Prima pagină » Local » Numărul cazurilor Covid-19 la Iași începe să scadă. Dr. Florin Roșu: „Trendul îmbolnăvirilor este vizibil descendent”
Numărul cazurilor Covid-19 la Iași începe să scadă. Dr. Florin Roșu: „Trendul îmbolnăvirilor este vizibil descendent”

Numărul cazurilor Covid-19 la Iași începe să scadă. Dr. Florin Roșu: „Trendul îmbolnăvirilor este vizibil descendent”

06 sept. 2022, 13:08,
în Local

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, a transmis astăzi, 6 septembrie 2022, că numărul cazurilor Covid-19 la Iași începe să scadă. De asemenea, dr. Roșu afirmă că în momentul de față sunt doar 44 de persoane infectate cu acest virus.

„Trendul îmbolnăvirilor cu COVID este vizibil descendent. Dacă la sfârșitul lunii august aveam 73 de pacienți cu COVID internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași astăzi (n. r. 6 septembrie 2022) putem vorbi de un număr de 44 de persoane internate pentru această patologie”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Ce spune dr. Florin Roșu despre numărul cazurilor Covid-19 de la Iași

Medicul ieșean a menționat că de la 73 de pacienți infectați, numărul a scăzut la 44. Astfel, pacienții au vârsta de peste 70 de ani și prezintă o serie de simptome specifice precum tuse, febră, dureri la înghițire sau strănut. De asemenea, medicul Florin Roșu a adăugat că pacienții care au nevoie de internare prezintă alte boli asociate.

„Marea majoritate a pacienților sunt persoane vârstnice, peste 70 de ani. Aceștia prezintă simptome specifice infecțiilor de căi respiratorii: rinoree, tuse, strănut, disfagie (greutate la înghițire), febră. Foarte puțini dezvoltă pneumonii și de asemenea, un procent foarte mic prezintă insuficiență respiratorie acută.
Necesarul de oxigen este minim iar pentru cei mulți dintre pacienți, după cateva zile de tratament nu mai este nevoie de suport de oxigen iar răspunsul la tratament este favorabil.
Majoritatea pacienților care au nevoie de spitalizare și monitorizare pentru patologia COVID prezintă comorbidități. Afecțiunile asociate cel mai frecvent întâlnire sunt patologiile cardiace, diabetul și obezitatea”, a mai spus medicul ieșean care a tratat mii de pacienți cu acest virus.

Dr. Florin Roșu atrage atenția pacienților cu Covid-19

Mai mult decât atât, managerul Spitalului de Boli Infecțioase a transmis că este îngrijorător faptul că pacienții se prezintă la spital după 7 – 8 zile de simptome. Dr. Florin Roșu le recomandă pacienților să anunțe de urgență medicul de familie după ce au fost infectați cu noul coronavirus.

„Un aspect asupra căruia atragem atenția însă este că pacienții se prezintă la spital după 7, 8 zile de simptome de boală.
Cei care se știu cu afecțiuni pentru care urmează tratament de mult timp (afecțiuni cronice) să nu aștepte atât de mult. Imediat să comunice cu medicul de familie și dacă în două, cel mult trei zile de la prezența simptomelor acestea nu se ameliorează să se prezinte la medicul specialist de boli infecțioase. Cu cât administrarea tratamentului se face mai devreme cu atât riscul unei evoluții nefavorabile se reduce semnificativ. În cazul unui organism cu comorbidități răspunsul imunitar este mai lent iar perioada de boală mai lungă și mai dificilă”, a conchis managerul Florin Roșu.

Medicul ieșean afirmă că profilul pacientului Covid-19 s-a schimbat. Dr. Florin Roșu susține că valul 6 de COVID ne demonstrează o agresivitate mai mică a manifestării acestei patologii infecto contagioase, lucru care se vede cel mai bine în Secțiile de Terapie Intensivă.

Astfel, din fericire, numărul cazurilor Covid-19 de la Iași a început să scadă vizibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`