cazul virusul SARS-CoV-2 avem o creștere și în perioada verii”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

În ultima săptămână, s-au înregistrat 2.015 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2

Spitalul de Boli Infectioase

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, erau internați trei pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, miercuri, 24 iulie 2024, în unitatea medicală se aflau 10

În săptămâna 15-21 iulie 2024, la nivelul întregii țări, au fost înregistrate 2.015 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 60 la sută mai multe decât în săptămâna precedentă.

„Au fost înregistrate 2.015 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), în creştere cu 60% faţă de săptămâna precedentă”, transmite Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Din totalul de cazuri noi înregistrate în ultima săptămână, 662 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare/o altă reinfectare. S-au raportat 11 decese cauzate de COVID-19, într-un singur caz fiind vorba despre o persoană cu comorbidităţi. De asemenea, în intervalul 15-21 iulie 2024, s-au efectuat 676 de teste RT-PCR şi 8.920 de teste rapide antigenice, cu 11,4 la sută mai multe decât în săptămâna anterioară. Rata pozitivităţii a fost de 21 la sută, în creştere cu 6,4 la sută. Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.536.329 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar 68.973 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

Deși numărul de internări din cauza COVID-19 s-a majorat, dr. Florin Roșu susține că nu avem încă motive de îngrijorare, creșterea nefiind una alarmantă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *