Prima pagină » Coronavirus » Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 în Ucraina crește alarmant după relaxare
Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 în Ucraina crește alarmant după relaxare

Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 în Ucraina crește alarmant după relaxare

11 iun. 2020, 16:17,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 în Ucraina. Țn țara din estul României s-a înregistrat joi un record de 689 de noi cazuri de coronavirus. Asta pe fondul ieşirii din izolare, cifre considerată „extrem de alarmante” de ministrul sănătăţii, care a anunţat că pregăteşte noi măsuri, relatează AFP.

„Avem cifre extrem de alarmante” care cresc de o săptămână, şi-a exprimat regretul Maksin Stepanov pe pagina sa de Facebook. El a acuzat numeroasele încălcări ale regulilor de distanţare şi nepurtarea măştii de către ucraineni, unii experţi explicând totuşi acest fenomen printr-o înmulţire a testelor de depistare.

„Ameninţarea nu a dispărut, dar uitaţi-vă pe străzi, priviţi ce se întâmplă în jurul nostru. Am renunţat la orice izolare, am decis că aceasta nu mai există”, a adăugat ministrul într-o conferinţă de presă. Ministerul Sănătăţii este pe cale să pregătească măsuri „urgente în numele vieţii şi al sănătăţii fiecăruia dintre noi”, a mai anunţat el, fără a oferi vreun detaliu.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat de vinerea trecută 3.659 de noi cazuri de coronavirus, o creştere de aproape 21% comparativ cu precedentele şapte zile, conform calculelor AFP pe baza statisticilor oficiale.

Autorităţile ucrainene au impus din martie măsuri de izolare severe. Printre acestea oprirea transportului în comun, după detectarea primelor cazuri de coronavirus în această ţară. Ucraina are un sistem public de sănătate în ruine.

Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 în Ucraina: Nici Vladimir Zelenski nu a repsectat restricțiile

Începută la mijlocul lunii mai, ieşirea treptată din izolare este pusă în aplicare de regiuni în funcţie de noile cazuri, de numărul testelor realizate şi de numărul de paturi de spital disponibile. În total, 29.070 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 854 mortale, au fost înregistrate până acum.

Altfel, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a fost amendat cu 1.250 de dolari. Acesta a încălcat restricţiile privind pandemia de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile de la Kiev, potrivit DPA.

Într-o fotografie apărută săptămâna trecută, Zelenski şi membri ai echipei sale sunt văzuţi stând aproape unul de celălalt şi fără mască într-o cafenea din oraşul Hmelniţki din vestul Ucrainei.

Pentru moment, cafenele nu pot primi clienţi decât pe terase. Și nu mai mult de patru persoane la o masă.

„O cafea grozavă în Hmelniţki! Aromată şi gustoasă”, a spus apoi Zelenski. Preşedintele ucrainean a anunţat deja că va plăti amenda. El a mai spus că fusese invitat de proprietarul cafenelei.

Număr mare de cazuri la o echipă de fotbal

Echipa ucraineană de fotbal Karpatî Lvov (din vestul Ucrainei) a fost plasată în carantină pentru cel puţin două săptămâni după descoperirea a 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor şi personalului său.

Clubul de fotbal Karpatî Lvov a precizat că 65 de persoane din club au fost testate pentru COVID-19, iar echipa speră acum să poată reveni în competiţie după ce perioada de carantină se va încheia.

Echipa ucraineană a anunţat că toate antrenamentele programate în următoarea perioadă au fost anulate.

De asemenea, următoarele două meciuri pe care Karpatî urma să le dispute în campionatul Ucrainei, la jumătatea lunii iunie, au fost anulate.

Karpatî nu a disputat nici meciul cu FC Mariupol, programat duminică. Asta după descoperirea primelor cazuri de infectare în cadrul clubului din Lvov, oraş din vestul ţării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`