Prima pagină » Local » Numărul cazurilor Covid-19 la Iași a scăzut sub 100 pe zi după ridicarea restricțiilor
Numărul cazurilor Covid-19 la Iași a scăzut sub 100 pe zi după ridicarea restricțiilor

Numărul cazurilor Covid-19 la Iași a scăzut sub 100 pe zi după ridicarea restricțiilor

21 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Pandemia este pe sfârșite, conform datelor care arată clar că numărul cazurilor Covid-19 la Iași a scăzut. În ultimele două zile au fost înregistrate mai puțin de 200 de noi cazuri de infectare

A trecut mai bine de o săptămână de la ridicarea restricțiilor Covid-19, iar la Iași se observă o scădere a numărului de noi cazuri. Dovadă stau raportările Direcției de Sănătate Publică Iași, conform cărora, în perioada 18-19 martie 2022, au fost înregistrate doar 181 de persoane depistate pozitiv.

”Sâmbătă, 19 martie 2022, la Iași au fost confirmate 77 de noi cazuri în plus față de ziua precedentă, ceea ce înseamnă un număr foarte mic. Din fericire, în aceeași zi în care numărul cazurilor a fost unul mic, nu a fost înregistrat niciun deces. Precizăm că, de la debutul pandemiei, la Iași au fost 2.370 de decese cauzate de infecția SARS-CoV-2”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Specialiștii avertizează că numărul cazurilor Covi-19 la Iași va începe din nou să crească

Specialiștii preconizează o nouă creștere a cazurilor Covid-19 la Iași în următoarele săptămâni, odată cu ridicarea Stării de Alertă. Medicii avertizează că pandemia nu s-a sfârșit, iar regulile de protecție și prevenție ar trebui respectate în continuare. Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, avertizează ieșenii că în următoarele două, trei săptămâni, odată cu ridicarea Stării de Alertă și a restricțiilor, rata de infectare va crește din nou. Nerespectarea măsurilor de protecție și prevenție, care de pe data de 8 martie nu mai sunt obligatorii, va putea duce din nou la un număr mare de infectări SARS-CoV-2.

Centrele de evaluare și tratament Covid-19 din Iași rămân în continuare deschise pentru pacienții infectați Covid-19, deoarece medicii ieșeni au precizat că pandemia nu s-a încheiat. Aceștia recomandă în continuare purtarea măștii, vaccinarea și respectarea regulilor de igienă. Amintim că Starea de Alertă nu a mai fost prelungită, astfel că, începând cu data de 9 martie 2022, masca de protecție nu a mai fost obligatorie în absolut niciun spațiu închis sau deschis.

Rata de vaccinare Covid-19 a scăzut

Odată cu ridicarea Stării de Alertă, ieșenii au renunțat să se mai vaccineze. Astfel, pe data de 19 martie 2022, la Iași au fost imunizate doar 78 de persoane, dintre acestea 12 au primit doza I, iar 24 de persoane s-au prezentat pentru rapel.Cu doza a III-a s-au vaccinat 41 de persoane, iar în ceea ce privește administrarea vaccinului Johnson & Johnson, a fost folosită o singură doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. Amintim că aproximativ 30 la sută din populația Iașului este imunizată împotriva Covid-19. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la Iași au fost administrate aproximativ 700 de mii de doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *